ΧΑΜΑΣ: ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗ ΧΗΡΑ ΣΙΝΟΥΑΡ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΣΕ ΤΟΥΝΕΛ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΣΑΝΤΑ ΑΞΙΑΣ 32.000 ΕΥΡΩ – ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ- ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΝΕΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗ;

    Κοινοποίηση:
    1bd6e55b-samara

    Μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γαχία Σινουάρ, το ενδιαφέρον στρέφεται στον πιθανό διάδοχό του, αλλά και στα πρόσωπα τα οποία ήταν κοντά του.

    Ένα από αυτά, η σύζυγός του, Σαμάρ Μοχάμεντ Αμπού Ζίμερ, μία μυστηριώδης φιγούρα, κατά τα ισραηλινά ΜΜΜ, που κατάφερε να διατηρήσει κρυφή την προσωπική ζωή της, από τη στιγμή του γάμου της στα 31 της χρόνια, μέχρι τη στιγμή που την έπιασαν να τρέχει σε ένα τούνελ με την τσάντα Hermes Berkin, αξίας 32.000 ευρώ .

    Σε μία προσπάθεια να σκιαγραφήσουν το προφίλ της ισραηλινά μέσα, αναφέρουν πώς η 44χρονη σήμερα Σαμάρ Μοχάμεντ Αμπού Ζίμερ,

    Σε μία προσπάθεια να σκιαγραφήσουν το προφίλ της ισραηλινά μέσα, αναφέρουν πώς η 44χρονη σήμερα Σαμάρ Μοχάμεντ Αμπού Ζίμερ, είναι γεννημένη στη Λωρίδα της Γάζας. Παρά τη σύνδεση με μια από τις πιο σημαντικές και αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στην περιοχή, του Γιαχία Σινουάρ, η Σαμάρ παρέμεινε μέχρι στιγμής μια μυστηριώδης και συναρπαστική φιγούρα.

    Μεγάλωσε σε μια εύπορη γειτονιά στην πόλη της Γάζας, ένα υπόβαθρο που εγείρει ερωτήματα σχετικά με την επιρροή της στην κοσμοθεωρία της. Έχει μεταπτυχιακό στα βασικά της θρησκείας από το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Γάζας, όπου δίδαξε επίσης μέχρι τον γάμο της το 2011, όταν ήταν 31 ετών με έναν άνδρα που ήταν 18 χρόνια μεγαλύτερός της και είχε αμφίβολο παρελθόν.

    Η Σαμάρ παντρεύτηκε τον Σινουάρ τον Νοέμβριο του 2011, ένα μήνα μετά την αποφυλάκισή του από τις ισραηλινές φυλακές στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων για την απελευθέρωση του Gilad Shalit. Όταν παντρεύτηκαν ήταν 31 ετών – μια ηλικία που θεωρείται σχετικά μεγάλη για μια νύφη στη Γάζα, όπου ο μέσος όρος ηλικίας για τις γυναίκες είναι τα 20.

    Η Σαμάρ περιγράφεται ως μια ευσεβής γυναίκα που φοράει νικάμπ, καλύπτοντας το πρόσωπό της και αφήνοντας εκτεθειμένα μόνο τα μάτια της. Θεωρείται γυναίκα με πλήρη πίστη στον σύζυγό της, παρά το βίαιο υπόβαθρό του, πιθανότατα λόγω του σπιτιού που μεγάλωσε, το οποίο ήταν βουτηγμένο στο μίσος για το Ισραήλ.

    Η Σαμάρ προέρχεται από μια παλαιστινιακή φυλή, γνωστή για την υποστήριξή της στην «αντίσταση» κατά του Ισραήλ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, όλα τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας έχουν ενταχθεί στη Χαμάς και μερικά από αυτά είναι επίσης μέλη της Nuh’ba. Προφανώς το οικογενειακό της υπόβαθρο επηρέασε τις επιλογές της και μπορεί να υποτεθεί ότι αισθάνεται υποχρέωση απέναντι στη φυλή και την ιδεολογία με την οποία μεγάλωσε.

    Η Σαμάρ διατηρεί πολύ χαμηλό δημόσιο προφίλ, με ελάχιστες φωτογραφίες της διαθέσιμες, ακόμη και στην ιστοσελίδα του Ισλαμικού Πανεπιστημίου όπου σπούδασε για δύο πτυχία. Όλα αυτά δεν βοήθησαν πολύ πρόσφατα, όταν τράβηξε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης όταν εθεάθη σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από το IDF να κουβαλά μια τσάντα Hermes Berkin αξίας περίπου 32.000 δολαρίων ενώ δραπέτευε σε ένα τούνελ με την οικογένειά της λίγες ώρες πριν από τις επιθέσεις στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

    Το γεγονός προκάλεσε σάλο στα social media και ανέδειξε την έντονη αντίθεση μεταξύ του τρόπου ζωής της οικογένειάς της και των οικονομικών δυσκολιών που βιώνουν πολλοί στη Γάζα. Η δημόσια κριτική ήταν σκληρή και πολλοί αναρωτήθηκαν αν μια πολυτελής τσάντα ήταν πραγματικά το πιο απαραίτητο αντικείμενο που έπρεπε να πάρει στην προσπάθειά της να διαφύγει.

    Πέρα από τον σαρκασμό, το γεγονός εγείρει σοβαρά ερωτήματα και φαίνεται ότι η υπόθεση, όπως και η ίδια η Σαμάρ, θα συνεχίσει να αποτελεί αντικείμενο εικασιών και έντονων συζητήσεων στο Διαδίκτυο. Εν τω μεταξύ, έχει γίνει ένα μη κολακευτικό σύμβολο που αντιπροσωπεύει το χάσμα μεταξύ της ηγεσίας και του λαού στη Γάζα.

    Μετά την δολοφονία του Γιαχία Σινουάρ, το μέλλον της είναι ασαφές. Είναι πιθανό ότι θα συνεχίσει να κρατά χαμηλό προφίλ, καθώς φοβάται τόσο για τη ζωή της, όσο κα για τον παιδιών τους, όχι μόνο από Ισραηλινούς, αλλά και από εντός της Χαμάς εχθρούς.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. Η κοπέλα είναι ήδη στο Λονδίνο και τα παιδιά στο ιδιωτικό σχολείο χαιρετίσματα.

    Leave a Response