ΨΩΜΙ ΑΠΟ… ΧΡΥΣΑΦΙ: ΟΙ ΑΡΤΟΠΟΙΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΦΡΑΤΖΟΛΑ – ΠΕΤΑΕΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟ Ο ΣΚΡΕΚΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΤΥΠΙΚΑ ΑΥΡΙΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ – «ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ»

    Κοινοποίηση:
    ΨΩΜΙ

    Το «ψωμί… ψωμάκι» όπως φαίνεται θα πουν οι Έλληνες καταναλωτές το προσεχές διάστημα, καθώς οι αρτοποιοί προσανατολίζονται σε αυξήσεις έως 15 λεπτά τη φρατζόλα.

    Αύριο Δευτέρα (2/10), οι αρτοποιοί θα συναντηθούν με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα με θέμα τις αυξήσεις στην τιμή του ψωμιού και βασικών προϊόντων αρτοζαχαροπλαστικής.

    Το αυξημένο κόστος πρώτων υλών και ειδικότερα η αύξηση στις τιμές στο πετρέλαιο και η μετατόπισή τους στους καταναλωτές θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησής τους.

    Ο αρτοποιός Ανδρέας Δημόπουλος μίλησε στο Open όπου και επισήμανε ότι «είναι γεγονός ότι το τελευταίο τετράμηνο έχουν γίνει κάποιες αυξήσεις 25 – 30%. Είναι αναμενόμενο να υπάρχουν και οι επακόλουθες αυξήσεις. Ενδεχομένως να υπάρξει και μεγαλύτερο πρόβλημα και με το θέμα του ρεύματος».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    16 Σχόλια

    1. οι αρτοποιοι μαζι με τους κυβερνοντες

    2. Οι μόνοι που από την εστίαση που έχουν πλουτίσει είναι οι φουρναρεοι. Έκαναν το ψωμί 300 γραμμάρια με ενάμισυ ευρώ επειδή εκμεταλλεύθηκαν όλες τις συγκυρίες. Εγώ προ πολλού τοχω κόψει και το αναπληρώνει με περισσότερο φαγητό κυρίως με όσπρια ρεβύθια φασόλια κουκιά η καμμιά φορά με παξιμάδι. Σιγά να μη πληρώνω τη φρατζολα με μισό βάρος για χρυσάφι!!!

    3. Oι φουρναραιοι εχουν κανει ολοι περιουσιες δεν υπαρχει φουρναρης που να μην εχει χτισει 1-2 σπιτια.
      Σταματηστε να τρωτε τα κατεψυγμενα ζυμαρια τους τα ανθυγιεινα και πανακριβα και οσοι εχουν εργαστηρια να ξερετε εχουν και αποθηκες για τα αλευρια οπου συνηθως κανουν παρτι κατσαριδες ποντικια και αλλα ζουζουνια.Και μη μου πειτε οτι δεν εχει βρει κανενας ποτε ποντικοκουραδα σε ψωμιη εντομα.
      Με 25 ευρω εχω παρει 13 κιλα χαρουπαλευρου και με αλλα 15 ενα 5κιλο ζεας που συντηρω στην καταψυξη και με μια μηχανη ζυμωσης – ψησιματος ψωμιου των 50 ευρω φτιαχνω ψωμι ανωτερο απο καθε φουρνο που με βγαζει 4-5 μερες.
      6 μηνες χαλαρα με 40 ευρουλακια για 2 ατομα σωθηκα που εχω να πατησω σε φουρνο 1 χρονο.

    4. Ν τ βαλουν στ κωλο τους τ ψωμιά η αλητες ,,,ουτε συ αλλως άχρηστο πραμα ειναι τ ασπρο αλευρι μονο φλεγμονές δημιουργεί στ ανθρωπο

    5. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΨΩΝΙΖΕΤΕ ΑΠΟ Κ@Λ@ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΙΣΟ ΚΑΡΒΕΛΑΚΙ ΓΙΑ ΧΡΥΣΑΦΙ!…
      ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΑ ΨΩΜΙΑ(ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Ή ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ) ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ!…
      ΨΩΝΙΖΩ ΧΡΟΝΙΑ-ΌΧΙ ΤΩΡΑ!…
      ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΕΙΝΑΙ… ΥΓΙΕΙΝΟΤΕΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΛΑΨΩ!…

    6. Ο ελληνικος λαος μετα απο: 3 χρονια κορονοιο,καραντινες,εμβολια με το ζορι,ατελειωτες ξαφνικιτιδες, predator,λιγναδηδες, καυσιμα 2.30,τεμπη,πτωση μαχητικου και θανατου 2 πιλοτων,πτωση πυροσβεστικου καναντερ και θανατου 2 πιλοτων,αποφασισε τελικα να “δικασει” την κυβερνηση με 41%.απο δω και περα μετα απο πλυμμηρες,το ψωμι 200 ευρω η φραντολα,η βενζινη 300 ευρω το λιτρο,καμια 10αρια σεισμους,5-6 ηφαιστεια,και καμια πτωση μετεωριτη ή πολεμο με τους τουρκους,ας πανε να του δωσουν 200% στις επομενες εκλογες του αφορισμενου-αναθεματισμενου ανεπροκοπου κοπριτη της νεας ταξης μητσοτακη.

    7. Το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα οι περισσότεροι μπορούν και μετακυλειουν το κόστος σε άλλους ενώ ένα 30% δεν έχει αυτή τη δυνατότητα με αποτέλεσμα πάντα να πληρώνει το μάρμαρο ο ίδιος κόσμος που δεν αντέχει άλλο. Ο γιατρός αυξάνει την επίσκεψη, ο ταξιτζής την ταρίφα, ο αρτοποιός το ψωμί, ο οδοντίατρος το σφράγισμα, ο εισοδηματιας τα ενοίκια, ο καπνοβιομηχανος τα τσιγάρα κ.τ.λ. ενώ ο εργαζόμενος αυξάνει μια ζωή τις τρύπες στο ζωνάρι του. Και το κράτος πάντα απών, προστασία μηδέν.

    8. Με τοση ακριβεια απορω πως θα πεσει ο πλυθωρισμος….

    9. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΔΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΓΙΑΤΙ? ΚΑΤΑΨΥΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΗ ΖΥΜΗ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ ΜΑΡΟΚΟ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΙΓΜΕΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΨΩΜΙΟΥ. ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΕΧΤΕΙ ΠΟΛΥ ΑΛΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΓΚΩΘΕΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΚΕΡΔΟΥΣ.
      ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΟ ΖΥΓΥΖΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΛΕΙΨΟ ΒΑΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΟΥ. ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ.
      ΑΡΑ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΕΤΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΨΩΜΙΟΥ.
      ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΑΓΝΑ ΑΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΣΑΝ ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΘΣ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΕΤΟΙΟ ΒΛΑΒΕΡΟ ΨΩΜΙ.
      Ο PETER ΕΓΡΑΨΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑ φτηνες αποξηραμενες ακριδες, αλευρι απο εντομα και γεωσκωληκες. ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΩΦΕΛΙΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ. ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ !

    10. ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΜΑΣΩΝΟΙ.

    11. Ο Μητσοτάκης πολεμάει τον Πούτιν, όμως αυτή η ενέργεια του σπρώχνει τον Έλληνα στην πείνα.

    12. Ευκαιρια να πλασαρουν στην αγορα φτηνες αποξηραμενες ακριδες, αλευρι απο εντομα και γεωσκωληκες. Θα μειωθει ετσι και η εκπομπη αεριων του θερμοκηπιου και ως χωρα πειραματοζωο θα μπορουσαν τα επιβαλλουν πρωτα στην Ελλαδα, οπως εγινε και με ολες τις αλλες “μεταρρυθμισεις”.
      Ακομα καλυτερα και για τη μειωση των αεριων του θερμοκηπιου θα μπορουσαν να αφησουν να πεθανουν απο την πεινα καμια τριανταρια εκατομμυρων ανθρωπων στην ΕΕ.

    13. Το 95% των σιτηρών το εισάγουμε από Ουκρανία . Τα λόγια είναι περιττά…..ποιος η Ελλάδα να εισάγει σιτάρι…..επομένως όταν θα γίνει η ξερή εκεί πάνω…..όλα θα αλλάξουν….θα πρέπει να συνηθίζουμε και χωρίς ψωμι

      1. Το σιτάρι της Ουκρανίας χρησιμοποιείται κυρίως για ζωοτροφή από την Ευρώπη. Το ψωμί είναι το λιγότερο που πρέπει να ανησυχείς αν δεν υπάρχει σιτάρι. Χρησιμοποιείται για πληθώρα προϊόντων.

    14. Ήδη έχει αυξηθεί σημαντικά η τιμή του ψωμιού και η αιτία είναι η αύξηση του κόστους της ενέργειας.

    15. Δεν πειραζ! Ζυμωνου σπιτι μ κι του ψηνου στα καρβνα! Τις κατεψυγμενες ζυμες τους εκει που ξερουνε!

    Comments are closed.