ΩΡΑ 10:22! ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗ! ΈΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ…

    Κοινοποίηση:
    Ο12

    Διαμαρτυρία, μετά μουσικής, έξω από από τη Βουλή από μαθητές Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων
    Θα αποδοκιμάσουν τις νέες , υπό ψήφιση, διατάξεις που αλλάζουν τον στόχο των Μουσικών Σχολείων και διακόπτουν την απαραίτητη χρηματοδότηση για ειδικό εξοπλισμό

    Διήμερη διαμαρτυρία, μετά μουσικής, θα κάνουν σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, στις 10 το πρωί, οι μαθητές των Καλλιτεχνικών και Μουσικών Σχολείων Περιστερίου,Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Ιλίου, Αθηνών, Πειραιά, Παλλήνης και Αλίμου , στην Πλ. Συντάγματος, μπροστά στη Βουλή,αντιδρώντας στην υποβάθμιση των σχολείων τους που επιφέρουν οι νέες διατάξεις που έχουν συμπεριληφθεί με το άρθρο 40 στο Σχέδιο Νόμου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

    Το Σχέδιο Νόμου που αναμένονταν να κατατεθεί, προς ψήφιση στη Βουλή, μέχρι προχθές Παρασκευή, τελικά μετατέθηκε για αύριο ή μεθαύριο.

    Τα 15μελή Συμβούλια των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων Περιστερίου και Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Μουσικών Σχολείων Ιλίου, Αθηνών, Πειραιά, Παλλήνης και Αλίμου, σε κοινό ανακοινωθέν τονίζουν:

    Α. Αποδοκιμάζουμε το άρθρο 40 του νομοσχεδίου της κυβέρνησης ΄Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παλλημνιακό ταμείο και άλλες διατάξεις’ που καταργεί την καλλιτεχνική επιτροπή αρμόδια για την λειτουργία των σχολείων μας, αλλάζει τον στόχο των σχολείων μας από σχολεία κατάρτισης σε σχολεία ενθάρρυνσης και διακόπτει την απαραίτητη χρηματοδότηση των σχολείων μας για ειδικό εξοπλισμό.

    Β. Είναι σαφές πως με τα παραπάνω η κυβέρνηση υποβαθμίζει τα σχολεία μας και αποσκοπεί την κατάργηση τους!

    Γ. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των παραπάνω άρθρων που μας κόβουν τα φτερά και το δικαίωμα μας να ονειρευόμαστε .

    Δ. Ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε το διαρκές αίτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης για θεσμοθέτηση πιστοποιήσεων στα αντικείμενα εκπαίδευσης.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΝΑ ΣΑΣ ΦΕΡΕΙ ΤΟΥΜΠΕΡΛΕΚΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ.
      ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.

    2. Τα χομπυ τα πληρωνει αυτος που τα θελει ,δεν μπορει το κρατος να πληρωνει τον καθε ενα χομπιστα….εδω δεν εχουμε γιατρους και φαρμακα και θα πληρωνουμε για μουσικες ; δεν παμε καθολου καλα …..

    3. Η μουσική είναι τέχνη η οποία θα έπρεπε να είναι σεβαστή από όλους μαθαίνει στον άνθρωπο την ηρεμία την υπακοή και την αρμονία κόψτε μας και αυτό το δικαίωμα. Η μουσική και όλα τα μαθήματα θα έπρεπε να γίνονται δωρεάν από το υπέροχο κράτος που έχουμε. Κάποια παιδιά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε σε ωδεία και να πληρώνουν οι γονείς. Ντροπή σας.

      1. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΣΕΝΑ ! ΒΡΕ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΙΝΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ………ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ …..

      2. Ειθε η Ελλαδα να ειχε ανθρωπους σαν και εσενα,αλλα οπου κεφαλην στριψεις βρωμιαρη γραικο αντικριζεις που εχει καταρρακωσει καθε εννοια τιμης και αξιοπρεπειας.

    4. σε λίγο καιρό δεν θα μπορούν να γίνουν εγχειρήσεις ρουτίνας γιατί στη χώρα έχουν μείνει μόνο ηλικιωμένοι γιατροί και οι ειδικευόμενοι. Οι άλλοι έχουν μεταναστεύσει». Και αυτοί θέλουν χρήματα για να μαθαίνουν μπουζούκι και πιάνο , ψωμί δεν έχουμε να φάμε , ραπανάκια για την όρεξη θέλουμε

    5. ΣΤΗ ΤΖΑΜΑΪΚΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΕ ΒΑΡΕΛΙΑ, ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΜΕ!!!!ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΛΑΠΑΤΣΙΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΑΠΑΤΣΙΜΠΑΛΟΠΑΙΧΤΕΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΧΩΡΙΣΤΡΑ!!!!ΤΟ ΠΑΩ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΩΤΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ!!!!ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ!!! ΔΙΚΟ ΤΟΥς ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΖΗΤΗΜΑ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ, ΝΑ ΤΟΥς ΔΟΘΕΙ ΤΡΙΠΛΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ(ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΕΚΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΙΑ).

    6. δεν έχουμε γιατρούς , νοσοκόμες , λεφτά για την δημόσια υγεία και αυτοι θέλουν να ασχολούμαστε με τα μπουζούκια, όποιος εχει ταλέντο και του αρέσει η μουσική ας πληρώσει απο την τσέπη του , δεν γίνεται να υπάρχουν άνθρωποι ΕΛΛΗΝΕΣ που να μην εχουν να φάνε και που να μείνουν και να δίνονται χρήματα για μουσικά σχολεία

    7. Στέφανε εάν συνεχίσει αυτή η οικονομική πολιτική των άθεων αριστερών,το θέμα με την Μακεδονία,Αλβανία,λαθρομετανάστευση κτλ να ξέρεις όλοι μας θα μετατραπούμε σε αγρίμια ,που δεν θα μιλάνε αλλά θα δαγκώνουν κάθε πουστη πολιτικό που θα βλέπουμε μπροστά μας!!! Θυμήσου τα λόγια μου….

    Comments are closed.