ΧΙΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ! ΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ – ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

    Κοινοποίηση:
    tsipras-ioniantv

     Χαμός γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των προσυνεδριακών διαδικασιών και των Νομαρχιακών Συνελεύσεων στις οποίες ομιλητής θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

    Η ηγετική ομάδα δηλαδή Καλογήρου, Τζανακόπουλος, Αχτσιόγλου, Χαρίτσης και Φλαμπουράρης επιδιώκουν μαζικές εγγραφές μελών, προκειμένου να αλλάξουν τις εσωκομματικές ισορροπίες.

    Αντίθετα οι προερχόμενοι από το ΚΚΕ που έχουν μεγάλη δύναμη στις οργανώσεις θεωρούν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλοτριώθηκε ιδεολογικά από την εξουσία και γι’ αυτό είναι αντίθετοι με τις μαζικές εγγραφές αλλά και τη στρατηγική επανόδου στην εξουσία με ευκαιριακές συμμαχίες.

    Και ενώ οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την καταστροφική διακύβερνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται, με αφορμή και τα όσα γίνονται γνωστά από το βιβλίο «Η Τελευταία Μπλόφα», των δημοσιογράφων Ελένη Βαρβιτσιώτη και Βικτώρια Δενδρινού και παρά το γεγονός ότι ήδη κορυφαία στελέχη και συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα παραδέχονται ότι δεν υπήρχε… προετοιμασία για τις προκλήσεις της διακυβέρνησης, ο πρώην πρωθυπουργός αποπειράται να χειριστεί τη στρατηγική του αμηχανία κάνοντας επίθεση…

    Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ionian TV, ο Αλέξης Τσίπρας «απείλησε» ότι «ίσως κάποια στιγμή και ο βασικός πρωταγωνιστής αυτής της πολύ σημαντικής περιόδου για την σύγχρονη ιστορία του τόπου, δηλαδή εγώ, να αισθανθώ την ανάγκη να τοποθετηθώ με ονόματα και διευθύνσεις πάνω στα πραγματικά γεγονότα».

    Απαντώντας σε ερώτηση για την αυτοκριτική μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, παρατήρησε ότι «είναι μία διαδικασία που δεν μπορεί κανείς μέσα σε τρεις μήνες να βγάλει γόνιμα συμπεράσματα, υπό την έννοια του ότι αυτά τα 4,5 χρόνια ήταν τα πιο κρίσιμα χρόνια της μεταπολιτευτικής ιστορίας, όπου η δική μου κυβέρνηση διαχειρίστηκε ίσως τα πιο δύσκολα προβλήματα των τελευταίων δεκαετιών και μάλιστα όλα μαζί σωρευμένα».

    Συνεπώς, συνέχισε, «η διαδικασία αποτίμησης αυτής της εξαιρετικά πυκνής και δύσκολης τετραετίας θα είναι μία διαδικασία μακρά, η οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα μας οδηγήσει, όχι σε μία διαδικασία εσωστρέφειας, αλλά σε μία δημιουργική διαδικασία, με σκοπό την εκπόνηση του σχεδίου για την επόμενη μέρα».

    Όσον αφορά στα όσα έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «βλέπω τις τελευταίες μέρες όλοι να θέλουν να γράψουν και από ένα βιβλίο για την περίοδο αυτή, πράγμα το οποίο σημαίνει ήταν στα αλήθεια πολύ ιστορικές και κρίσιμες, τόσο οι επιλογές, όσο και οι στιγμές».

    Κατά την παρουσίαση του βιβλίου των Ελένης Βαρβιτσιώτη και Βικτώριας Δενδρινού «Η Τελευταία Μπλόφα», οι ομιλητές, ως πρωταγωνιστές ο καθένας από το δικό του ρόλο, αποτύπωσαν τις παραλείψεις και τα πολιτικά λάθη κατά τη διάρκεια της κρίσης, αλλά κυρίως για το πρώτο εξάμηνο του 2015, όπου η Ελλάδα ήταν στο χείλος της εξόδου από το ευρώ.

    Στις κρίσιμες στιγμές, στα λάθη, αλλά και στο plan B της εξόδου από το ευρώ, το οποίο υπήρχε από το 2012 και επανήλθε το 2015, αναφέρθηκαν ο Thomas Wieser, πρώην πρόεδρος του EuroWorking Group, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και ο Peter Spiegel διευθυντής σύνταξης της βρετανικής εφημερίδας Financial Times.

    Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, κατά την ομιλία του, άφησε αιχμές για την τότε κυβέρνηση, κάνοντας αναφορές στις πιέσεις που δέχθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου. Όπως επεσήμανε ο κ. Στουρναρας, υπήρχε ένα κλίμα συνεχών αντεγκλήσεων, πιέσεων, συνεχών κλητεύσεών του ιδίου στη Βουλή σε διάφορες εξεταστικές επιτροπές, “επίσημων ανακοινώσεων του Μεγάρου Μαξίμου ή ανεπίσημων non-papers και διαρροών εναντίον μου, και, τελικώς, προσπαθειών παρεμπόδισης του έργου μας μέσα από μεθοδεύσεις και διαδικασίες που δεν έχουν θέση σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου”.

    Ανέφερε πως «οι συνέπειες της ανερμάτισης διαπραγμάτευσης του 2015 είχαν τεράστιο κόστος για την οικονομία της χώρας και πρόσθεσε, σε άλλο σημείο, ότι «τα σενάρια ήταν αντιφατικά, οι μπλόφες συνεχείς και προκαλούσαν σύγχυση στους εταίρους μας.»

    Αναφορικά με το τι συνέβη όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία, ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε «αντί να γίνει το αυτονόητο να ακολουθήσουν την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, ακολουθήθηκε μια διαπραγμάτευση εντελώς διαφορετική που στηρίχθηκε στη ρήξη και στην άποψη ότι θα φοβηθούν οι δανειστές από το ενδεχόμενο εξόδου, της μεγάλης μπλόφας.» «Αυτοί που έκαναν τη μπλόφα ή δεν ήξεραν ή αποφάσισαν να παίξουν στα ζάρια τη χώρα,» σημείωσε.

    Ο πρώην επικεφαλής του EWG Thomas Wieser δήλωσε πως η Ελλάδα ήταν πολύ κοντά στο χείλος της εξόδου δύο φορές, το 2012 και το 2015 και τα σχέδια ήταν έτοιμα και μάλιστα πολύ λεπτομερή, καθώς περιελάμβαναν ακόμα και το πώς έβγαιναν οι τουρίστες από τη χώρα.

    «Το 2012 φοβόμασταν ένα ατύχημα, από μία λάθος πολιτική επιλογή. Ήταν σίγουρο όμως ότι η κυβέρνηση ήθελε να μείνει στο ευρώ. Το 2015 είχαμε την ακριβώς αντίθετη κατάσταση. Είχαμε μια κυβέρνηση που δεν ήθελε να μείνει στην ευρωζώνη και έλεγε συνέχεια θα φύγω».

    Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι μαρτυρίες πως υπήρχαν αιτήματα για τύπωμα δραχμών στη Ρωσία το 2015, αλλά και πως ο Πολ Τόμσεν από το ΔΝΤ φωτογραφίζεται ως υπεύθυνος για το αδιέξοδο της μοιραίας τελευταίας αξιολόγησης του 2ου Μνημονίου…

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. Απορώ που υπάρχουν ακόμα δήθεν Έλληνες ν’ ασχολούνται ακόμα με αυτό το σιχαμερό κατασκεύασμα εβραιοτουρκοσπορο Τσίπρα που δεν έχει καμία σχέση με τους Έλληνες, και όμως τον Ψηφίσατε και πόλοι από εσάς τον στηρίζεται ακόμα βλάκες!!!!!!!!
      Χάρισε τη Μακεδονία μας και την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε κάτι βλάχους.
      Γύρο στο 600 Π Χ και πολλά χρόνια πριν τον Αλέξανδρο ο προφήτης Δανιηλ αναφέρει τον Μέγα Αλέξανδρο ως τον βασιλιά της Ελλάδας και όχι της Μακεδονίας. Διάβασε το στην Αγία Γραφή, εκεί που στηρίζεται όλη η χριστιανοσύνη. Δανιηλ κεφ 8 και εδάφια 20 και 21.

    2. Οσοι πιστευουν (ακομα) τα λεγομενα του Τσίπρα ειναι το λιγότερο ηλιθιοι. «απείλησε» ο Τσίπρας?οκ παω τουαλετα και ερχομαι σε 2 λεπτα.

    Comments are closed.