ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ: ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΕΣΤ. ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Κοινοποίηση:
    ΤΕΣΤ

    Ο πρόεδρος του φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος, μίλησε στην εκπομπή Live News για τα self test που αναμένονται να φτάσουν στα φαρμακεία τις επόμενες μέρες, επαναλαμβάνοντας την άρνηση να γίνονται στο φαρμακείο.

    «Πιστεύω ότι θέλουμε τουλάχιστον 7-8 ημέρες για να έρθουν τα τεστ στα φαρμακεία. Έχουν δημιουργηθεί όμως μεγάλες προσδοκίες και εκεί θα εστιάσω, υπό την έννοια του ότι χθες παραδείγματος χάριν που είχα εφημερία όλη τη μέρα δέχτηκα τουλάχιστον 50 τηλεφωνήματα από πολίτες εκ των οποίων οι μισοί ήθελαν να πάρουν τεστ οπωσδήποτε, ενώ ακόμα δεν υπάρχουν, και άλλοι να κάνουν τα τεστ στο φαρμακείο, πράγμα το οποίο δεν μπορεί να γίνει».

    Όπως υποστήριξε «κόσμος που ήταν στο φαρμακείο, που άκουσε τη συζήτηση, έλεγε ότι είναι πολύ επικίνδυνο πραγματικά, το καταλάβαινε και μάλιστα έλεγε πως, αν κάποιο φαρμακείο κάνει τέτοια τεστ μέσα στο χώρο του, τότε και οι ίδιοι θα προβληματιζόντουσαν αν θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο φαρμακείο».

    Όσον αφορά τα συγκεκριμένα τεστ, ο κ. Λουράντος διευκρίνισε ότι θα διατίθενται μόνο δωρεάν αλλά, αν υπάρξουν άλλα τεστ που θα μπορούν να αγοραστούν, είναι κάτι που δεν γνωρίζει ο ίδιος.

    Σχετικά με την άρνηση των φαρμακοποιών να κάνουν τα τεστ στο φαρμακείο, ο κ. Λουράντος εξήγησε ότι είναι θέμα ασφάλειας. «Αν το φαρμακείο φτάσει να γίνει ένας χώρος που εν δυνάμει θα υπάρξει μέσα ο κοροναϊός από μια εξέταση ή από κάποιον που έβγαλε τη μάσκα για να κάνει το τεστ, θα σηκωθούν να φύγουν όλοι. Και αν αυτό διαδοθεί στην περιοχή δεν θα πατάει άνθρωπος» ανέφερε ο ίδιος.

    Ο κ. Λουράντος τόνισε ακόμα: «Εγώ πιστεύω ότι αυτό πρέπει να απαγορευτεί με νόμο. Αν ο ίδιος θέλει να το κάνει οπουδήποτε αλλού, αυτό είναι δική του ευθύνη. Αλλά να το αφήσει το κράτος ελεύθερο είναι τεράστιο πρόβλημα και θα δημιουργήσει πρόβλημα μεταξύ των φαρμακείων».

     

     

     

     

     

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    15 Σχόλια

    1. θα τα περνουμε σπιτι θα τα κάνουμε δήθεν η θα βαζουμε τσισα η νερο η πορτοκαλαδα να βγαζει οτι θελει αυτο εκει αποτελεσμα και θα λεμε ειμαστε καθαροί μπουχαχαχαχα

    2. Πριν από 2 περίπου μήνες πήγα σε 3 φαρμακεία να ζητήσω τεστ κορονοιου. Δεν γνώριζα ότι δεν διατίθενται και η απαντηση των φαρμακοποιών ήταν “αυτά τα τεστ δεν έχουν καμία αξιοπιστία και γιαυτό τον λόγο κάνουν μόνο μοριακό” τι έγινε ξαφνικά ρε παιδιά??? Ξαφνικά έγιναν αξιόπιστα???

    3. Εδω στη Γερμανια η γυναικα μου πηρε απο το Lidl (17€ 5xtest-Paketo ειναι ) τα τρια που εκανε ..ειναι κομμωτρια..
      ολα αρνητικα!!! δεν εινα πειραγμενα αλλα τιποτα δεν αποκλειεται !!

    4. Συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρχει τεστ, στο πίσω μέρος όλων των πολιτικών.

    5. Να πάτε στην Κίνα που σας κάνουν ΤΕΣΤ απ τον πρωκτό δωρεάν ακόμα και στο δρόμο όξω ! Αν δεν πάτε εσείς θα σας το κάνει ο Κούλης μέσα στις οικίες σας οσονούπω !!!!

    6. Μπραβο στους φαρμακοποιους που δεν θελουν να βαλουν στα φαρμακεια τους τα τεστ της συμφορας..δεν ειναι κριμα να κανετε το τεστ αυτο και να σας βγαλει θετικο απο λαθος…και να πατε σε ενα νοσοκομειο να περιμενετε 5-6 ωρες μετα για επιβεβαιωση με τεστ PCR και να περιμενετε για τα αποτελεσματα τρεις μερες μετα και σε ολο αυτο το διαστημα να ειστε σε καραντινα… ασε που με την σκεψη μονο οτι μπορει να εχετε τον ιο θα αρρωστησετε.
      ΜΑΚΡΙΑ….

    7. Τα τεστ θα ειναι “πειραγμενα” απο πριν ωστε να βγαζουν θετικους.

    8. Χαλαρααα.!! Το τεστ είναι πανεύκολο μην το κάνετε θέμα…γίνεται με κλειστά ματια !!

    9. Στο συγκεκριμένο θέμα έχουν αρκετά δίκια… Δουλειά χωρίς αμοιβή δεν παίζει… Ας τα αναλάβουν δωρεάν οι γιατροί. Εκεί… να δείτε φασαριές και τσαμπουκάδες που θα γίνουν. Όκεϋ. Τι έχει να μας πει όμως ο κ/ος Πρόεδρος για τις μαύρες… σγοραπωλησίες… Κρατικών Αδειών Λειτουργίας Φαρμακείων και το κλειστό… αυτό επάγγελμα για άλλους φαρμακοποιούς που είχαν την τύχη/ατυχία να μην έχουν γονείς φαρμακοποιούς; Οι γιατροί γιατί έχουν ανοιχτό… επάγγελμα για πρόσβαση νέων γιατρών στον ιδιωτικό τομέα; Και μην πει κάποιος ότι οι επιχειρήσεις πωλούνται και δεν χαρίζονται. Δικαίωμα οποιουδήποτε είναι να πουλήσει την επιχείρησή του, προφανέστατα. Γιατί όμως οι άλλοι να είναι αναγκασμένοι… από τον νομοθέτη να αγοράσουν υφιστάμενη επιχείρηση αντί να δημιουργήσουν νέα δική τους; Αυτή είναι η Ελλάδα, συντεχνίες παντού, ακόμα και οι ταξιτζήδες κονομάνε… μαύρο… χρήμα από κρατικές Άδειες της χούντας, οι φαρμακοποιοί δεν θα το έκαναν; Εδώ ρε δεν αφήνουν… τον δικηγόρο να ελέγξει συμβόλαια γιατί λέει ότι δεν είναι συμβολαιογράφος, ενώ ο συμβολαιογράφος είναι και αυτός δικηγόρος αλλά με Άδεια συμβολαιογράφου, Άδεια που δεν επιτρέπεται να λάβει ο δικηγόρος και ας έχει ακριβώς τα ίδια τυπικά προσόντα με τον συμβολαιογράφο. Μπανανία. Ανατολίτικη νοοτροπία, με προνόμια, τσιφλίκια, φιρμάνια, πεσκέσια και τααμπουκάδες.

    10. Οι φαρμακοπώλες, όταν είναι να τους περικοπούν τα προνόμια της συντεχνίας τους, μας τα πρήζουν πως και καλά δεν είναι απλοί μαγαζάτορες αλλά επιστήμονες και επιτελούν ειδικό ρόλο και πολλές φορές συμπληρώνουν τους γιατρούς και μπλα μπλα μπλα. Όταν είναι να βοηθήσουν σε κάτι χωρίς κέρδος όμως, ξαφνικά τσινάνε και μας λένε πως αυτοί είναι μόνο για να έχουν μερικά ψυγεία και μερικά συρτάρια και να μας δίνουν τα φάρμακα που μας έγραψε ο γιατρός…

      1. Καλά τα λες αλλά δεν είναι δουλειά του να βγάζει τα τέστ θετικά και αρνητικά-δεν είναι διαγνωστικό κέντρο το φαρμακείο. Άσε που θα λακίσουν όλοι από την ουρά αμα βγεί ένας θετικός-λέμε τώρα. Είναι σαν να πηγαίνει η γκόμενα και να του λέει δεν ξέρω να κάνω το τέστ εγκυμοσύνης μπορείς να μου το κάνεις εδώ.

    11. Oι φαρμακοποιοί μπορεί να είναι ένα επάγγελμα με πολλά προνόμια αλλά στο συγκεκριμένο έχουν δίκιο. Μέσα στο μαγαζί του άλλου δεν μπορείς να το κάνεις διαγνωστικό κέντρο. Ήμαρτον πια με τις πρωτοτυπίες της κυβέρνησης.

    12. τώρα είναι χεσμένοι μεταξύ τους αυτοί που πιστεύουν στον κοροϊδοϊό, όταν πιστεύεις σε τέτοιες βλακείες των παγκοσμιοποιητών η ζωή καταργείται, ο έρωτας καταργείται, φοράς φίμωτρα, κλείνεσαι στο σπίτι και βαράς ενέσεις με άγνωστα υγρά πολυεθνικών

    Comments are closed.