«ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ» – ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ! ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ

Κοινοποίηση:
augenakis.thessalia2

Τάδε έφη Αυγενάκης: Για την καταστροφή στη Θεσσαλία φταίει η κλιματική κρίση!

Τσιμουδιά για τις κυβερνητικές ευθύνες…

Εξακολουθούν οι κυβερνητικοί να φορτώνουν τις δικές τους ευθύνες στην… κλιματική κρίση για τις καταστροφές στη Θεσσαλία. Το ίδιο αφήγημα χρησιμοποιεί και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο οποίος εμφανίστηκε στην παρουσίαση της 1ης αναφοράς της HVA International, στη Λάρισα, για τη θωράκιση της Θεσσαλίας, για να δηλώσει πως «το πρόβλημα της Θεσσαλίας δεν είναι μόνο εθνικό, αλλά ευρωπαϊκό»! Πάλι καλά δηλαδή που δεν είπε πως είναι και παγκόσμιο!

Όπως είπε, έχει ζητήσει τη λήψη μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να γίνει αναπροσαρμογή των πολιτικών που «θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά προς τις χώρες που υφίστανται τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης».

Και ανέφερε πως ως χώρα έχουμε ζητήσει: «Να υπάρξει απλοποίηση των διαδικασιών, προκειμένου με διαφανείς και γρήγορες διαδικασίες, να μπορούν τα κράτη μέλη να αξιοποιήσουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ένωσης. Να υπάρξει αύξηση του Γεωργικού Αποθεματικού, το οποίο σήμερα ανέρχεται σε 450 εκατ. ευρώ. Είναι σαφές ότι με τα νέα δεδομένα της κρίσης, το συγκεκριμένο ποσό δεν επαρκεί και για να καλύψει τις ανάγκες των κρατών. Στηρίζουμε την πρόταση για δέσμευση ενός ποσού, επί παραδείγματι το 2%, από την ΚΑΠ που δικαιούται κάθε χώρα, για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, όπως πλημμύρες, πυρκαγιές και ξηρασία. Ενεργοποιούμε την EUMED-9, δηλαδή την ομάδα των εννέα μεσογειακών χωρών που αντιμετωπίζουμε ανάλογα προβλήματα (Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Μάλτα, Κροατία, Σλοβενία, Κύπρο και φυσικά Ελλάδα)».

Επισήμανε ακόμη ότι «με τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει, έχουμε καταστήσει το πρόβλημα από εθνικό σε ευρωπαϊκό» καθώς «όλοι κατανοούν ότι κανείς δεν μπορεί να μείνει στο απυρόβλητο των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης. Όλοι οφείλουμε να λάβουμε μέτρα. Και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και αυτό πράττουμε».

Και παρά τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις πληρωμές στους πληγέντες, συνέχισε να λιβανίζει τα γένια του, για τις πιστώσεις στους δικαιούχους, παρότι τα έκαναν μαντάρα με τον ΕΛΓΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. ΠΟΣΟ ΞΥΛΟ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

    ΠΟΣΟ ΞΥΛΟ

  2. Αυτος που ξεχνούσε να πληρώσει τους αθλητές αλλά δεν ξεχνούσε να πάρει απο το κράτος επιπλέον χρήματα για… αυτοπροβολή! Λες και ο κόσμος εδω και στο εξωτερικό ήθελαν να δουν περισσότερο την φυσιογνωμία του (σιγά το βδέλυγμα) πάρα τους αθλητές που έπερναν μέρος σε αγώνες.

  3. Αυτά τα λένε γιατί θέλουν να βάλουν νέους φόρους και νέες απαγορεύσεις.

  4. Κι’ εγω, αμα σου σπασω την κεφαλα, θα επικαλεστω τις μαλακιες που τσαμπουνας! Ροταριανε!

  5. Ε, όχι κύριε αποτέτοιε μου δε φταίει η κλιματική κρίση. Οι πολίτες φταίναι που δεν προνοούν, και είναι αμελέστατοι. Πρέπει να είναι ζωσμένοι ολημερίς και ολονυχτίς μ’ένα σωσίβιο για παν ενδεχόμενο. ΕΙδάλλως δεν τους φταίει κανείς.

  6. Ογνωστος αυλικος της Κουλας Αυγενακης …..ακης ….ακης ολα τα λομογεια της Κουλας απο την λεβεντογεννα μας ερχονται ολη η κυβερνηση απο Κρητη μερια τυχαιο ??δεν νομιζω….αλοιμονο καλητερα δουλικα απο αυτους υπαρχουν??? γι αυτο η Τουρκαλαδες φυγαναι με υπογραφες το 1923 ταχανε μια χαρα βρει με τα τουρκικα σκυλια

  7. Επενδύουμε τα δισεκατομμύρια του καταπονημένου ελληνικού λαού στην πράσινη ενέργεια γιατί, άλλωστε, όλα φαίνεται να οφείλονται στην κλιματική αλλαγή. Ετσι ?? Επισκεφτείτε τη γειτονική Ρουμανία και τη Βουλγαρία και θα νομίζετε ότι βρίσκεστε στην Αμερική σε σχέση με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την κλιματική αλλαγή σε σχέση με την Ελλάδα. Και ρωτάμε ως απλοί πολίτες γιατί τα χειρότερα είναι ενώπιον μας.. Έχει καθαριστεί κάποιο φρεάτιο; Έχουμε λάβει μέτρα για τα χιόνια και την καθαριότητα των δρόμων ή θα βλέπουμε περιουσίες να καταστρέφονται και σοβαρά ατυχήματα στους συνανθρώπους μας; Μήπως τελικά η κλιματική αλλαγή είναι επικεντρωμένη στα δισεκατομμύρια που επενδύουμε για τα αιολικά εργα Το καλοκαίρι, για να πλουτίσουν περισσότερο οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι μεγιστάνες της Ελλάδας ?.. όλοι οι Έλληνες έχουμε φύγει ή θα φύγουμε και όσοι έμειναν, ή αυτοκτονούν σιωπηλά ή είναι τρολ της ΝΔ.

  8. Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ!!!!!
    ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΕΧΝΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΠΛΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!!!!

Comments are closed.