ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ: ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ – ΑΥΣΤΗΡΑ LOCKDOWN, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΧΡΙ… ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΩΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    GERMANY PROTEST PANDEMIC CORONAVIRUS COVID19

    Σε δημόσια παρέμβασή του για την πανδημία ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν θα επιβάλλει περιορισμό».

    Ο κορωνοϊός που επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό τις εκλογές στις ΗΠΑ, δεν κατάφερε επί Τραμπ να περιορίσει τις ελευθερίες των Αμερικανών και αυτό χάρη στη στάση του Αμερικανού προέδρου. Στον αντίποδα, οι κυβερνήσεις ευρωπαϊκών χωρών απορρίπτουν σχεδόν παντού κάθε ιδέα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων· απεναντίας ορισμένες τα καθιστούν ακόμη πιο αυστηρά σε σημείου οικονομικής «ασφυξίας» γεγονός που έχει αρχίσει να εξεγείρει τον κόσμο που βλέπει ότι θα πρέπει να ξεκινήσει να ζει με επιδόματα (για όσους τα δικαιούνται) ή απλά να αντιμετωπίσει το φάσμα της ανέχειας.

    Έτσι στην Πορτογαλία, μετά την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας που τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα, επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από χθες, που αφορά το 70% του πληθυσμού. Την επόμενη εβδομάδα, θα αφορά το 80% των Πορτογάλων.

    Χθες το απόγευμα εκατοντάδες διαδηλωτές αψήφησαν τα μέτρα στη Λισαβόνα και συμμετείχαν σε «πορεία για την ελευθερία».

    «Η πανδημία είναι εδώ και πρέπει να προστατευτούμε, αλλά χωρίς να σκοτώσουμε την οικονομία», έκρινε η Κάρλα Τόρες, 33 ετών, που εργάζεται στον τομέα της επικοινωνίας κι έχει πελάτες σεφ, εστιατόρια και ξενοδοχεία. «Οι πελάτες μας δεν μπορούν πια να μας πληρώσουν και πολλοί θα αναγκαστούν να απολύσουν εργαζόμενους από τον επόμενο μήνα», πρόσθεσε.

    Πολλές διαδηλώσεις έγιναν το Σάββατο στη Γερμανία με την αστυνομία, σε μία περίπτωση, να κάνει χρήση νερού υπό πίεση για να διαλύσει μια μικρή αντιδιαδήλωση.

    Στη Φρανκφούρτη, περίπου χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ομάδας Querdenker («Ελεύθερα σκεπτόμενος»), που τους τελευταίους μήνες έχει οργανώσει πολλές διαδηλώσεις ενάντια στα περιοριστικά μέτρα. Την ίδια ώρα συγκεντρώθηκαν και περίπου 200 αντιδιαδηλωτές, μέλη ακροαριστερών κινημάτων, οι οποίοι κρατούσαν ένα πανό με το σύνθημα «Κάτω η δεξιά»!

    Η αστυνομία εκτόξευσε νερό υπό πίεση για να διαλύσει τη δεύτερη διαδήλωση, που δεν είχε λάβει άδεια από τις αρχές, σε αντίθεση με την πρώτη.

    Στη Ρατισβόνη της Βαυαρίας, εκατοντάδες άτομα, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, διαδήλωσαν κατά της χρήσης μάσκας και του κλεισίματος των μπαρ και των εστιατορίων.

    Κινητοποιήσεις είναι προγραμματισμένες και για σήμερα σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, όπως στο Λίνταου και το Ερλάνγκεν.

    Η καγκελάριος της Γερμανίας, η Άγγελα Μέρκελ, προεξοφλεί ότι η πανδημία a minima «θα μας απασχολεί όλο τον χειμώνα».

    Παρόμοιος είναι ο ήχος της καμπάνας στη Γαλλία, από τα επίκεντρα του λεγόμενου δεύτερου κύματος: θα επιβληθεί να «ζήσουμε με τον ιό μακροπρόθεσμα», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, προσθέτοντας πως εργάζεται πάνω σε νέους «κανόνες» ώσπου να είναι διαθέσιμο εμβόλιο. Και εκεί, έγιναν διαδηλώσεις εναντίον των περιοριστικών μέτρων, με τη συμμετοχή χιλιάδων στη Νίκαια και αρκετών εκατοντάδων στη Μασσαλία. Στο ίδιο μήκος κύματος πόλεις στην Βρετανία και την Δανία.

    Αλλά και η μία μετά την άλλη ευρωπαίοι πολίτες που μετά την λήψη των περιοριστικών μέτρων βλέπουν να βγαίνουν στην ανεργία και τίποτα δεν δείχνει ότι θα επανέλθει σύντομα πλέον ξεσπούν.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    15 Σχόλια

    1. ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ.ΤΗ ΤΟΡΑ ΤΗ ΜΕΤΑ. ΟΛΟΙ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΓΗΣ

    2. Ο Τρ.άμπας είπε όχι στο lockdown, ναι στις συγκεντρώσεις κανένα μέτρο ?
      Και ο Πού.τινος από κοντά …?
      Στην Το.υρκία , που είναι “Τρ.αμπική” και Που.τινιασμένη ακόμη lockdown ??? (Μόνο ο Δήμαρχος της Πόλης κάτι ψελλίζει…).

      Μάλλον ο Σουλτάνος ο φίλος του Τρά.μπα, ακολουθεί τις πολιτικές του !! Οπότε έχει περιθώριο και για σουλατσάρισμα στη Μεσόγειο …. Άσε που μέχρι να έρθει ο Γ.αλλικός στόλος θα έχει βραδιάσει!!!
      Και μη ξεχνάμε τον Τρά.μπα (που αν ήταν όντως κατά του συστήματος θα τον είχαν ισιώσει…..) τον έκαναν καλά μέσα σε τρεις ημέρες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! , ενώ στις ΜΕΘ ο κόσμος πεθαίνει ??.

      1. Ποιος είναι φιλοτουρκος. Ο τραμπ που ακύρωσε την παραγγελία των f35 στην Τουρκία? Που ακύρωσε παράδοση ηλεκτρονικών συστημάτων στην Τουρκία? Που απέσυρε μεγάλες δυνάμεις από το ιντσιρλικ? Που θέλει αναβάθμιση της βάσης της Σούδας? Που έδωσε στην Ελλάδα 500 θωρακισμένα οχήματα για τις ανάγκες του στρατού? Που μας δίνει 10 υπερσύγχρονα σκάφη για τις ανάγκες των ειδικών δυνάμεων? Ενώ η γερμανια έχουμε και λέμε. Μπλοκάρει οποιαδήποτε συζήτηση για κυρώσεις ενάντια στην Τουρκία. Εξοπλίζει συνεχώς την τουρκια με όλων των ειδών των όπλων. Πιέζει την εε να δίνει συνεχώς λεφτά στην Τουρκία. Μέσω κομισιον θέλει να καταγγείλει την Ελλάδα επειδή εξοπλίζεται. 20 Γερμανοί κατάσκοποι συνελήφθησαν στα Ελληνικά νησιά για κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας. Αγοραζει Ελληνικές βιομηχανίες τις κλείνει και τις μεταφέρει στην Τουρκία. Πίεσε την κυβέρνηση για να ανοίξει το τζαμί στην Αθήνα. Έχει στήσει δίκτυο εσωτερικών εχθρών όπως το γνωστό ελιαμεπ για να χτυπάνε εκ των έσω την Ελλάδα. Απαγορεύει κάθε αντίδραση της Ελλάδας εναντίον της τουρκιας. Και πολλά πολλά άλλα. Τι μας λες τώρα? Τουρκία Γερμανία συμμαχία, μαζί κάνουν την δουλίτσα. Αρχίζουν και ξυπνάνε σε όλη την Ευρώπη. Χθες η Αυστρία και η Ολλανδία τάχθηκσν υπέρ κυρώσεων στην Τουρκία και η μερκελ άρχισε το… μπρεικ ντανς. Έτρεμε και ήταν έξαλλη μην τυχόν πειράξουν τον ερντογαν. Αντε σοβαρευτειτε.

        1. Μη λες ανοησίες, σοβαρέψου

          ο τραμπογυφτας είναι κάργα τουρκόφιλος.

          Μη γράφεις τέτοιες ανοησίες, εξευτελίζεσαι.

          Και περιόρισε λίγο τη χρήση λέξεων “ξυπνάνε” κλπ, σε κάνουν να μοιάζεις λίγο με καθυστερημένο

          1. Ρε απάντα με επιχειρήματα και άσε τους πολιτικούς λόγους που είναι γενικόλογα χωρίς απαντήσεις.
            ΤΙ ΕΙΠΕ Ο “Δεν πας καλά” ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ;

            Κάνατε καραμελα το “είναι φιλότουρκός” γιατί το είπε το ΣΚΑΪ, καρμίριδες.

            Και ΜΑΚΕΛΕΙΟ πέρνα μου το σχόλιο δεν έβρισα κανέναν. Άλλοι γράφουν πολύ χειρότερα και περνάνε.

      2. ΕΣΥ ΜΟΥΛΕ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΠΕΡΝΙΕΣΑΙ ΓΙΑ ΕΞΥΠΝΟΣ; ΤΟΣΟ ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑΣ; ΤΡΑΒΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ.

    3. Ο Τράμπας είπε όχι στο lockdown ναι στις συγκεντρώσεις κανένα μέτρο !!!
      Και ο Πούτινος από κοντά …
      Στην Τουρκία , που είναι “Τραμπική” και Πουτινιασμένη ακόμη lockdown ??? (Μόνο ο Δήμαρχος της Πόλης κάτι ψελλίζει…)
      Μάλλον βλέπεις ο Τράμπας ο φίλος του σουλτάνου ακολουθεί τις πολιτικές του !!
      Και μη ξεχνάμε τον Τράμπα (που αν ήταν όντως κατά του συστήματος θα …..) τον έκαναν καλά σε τρεις ημέρες , ενώ στις ΜΕΘ ο κόσμος πεθαίνει ??

      1. ΣΥΡΙΖΑΙΕ ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΚΑΙ ΠΑΨΕ ΝΑ ΥΠΟΚΡΙΝΕΣΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ !

        1. τι σχέση έχει ο πατριωτισμός με το λοκνταουν ρε μογγόλε;
          Ου να χαθείς αμόρφωτε

    4. παγκοσμια δικτατορια και ντπ λεγεται. οχι πανδημια και μαλακιες

    5. Η Ε.Ε. γερμανοκρατείται γιαυτό και περνάει η πολιτική της Γερμανίας, δηλαδή αυτή που ξέρουν καλά από το μεσοπόλεμο, καθεστώς ναζιστικό, απολυταρχικό χωρίς καμμία ανοχή σε διαφορετικές απόψεις και δυστυχώς καθεστώτα δορυφόροι του Βερολίνου, όπως η ελληνική κυβέρνηση είναι ακόμα ποιό σκληρά και απάνθρωπα δηλαδή αυτό που εννοούμε όταν λέμε “βασιλικότερο του βασιλέως…”.

    6. Εδώ βλέπεις πόσο χαζός έχει γίνει ο κοσμος. Λέει έγινε αντιδιαδηλωση με σύνθημα κάτω η δεξιά. Αυτά τα μέτρα που περνούν παγκοσμίως είναι η χειρότερη μορφή χούντας αλλά επειδή έχει το όνομα δημοκρατία βγαίνουν οι αριστεροί και υποστηρίζουν απαγορεύση κυκλοφορίας και πρόστιμα και ξύλο από μπατσαρεους. Μιλάμε έχει πάθει όλος ο κόσμος παρακρουση. Ίσως καλύτερα να κάνουν το εμβόλιο μια ώρα νωρίτερα να αραιώνουμε λίγο. Τόση βλακεία μαζεμένη δεν υπήρξε ποτέ στον πλανήτη.

    7. Δυστυχώς χάθηκε η μοναδική μας ελπίδα. Ήταν ο μόνος που αν εκλεγόταν θα μπορούσε να αλλάξει όλη αυτήν παγκόσμια ασφυξία που μας έχουν επιβάλλει για μία εποχιακή γρίπη όπως τόσες και τόσες άλλες στο παρελθόν που θα πάρει μαζί της κάποιους ευπαθείς και ηλικιωμένους ανθρώπους.
      Δυστυχώς άλλα είναι τα κίνητρα τα οποία θα μάθουμε μετά από 2-3 χρόνια.

      1. Έτσι όπως τα λες είναι φίλε αλλά και που θα τα μάθουμε σε λίγα χρόνια δεν θα έχει νόημα. Θα τον έχουμε ΠΙΕΙ πολύ πριν και θα είμαστε στα επιδόματα και στις μάσκες.

    Comments are closed.