ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ – ΕΚΚΕΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ – ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΠΛΕΟΝ

Κοινοποίηση:
Πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής, Κυριακή 11 Αυγούστου 2024 (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του Βαρνάβα, με το μέτωπο να είναι ανεξέλεγκτο έχοντας «σπάσει» στα δύο.

Συγκεκριμένα, το ένα μέτωπο κινείται προς το Μικροχώρι και το άλλο προς τη λίμνη Μαραθώνα.

Το 112 δεν σταματά να ηχεί στα κινητά τον κατοίκων. Το πιο πρόσφατο είναι προς το Γραμματικό, οι κάτοικοι του οποίου καλούνται να κινηθούν προς Μαραθώνα. Που προς τα εκεί όμως, κινούνται επίσης φλόγες από τη φωτιά που ξέφυγε.

Πριν λίγα λεπτά, 20:08, στάλθηκε νέο μήνυμα για την εκκένωση των περιοχών Ροδόπολη και Αμυγδαλέζα Σταμάτας

Λόγω των ισχυρών ανέμων είναι εξαιρετικά δύσκολο το έργο των 26 εναέριων μέσων που επιχειρούν για την κατάσβεση της. Αναμένεται να δοθεί ολονύχτια μάχη καθώς σύμφωνα με τις προγνώσεις οι άνεμοι θα συνεχίσουν να είναι παρά πολύ ισχυροί και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Συνολικά για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 315 πυροσβέστες με 10 ομάδες δασοκομάντος και 98 οχήματα καθώς και μεγάλος αριθμών εθελοντών. Ανάμεσα στις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν είναι και 33 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Ρουμανία καθώς και 10 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Μολδαβία. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 26 εναέρια μέσα, 15 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

Στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν συνδρομή μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής και των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. χρειαζεται χωρος για ανεμογεννητριες εχει δωσει το λογο της η κουλα με το αζημιωτο βεβαια, τι θα κανουν οι γερμανοι θα την κλεισουν τη φαμπρικα;

  2. Απο τωτε που γεννηθηκα καθε χρονο σχεδον στα ιδια μεροι βαζουν φωτιες..Βαρναβα, Θρακομακεδώνες, Παρνηθα,Μαλακασα κλπ Τα ιδια και τα ιδια, και τα ιδια……

  3. Η 4ετία-μεσαίωνας του τσιμπλοπολακιστάν δεν άφησε τίποτε όρθιο. Διέλυσε όλες τις υπηρεσίες.

  4. Κουλα δε θελατε βληματα ;
    Φατε Κουλα τωρα.
    Θα τα καψουν ολα,δε θ’αφησουν τιποτα ορθιο.

  5. φυγε ρε αφορισμενε να γλυτωσει το εθνος

  6. Προς σταματά και Ροδόπολη κατευθύνεται δυστυχώς και μες την νύχτα την βλέπω προς Εκάλη να την δουν και από κοντά οι γνωστοί πολιτικάντες που κοροϊδεύουν τον κόσμο,που νομίζουν ότι οι φωτιές σβήνουν με ψεκαστήρια air tractors,και όχι με ρωσικά Beriev και κατά το πρωί λιμάνι Πειραιά για πατσά.

  7. Γιατί τό 112 έστελνε τούς κατοίκους Βαρνάβα πρός Γραμματικό πού επίσης καίγεται ;

  8. ΣΤΗ ΓΚΑΝΤΕΜΟΧΩΡΑ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ. ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΚΟΥΛΑ

  9. Εγώ πάντως τις μόνιμες διακοπές μου δεν τις χαλάω με τι-πο-τα

    1. Επειδή εκεί στον καρφώνουν χωρίς να σε πάρει κανένα μάτι για αυτό.

Comments are closed.