ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ: Η ΕΦΟΔΟΣ ΒΟΥΡΛΙΩΤΗ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ, ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΝ ΦΕΛΙΞ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

    Κοινοποίηση:
    mitsotakis_kiriakos

    Τα μάζεψε άρον άρον τα πράγματα κι έφυγε από το σπίτι…

    0 μέγας Στράτος Διονυσίου πριν περίπου σαράντα χρόνια όταν έκανε μεγάλη επιτυχία με αυτό το λαϊκό άσμα δεν γνώριζε ότι το διαμάντι των μητσοτακικών νέων τζακιών ο περίφημος Φέλιξ Μπίτζιος θα μάζευε άρον άρον τα πράγματα του από τη σπιταρόνα του στην Κηφισιά, για να την κάνει νύχτα για το κοσμοπολίτικο Μιλάνο. Ακόμη πάντως το αρχοντικό του δεν το πούλησε, γιατί δεν βρέθηκε ο αγοραστής που θα του δώσει 12 εκατομμύρια. Βιάζεται να πουλήσει, γιατί φοβάται μην τον προλάβουν οι Αρχές και του μπλοκάρουν τους λογαριασμούς.

    Μπορεί τα media να εξαφανίζουν το θέμα που έχει προκύψει, ωστόσο ο έντιμος πρώην Εισαγγελέας Χαράλαμπος Βουρλιώτης προξενεί ήδη ισχυρό πονοκέφαλο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την έρευνα που ξεκίνησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος σε βάρος των επιχειρηματιών του Predator για ύποπτες συναλλαγές εκατομμυρίων ευρώ, στην τριετία 2020-2022. Στην εποχή δηλαδή του Predator .Στην τριετία τnς παρακρατικής παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, και δημοσιογράφων.

    Η Αρχή δεν ελέγχει μόνο τον Μπίτζιο. Στο μικροσκόπιο τnς βρίσκεται ο έτερος παίκτης του σχήματος Intellexa-Krikel ο κύριος Ιωάννης Λαβράνος.

    Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, τα οποία φημίζονται ιδιαίτερα στην αγορά για την πίστη τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη, το όνομα Λαβράνος καμουφλάρεται. Όλο το ανάθεμα πέφτει στον Μπίτζιο. Όμως τον κ Μητσοτάκη πρέπει να τον προβληματίζει πολύ σοβαρά και κάτι άλλο στην υπόθεση αυτή. Η τραπεζική συνενοχή στο διαφαινόμενο σκάνδαλο. Φαίνεται πως για τα ύποπτα εκατομμύρια των Μπίτζιου-Λαβράνου στην τριετία Μητσοτάκη-Predator, οι τράπεζες μέσω των οποίων διοχετεύτηκαν τα ποσά αυτά, δεν ενημέρωσαν ούτε την Αρχή για το ξέπλυμα, ούτε την Τράπεζα της Ελλάδος. Η Κεντρική Τράπεζα μέχρι τώρα τηρεί σιγή ασυρμάτου.

    Οι δικαστικές περιπέτειες του κ Μπίτζιου δεν τελειώνουν εδώ. Οι εισαγγελείς πραγματοποίησαν έφοδο στην οικία της στενότατα συνεργάτιδας του της κυρίας Κατσούδα, κατάσχοντας έγγραφα, υπολογιστές USB, κινητά τηλέφωνα. Η Λίνα Κατσούδα αποτελεί πρόσωπο κλειδί στο σκάνδαλο Predator. Αυτή υπέγραψε τα αιτήματα των Intellexa-Krikel στο υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να εξαχθεί το Predator σε Σουδάν, Μαδαγασκάρη, Ουκρανία και αλλού.Επίσης οι εισαγγελικές αρχές έχουν ξεκινήσει έλεγχο για άλλη μια εταιρία του Μπίτζιου. Την κυπριακή Layth Capital Ventures.

    Σε οποιαδήποτε κανονική Δημοκρατία, οι εξελίξεις θα είχαν προκαλέσει πολιτικό σεισμό και επιχειρηματικό πάταγο. Όμως στην Κολομβία της Ευρώπης, δεν ανοίγει μύτη.

    Το εντυπωσιακό είναι ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση παραμένει σιωπηλή και απαθής, και δεν τις αναδεικνύει. Ίσως αλλάξει κάτι όταν καθίσει καλά στην καρέκλα του ο Στέφανος Κασσελάκης. Αλλά μέχρι τότε όλα αυτά είναι ενδοκαπιταλιστικές διαφορές για τους “αυτοί είστε”. Όσο για τους κομματικούς γραφειοκράτες του 3% αυτοί ψάχνουν ακόμη αν είναι αριστερός ο Κασσελάκης.

    Ποιος πρόδωσε τον Φέλιξ

    Μαθαίνουμε πως από την έρευνα των εισαγγελικών Αρχών για το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει αναδειχθεί μια κρίσιμη λεπτομέρεια.

    Και όπως ορθώς μαντεύετε η λεπτομέρεια αυτή είναι εξαιρετικά επιβαρυντική για τον Φέλιξ Μπίτζιο, ο οποίος συγκαταλέγεται στους βασικούς πρωταγωνιστές του σκανδάλου.

    Σύμφωνα λοιπόν με όσα κατάφερε να μάθει ο Wiseman, οι Εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος, Αγγελική Τριανταφύλλου και Κώστας Σπυρόπουλος φέρονται να έχουν τεκμηριώσει πως o Μπίτζιος μέσω της κυπριακής εταιρείας Santinomo Limited ήταν ο κάτοχος του 35% της Intellexa τουλάχιστον έως τον Ιούνιο του 2022.

    Και μάλιστα το έχουν τεκμηριώσει με επίσημα έγγραφα που έστειλε η ίδια η Intellexa στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας τόσο στις 26 Μαΐου του 2022 όσο και στις 10 και 21 Ιουνίου 2022.

    Τώρα, γιατί οι εν λόγω απαντήσεις της Intellexa «καίνε» τον Μπίτζιο;

    Διότι αμέσως μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη με το Predator τον Αύγουστο του 2022, ο Μπίτζιος κατέθεσε μεταχρονολογημένο έγγραφο στην Έφορο Εταιρειών Κύπρου με το οποίο ήθελε να εμφανίσει πως είχε πουλήσει την εταιρεία Santinomo Limited στην ιρλανδική Thalestris, συμφερόντων του Ταλ Ντίλιαν ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020.

    Δηλαδή με την κίνησή του αυτή ήθελε να δείξει πως δεν έχει καμία σχέση με τις παρακολουθήσεις και πως όλα τα έκανε ο Ισραηλινός Ταλ Ντίλιαν.

    Αν και το έγγραφο αυτό είχε χαρακτηριστεί εξ αρχής «κάλπικο» διότι δεν ταυτιζόταν με το Μητρώο Πραγματικό Δικαιούχων της Κύπρου που έως και τον Σεπτέμβριο του 2022 έδειχνε πως ο Έλληνας επιχειρηματίας είναι ο ιδιοκτήτης της Santinomo Limited, ωστόσο ήταν η «γραμμή άμυνας» που είχε στήσει ο Μπίτζιος.

    Αυτή η «γραμμή άμυνας» ωστόσο φαίνεται να έχει καταρρεύσει από τις απαντήσεις που η ίδια η Intellexa έδωσε τον Ιούνιο του 2022 στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και από τις οποίες προκύπτει πως τουλάχιστον έως τον Ιούνιο του 2022 η Santinomo Limited του Φέλιξ Μπίτζιου διατηρούσε το 35% της εταιρείας του Predator και το υπόλοιπο ανήκε στην ιρλανδική εταιρεία του Ντίλιαν.

    Με απλά λόγια ο Φέλιξ δικαιολογείται να είναι ανήσυχος για όσα θα ακολουθήσουν…

    Η έφοδος στα σπίτια

    Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησαν σε κάτι blogs, δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι η υπόθεση των υποκλοπών δεν θα προχωρήσει από την πλευρά της Δικαιοσύνης και ότι θα εκδοθούν απαλλακτικά βουλεύματα.

    Αν και τα σχετικά site είναι ανυπόληπτα, όπως οφείλαμε, κάναμε 3 – 4 τηλέφωνα για να δούμε που βρίσκεται η υπόθεση.

    Η απάντηση που λάβαμε είναι εξαιρετικά αυστηρή.

    «Η προανάκριση είναι μυστική και όσοι γράφουν ότι έχει ολοκληρωθεί, γράφουν ανοησίες.»

    Ωστόσο, νομική πηγή μας ξεκαθάρισε πως το κατηγορητήριο θα είναι έξτρα εμπλουτισμένο, καθώς τα ευρήματα από τους ελέγχους που έγιναν στις οικίες των συνεργατών του Φέλιξ Μπίτζιου και του Γιάννη Λαβράνου, φέρονται να αποδείχθηκαν χρήσιμα.

    Ειδικά το υλικό που εντοπίστηκε στην οικία της Λίνας Κατσούδα της γραμματέως του Μπίτζιου που από το 2013 είναι η πιο στενή του συνεργάτιδα.

    Υ.Γ.1 Νίκος Λιόλιος ο ελληνοαυστραλός διαχειριστής των εταιριών του Γιάννη Λαβράνου . Κρατήστε αυτό το όνομα

    Υ.Γ.2 Ίσως τα παραπάνω να είναι από τις αιτίες των εσπευσμένων αλλαγών στην σύνθεση της ΑΔΑΕ που δημιούργησε κλυδωνισμούς στην πολιτική σκηνή…

    Πηγή: fantomas.gr

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    3 Σχόλια

    1. ο πολιτικος απατεωνας Βελοπουλος, στην συνεδρίαση προέδρων της βουλης ο Μητσοτακης αντικατέστησε μελη της ΑΔΑΕ τοποθετώντας δικους του ανθρώπους για να τον απαλλάξουν της κατηγορίας περι τηλεφωνικών παρακολουθήσεων κλπ, με την στήριξη Βελοπουλου.!!

    2. Ο Κασσελακης είναι ο αντίχριστος κι ο Τέιλορ ειναι ο ψευδοπροφήτης με το Μέγα Θηρίο τη Λαφλευ . Αφήστε ήσυχο το Μητσοτάκη έχει χρόνια όρεξη…

    3. Ο Χίτλερ το πρώτο που έκανε ήταν να ελέγχει όλα τα μέσα ενημέρωσης….
      Ο κουλης το πρώτο που έκανε ήταν να ελέγχει όλα τα μέσα ενημέρωσης…..
      Ευρωπαϊκή ενωση=φτώχεια ολιγαρχία πεινα μηδενισμός της ανθρώπινης ύπαρξης μηδενισμός ηθών και αξιών……
      Ζητώ Η ΝΔ του ΚΟΥΛΗ
      Ζητώ…!!!!!!!
      Ζητώ στον αφέντη ΚΟΥΛΗ….
      Ζητώ….!!!!!

    Comments are closed.