“ΧΑΣΤΟΥΚΙ” ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΙΟΣΑ ΜΕΡΚΕΛ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

    Κοινοποίηση:
    11111

     

    Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε τον αμυντικό προϋπολογισμό για το 2021 και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.


    Ο αμυντικός προϋπολογισμός των ΗΠΑ για το 2021 προβλέπει την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την αγορά των πυραυλικών συστημάτων S-400 από τη Ρωσία, εντός 30 ημερών από την ψήφισή του, κυρώσεις τις οποίες έχει εγκρίνει και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. χωρίς να θέσει το οποιοδήποτε “βέτο” στον προϋπολογισμό.

    Το νομοσχέδιο θα πάει στον Λευκό Οίκο και στον Τραμπ, ο οποίος έχει δικαίωμα να ασκήσει βέτο, ενεργοποιώντας μία διαφορετική διαδικασία.

    Το σχέδιο προβλέπει την υποχρέωση επιβολής κυρώσεων CAATSA στην Τουρκία εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400, όπως και χρηματοδότηση έργων στη Σούδα αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης, προβλέπεται και η ανάδειξη της σημασίας της Ανατολικής Μεσογείου.

    Το σχέδιο Αμερικανικού Αμυντικού προϋπολογισμού για το έτος 2021 (National Defence Authorisation Act) το οποίο υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία (553 υπέρ και 78 κατά) από την Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων και αναμένεται να ψηφιστεί σύντομα από την Αμερικανική Γερουσία.
    Κυρώσεις στην Τουρκία εντός 30 ημερών για τους S-400

    Το σχέδιο προβλέπει την επιβολή κυρώσεων εντός 30 ημερών από την ψήφιση του κυρώσεων CAATSA στην Τουρκία για την αγορά από την Τουρκία του ρωσικού συστήματος S-400. Η εν λόγω διάταξη ουσιαστικά αφαιρεί από τον Πρόεδρο της χώρας τη δυνατότητα να αποφασίσει εκείνος τη χρονική στιγμή επιβολής των κυρώσεων αυτών.

    Πέρα, όμως, από την ανωτέρω διάταξη υπάρχει και πρόβλεψη για χρηματοδότηση για την εκτέλεση έργων στη Σούδα ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων.
    Τι προβλέπεται για την ανατολική Μεσόγειο

    Τέλος συγκρατείται το λεκτικό για την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, με το οποίο καλείται ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ να καταθέσει έκθεση στις αρμόδιες Επιτροπές του Κογκρέσου περιέχοντας εκτίμηση αναφορικά με την αύξηση της Αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

    Διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι η αναφορά πιθανώς σχετίζεται με ανησυχίες στην Ουάσιγκτον ότι η Τουρκία δεν προωθεί  τα «συμμαχικά συμφέροντα» και υποδηλώνει το αμερικανικό ενδιαφέρον για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί στην  πράξη μετά την αλλαγή “φρουράς” στο Λευκό Οίκο, καθώς ο Τζόε Μπάιντεν περιστοιχίζεται απο φιλότουρκο επιτελείο.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Επι του ηλίθιου βαψομαλλιά κάργα φιλότουρκου ΤΡΑΜΠ ΤΡΟΜΠΑ ΤΟ ΟΡΟΥΤΣ ΡΕΙΣ ΕΚΑΝΕ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΒΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ και ο τρόμπας του έκλασε δυο μάντρες του τούρκου..αλλά εκει στη χαζομάρα που σας δέρνει…πού να το δείτε…ούτε τις μπίζνες που κάνει ο γαμπρούλης του τρόμπα με τον Ερντογάν δε βλέπετε…ΓΤΠΚ

    2. Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα , συγκεκριμένα για την αγορά από την Ρωσία των s400 , και για την Σουδα …. χεστηκαν για εμάς ..

    3. μπαιντενακια αισθανεσθε τιποτα υγρα;;;τσουξιματα στο πωπουδακι σαs;;;δεν ειναι τιποτα ερχεται με φορα ο τραμΠΕΟΣ!!!

    4. Μερικοί κάνουν τους έξυπνους και λένε όλοι οι κυρώσεις δεν παίζουν ρόλο.Και βέβαια παίζουν τεράστιο ρόλο τώρα ειδικά που η οικονομία του Σουλτάνου είναι κυριολεκτικά στο όριο.Μερικοί νομίζουν ότι η υπερδύναμη Αμερική είναι τις φάπας όπως το Ελλαδιστάν.Η όπως είναι της φάπας η ΕΕ με την χοντρό Μέρκελ και με τον σχεδόν ανύπαρκτο στρατό.Αφού τα έβαλαν οι Τουρκαλάδες με τις ΗΠΑ θα πέσει πολύ σφαλιάρα.Εχουμε να δούμε πολλά στην συνέχεια.

    5. Σε νοιαζει και εσενα και ολους μας τι θα γινει στην Αμερική.
      Δυστηχως ετσι ειναι .
      Απλα δεν το εχεις καταλαβει μεχρι τωρα.
      Μπες διαβασε τι εχει γινει στις εκλογες

    6. Ο μεγάλος ηγέτης Ντόναλντ Τραμπ είναι ο μόνος Πρόεδρος των ΗΠΑ που έχει επιβάλει δυο φορές κυρώσεις στην Τουρκία. Πρώτα με τον Πάστορα και τώρα και πάλι…
      Τώρα αν έρθει ο Sleepy Joe και η Γκαμάλα που τους στηρίζουν όλοι οι φιλότουρκοι πολιτικοί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη φοβάμαι οτι θα τους τα δώσουν όλα για να επιστρέψουν στην αγκαλιά των ΗΠΑ απο τη Ρωσία ενώ με τον Τραμπ δεν είχαμε τέτοιο κίνδυνο. Ας μην ξεχνάμε οτι ο Ερντογάν είναι ο αγαπημένος τους πολιτικός γιατί προωθεί τη λαθρομετανάστευση.

    7. Aς περιμένουμε να δούμε πρώτα την υπογραφή του πορτοκαλομαλλιά και μετά να πανηγυρίσουμε. Τον έχω ικανό για veto. Μέχρι τώρα χαίδευε τον φίλο του τον φασίστα Ερτογάν σε βάρος της Ελλάδος. Τι μας νοιάζει εμάς ο Τράμπ ή ο Μπάιντεν; Εκείνο που μας ενδιαφέρει εμάς είναι ποιος θα στηρίξει την Ελλάδα και θα βάλει στην θέση του τον τραμπούκο Ερτογάν. Τι κάθεστε και γράφετε οι μισοί υπέρ του Τράμπ και οι άλλοι μισοί υπέρ του Μπάιτεν ;ΕΛΕΟΣ.
      Εάν η Αμερική επιβάλει τις κυρώσεις να δούμε τι θα κάνει ο νέος Χίτλερ=Μέρκελ. Ο Θεός ήξερε τι βρώμικος άνθρωπος είναι για αυτό την έφτειαξε τόσο σκατόφατσα.

    8. Η ουσία δεν τόσο είναι αν θα μπούνε κυρώσεις στην Τουρκία , αλλά αν εμείς θα γλιτώσουμε από την παγκόσμια Χούντα πάσης φύσεως που όλο και βαθαίνει .
      Ούτως ή άλλως η Αμερική θα βάλει….

    9. κατά της Τουρκίας για την αγορά από τη Ρωσία του οπλικού συστήματος S-400 μην μπερδευόμαστε δεν έχει να κάνει με την ψωροκόσταινα!!!

    Comments are closed.