(ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ) ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΡΥΘΡΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ – ΚΑΗΚΑΝ ΔΥΟ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ – ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

    Κοινοποίηση:

    Νεότερη ενημέρωση:

    Ενισχύονται διαρκώς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στις Ερυθρές Αττικής.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 13.05 σε δασική έκταση μεταξύ Ερυθρών, Βιλίων και Αγίου Νεκταρίου και στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 110 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα, 7 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία προληπτικά απομακρύνονται παιδιά από την κατασκήνωση του Δήμου Ασπροπύργου στα Βίλια.

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής σε δασική έκταση στις Ερυθρές Αττικής.

    Στην πυροσβεστική σήμανε συναγερμός και αμέσως κινητοποιήθηκαν 81 πυροσβέστες 4 ομάδες πεζοπόρο 19 οχήματα 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

    Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Καστράκι Αρκαδίας

    Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στο Καστράκι Αρκαδίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 12.30 και δεν απειλεί μέχρι στιγμής κάποιον οικισμό. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 37 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 9ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

    Ροδόπη: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Αμπελάκια – Κάηκαν δύο σπίτια
    Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Αμπελάκια του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών. Δύο σπίτια στον οικισμό κάηκαν ολοσχερώς από τις φλόγες που επεκτάθηκαν γρήγορα, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

    Ευτυχώς οι ένοικοι των σπιτιών απουσίαζαν. Όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε στο ΕΡΤNews κάτοικος της περιοχής, είδε τις φλόγες, ειδοποίησε την Πυροσβεστική και έσπευσε στο σπίτι, όπου ζει η 80χρονη μητέρα του για να τη βοηθήσει. Όμως, μέχρι να καλύψει απόσταση ενός χιλιομέτρου ως εκεί, η πυρκαγιά τον είχε προσπεράσει και είχε ήδη φτάσει στα πρώτα σπίτια του οικισμού.

    Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, άμεσα κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο ενώ υπήρξε συνδρομή από μηχάνημα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

    Λόγω της πυρκαγιάς εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους καλώντας τους να κατευθυνθούν προς Κρυονέρι.

    Σε εξέλιξη η φωτιά στο Πάικο- Μικρή ενίσχυση των δυνάμεων

    Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη από χθες το βράδυ σε δασική περιοχή του όρους Πάικου, στις παρυφές του πεδίου βολής Κρανέας Πέλλας.

    Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν από νωρίς το πρωί και με εναέρια μέσα και αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου της 2ης ΕΜΟΔΕ, έξι οχήματα, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

    Η πυρκαγιά καίει κοντά σε πεδίο βολής, κλιμάκιο του Ελληνικού Στρατού βρίσκεται εκεί, ενώ δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

    Πυρκαγιά στην περιοχή Αβγό Ιωαννίνων

    Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (19/7) σε δασική έκταση στην περιοχή Αβγό Ιωαννίνων.

    Άμεσα Κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 5ης ΕΜΟΔΕ, 7 οχήματα και 3 αεροσκάφη.

    Μεσσηνία: Δυο φωτιές ξέσπασαν σε Ανάληψη και Αγ. Φλώρο

    Πυρκαγιές ξέσπασαν πριν λίγα λεπτά σε περιοχές της Ανάληψης του Δήμου Μεσσήνης καθώς και του Αγ. Φλώρου στο δήμο Καλαμάτας. Στην περιοχή σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ επιχειρούν και αεροσκάφη τυπου PZL.

    Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής και στις δύο φωτιές, τις έχει περιορίσει, ωστόσο υπάρχει ανησυχία γιατί στην περιοχή πνεουν ισχυροί άνεμοι που φθανουν και τα 5-6 μποφορ.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. Περιμένουμε και την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης.
      Τεράστια φωτιά στο όρος Πάικο από κεραυνό.
      Τι ψηφίσατε ρε μλκς;;;;
      Γκαντεμόσαυρος με τ’ όνομα.
      Ή αλλιώς ο βραβευμένος με ρεκόρ Γκίνες ως γεννημένος από δύο τούούούούτ….

    2. Αφού έχουν γιατρο για υπουργό προστασίας καλά να πάθουμε

    3. Δεν υπάρχουν καναντέρ ,δεν τα αντικατέστησαν οταν έπρεπε ,λόγο του γνωστού παραμυθιού μιζέριας και μνημονίων,,,στα δύσβατα οι φωτιές δεν σβήνονται κοιτώντας τις ,,,αποκτούν δυναμική και σβήνουν στις βαρκες,,είναι κακό να συνηθίζεις την τρέλα και το παράλογο.

    4. Συννεφακια, πρασινο γιοκ για δροσια στην επικρατεια! Αερηδες δυνατοι βοριαδες ως επι το πλειστον που ερχονται απο που? ??!! Και οι βορειοι γειτονες μας ισα με τη Ρωσια εχουνε 40 + Κελσιου!

    5. Ποιος βάζει τις φωτιές..???? Όχι ο αέρας.. Όχι η ζέστη… Μόνο οι Έμπρηστες και οι εχθροί της Ελλάδος…!!!!!

    6. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΟ ΚΑΘΑΙΡΩΝΑ ΠΩΣ ΓΕΜΙΣΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΦΩΤΙΑ. ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΖΕΣ ΚΟΥΛΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ….

    7. Ειναι κρατος Παλιοψευταραδων και απατεωνων….μην πιστευετε οτι πληροφοριες δινουν για μεσα πυροσβεσης. Στην πατρα στην αροη που καιγοταν πριν 2 εβδομαδες ελεγαν ολες οι ειδησεις οτι επιχειρουν στην κατασβεση 3 ελικοπτερα και ενα αεροπλανο κατασβεσης, εκει ημουν υπηρχε μονο ενα ελικοπτερο που πηγαινοερχοταν στη θαλασσα και φυσικα μεχρι να παει και να γυρισει η φωτια ειχε αναζωπυρωθει… Κι αλλες φορες λενε οι απατεωνες για πληθωρα πυροσβεστικων οχηματων και αεροπλανων και ο κοσμος λεει δεν εχει δει οχι αεροπλανο αλλα ουτε πυροσβεστικο οχημα

    Comments are closed.