ΈΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ Η ΙΣΠΑΝΙΑ – ΆΡΧΙΣΕ ΤΟ ΧΑΟΣ – ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ (ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ)

    Κοινοποίηση:
    εξωφυλλο

    Στα εκλογικά κέντρα της Καταλονίας έχει αρχίσει να επεμβαίνει η ισπανική αστυνομία με την έναρξη του δημοψηφίσματος. Όπως ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών η αστυνομία και η εθνοφρουρά έχουν αρχίσει να κατάσχουν κάλπες και ψηφοδέλτια από εκλογικά κέντρα.

    Μάλιστα, η αστυνομία έχει περικυκλώσει το αθλητικό κέντρο όπου πρόκειται να ψηφίσει ο πρόεδρος της επαρχίας Κάρλες Πουτζεμόντ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Bίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μέλη των δυνάμεων αντιμετώπισης ταραχών της ισπανικής αστυνομίας να αντιπαρατίθενται με εξαγριωμένους ψηφοφόρους. Σε ένα από τα βίντεο, Ισπανός αστυνομικός εμφανίζεται να σύρει Καταλανό ψηφοφόρο.

    Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα έξω από εκλογικά κέντρα που παραμένουν υπό κατάληψη προκειμένου να διεξαχθεί το -απαγορευμένο από την κυβέρνηση- δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

    Η ισπανική αστυνομία έχει αρχίσει να επεμβαίνει στα εκλογικά κέντρα της Καταλονίας, την ώρα που χιλιάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από αυτά, παρά τη βροχή, αποφασισμένοι να διεξάγουν το δημοψήφισμα.


    Στα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεκάδες μέλη των δυνάμεων αντιμετώπισης ταραχών της ισπανικής αστυνομίας απωθούν με τις ασπίδες τους εξαγριωμένους ψηφοφόρους. που είναι συγκεντρωμένοι έξω από εκλογικό κέντρο της Βαρκελώνης, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

    Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα: «Θα ψηφίσουμε. Θα αντισταθούμε ειρηνικά, δεν θα προσφύγουμε στη βία», κόντρα στους αστυνομικούς που προσπαθούν να τους απομακρύνουν από την είσοδο εκλογικού κέντρου στη Βαρκελώνη.

    Φορτηγάκια της αστυνομίας και ένα ασθενοφόρο βρίσκονται σταθμευμένα κοντά στο εκλογικό κέντρο όπου έχουν ξεσπάσει οι ταραχές.

    Σύμφωνα με το ΑFP, η αστυνομία έχει περικυκλώσει το αθλητικό κέντρο όπου πρόκειται να ψηφίσει ο πρόεδρος της επαρχίας Κάρλες Πουτζεμόντ.

    Το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η αστυνομία και η εθνοφρουρά έχουν αρχίσει να κατάσχουν κάλπες και ψηφοδέλτια από εκλογικά κέντρα στην Καταλονία.




    Ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών: Πήραμε κάλπες

    «Ιδού οι πρώτες κάλπες και τα ψηφοδέλτια που έχει κατασχέσει η αστυνομία στη Βαρκελώνη. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναπτύσσονται στην Καταλονία», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών στον λογαριασμό του στο Twitter στις 09:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας). Το μήνυμα συνοδευόταν από μια φωτογραφία.

    Σύντομο ιστορικό

    Στις 6 Σεπτεμβρίου οι αυτονομιστές ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, παρότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας το είχε κρίνει αντισυνταγματικό και χωρίς να υπάρχει πλήρης συναίνεση μεταξύ των Καταλανών.

    Η επαρχία είναι σχεδόν διχασμένη αναφορικά με το θέμα, όμως η πλειονότητα των κατοίκων επιθυμoύσε, σε ποσοστό 70%, να διεξαχθεί ένα νόμιμο δημοψήφισμα με την άδεια της κεντρικής κυβέρνησης. Από τις 6 Σεπτεμβρίου ούτε οι νομικές προσφυγές, ούτε οι συλλήψεις και οι έρευνες έχουν αποτρέψει τους αυτονομιστές της Καταλονίας, όπου ζει το 16% των κατοίκων της Ισπανίας. Σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος της επαρχίας, Κάρλες Πουτζεμόντ, δήλωσε ότι νιώθει πως φέρει «μια μεγάλη ευθύνη» και ζήτησε μεσολάβηση στην αντιπαράθεση με τη Μαδρίτη.

    Ωστόσο, η ΕΕ έχει κρατήσει σαφείς αποστάσεις από το δημοψήφισμα. «Είναι μια πολύ σοβαρή στιγμή», τόνισε, επιβεβαιώνοντας ότι σε περίπτωση νίκης του «ναι» θα ληφθούν «πολιτικές αποφάσεις» που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, έπειτα από μια «μεταβατική» φάση στη διάρκεια της οποίας θα γίνουν διαπραγματεύσεις για την απόσχιση της επαρχίας από την Ισπανία. Οι συνέπειες μιας απόσχισης της επαρχίας, που έχει το μέγεθος του Βελγίου με 7,5 εκατ. κατοίκους συνολικά, δεν μπορούν να εκτιμηθούν, όπως και αυτές του Brexit. Ανησυχούν όμως πολύ τους Ισπανούς.

    Πολλοί ποδοσφαιρόφιλοι αναρωτιούνται δε ποιες θα είναι οι συνέπειες στο χώρο του ποδοσφαίρου από τυχόν απόσχιση, με την Μπαρτσελόνα στο επίκεντρο της συζήτησης. Eπίσης, η Καταλονία συμβάλλειο στο 25,6% των ισπανικών εξαγωγών, το 19% του ισπανικού Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, ενώ 20,7% των ξένων επενδύσεων πραγματοποιούνται στην επαρχία.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    3 Σχόλια

    1. “Αλώθηκε” πλήρως η Γερμανία: Από σήμερα ισχύει στη χώρα “ο γάμος για όλους”
      Κυριακή, 01 Οκτώβριος 2017 09:27
      Πανηγυρίζουν οι ομοφυλόφιλοι

      Από το Βερολίνο ως τη Φρανκφούρτη, η Γερμανία γιορτάζει σήμερα τους πρώτους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου προς μεγάλη ικανοποίηση των γκέι και των λεσβιών, οι οποίοι πλέον είναι για τον νόμο ζευγάρια όπως και τα υπόλοιπα.

      Η υιοθέτηση του δικαιώματος του γάμου για όλους και το άνοιγμα της υιοθεσίας παιδιών στους ομοφυλόφιλους είναι δύο βήματα που γίνονται στη Γερμανία χωρίς ιδιαίτερες αναταράξεις, καθώς τόσο η κοινωνία όσο και οι πολιτικοί είναι στην πλειονότητά τους θετικά διακείμενοι.

      «Είναι μια στιγμή γεμάτη συναισθήματα αλλά και με μεγάλο συμβολισμό: αν και με το σύμφωνο συμβίωσης είχαμε ήδη σχεδόν ίσα δικαιώματα, εξακολουθούσε να είναι μια ένωση “χαμηλότερης ποιότητας”», εξηγεί ο Καρλ Κράιλε, 59 ετών, ο οποίος θα είναι μαζί με τον σύντροφό του Μπόμπο Μέντε από τους πρώτους που θα παντρευτούν σήμερα στο Βερολίνο.

      «Η αλλαγή αυτή αποδεικνύει ότι πλέον το κράτος μάς θεωρεί κανονικά ζευγάρια», συνεχίζει ο ακτιβιστής αυτός, ο οποίος είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με τον σύντροφό του το 2002.

      Σήμερα, αν και Κυριακή, πολλά δημαρχεία θα είναι ανοικτά, όπως αυτά του Βερολίνου, του Αμβούργου και της Φρανκφούρτης, προκειμένου να γιορτάσουν τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων από την 1η Οκτωβρίου που τίθεται σε ισχύ η νομοθεσία που τους νομιμοποιεί.

      Ωστόσο, εξαιτίας της γραφειοκρατίας, το λογισμικό που χρησιμοποιεί η αρμόδια κυβερνητική υπηρεσία δεν θα είναι σε θέση να καταχωρίσει επισήμως ως παντρεμένους ένα ζευγάρι ανδρών ή ένα ζευγάρι γυναικών μέχρι τον επόμενο χρόνο, γεγονός που σημαίνει ότι σε κάποια έγγραφα θα αναφέρονται ως «η σύζυγος» και «ο σύζυγος».

      «Είμαι ενθουσιασμένος που στην πόλη μας θα γίνουν οι πρώτοι γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων διότι πρόκειται, πέρα από τη θεωρητική συζήτηση, για ένα μέτρο ισότητας: αφορά την ευτυχία πραγματικών ανθρώπων, με τις επιθυμίες και τις ελπίδες τους, τα συναισθήματά τους και τις ανάγκες τους», δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος της γερμανικής πρωτεύουσας Μίχαελ Μίλερ.

      «Είμαστε ικανοποιημένοι που οι διακρίσεις του κράτους εναντίον των γκέι και των λεσβιών σταματούν σήμερα», επεσήμανε ο Γεργκ Στάινερτ επικεφαλής στο Βερολίνο της Ένωσης Γκέι και Λεσβιών.

      Ο νόμος για τον «Γάμο για όλους» ψηφίστηκε στις 30 Ιουνίου και άλλαξε τον Αστικό Κώδικα της Γερμανίας, ορίζοντας τον γάμο ως «ισόβια ένωση μεταξύ δύο ατόμων διαφορετικού ή ίδιου φύλου». Έτσι η Γερμανία έγινε τη 15η χώρα της ΕΕ που επιτρέπει τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων.

      Τα ομόφυλα ζευγάρια που επισημοποιούν τη σχέση τους έχουν πλέον τα ίδια δικαιώματα με τα ετερόφυλα, σε ό,τι αφορά τη φορολογία αλλά και τη δυνατότητα να υιοθετήσουν παιδί.

      Ωστόσο οργανώσεις προάσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων επισημαίνουν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να επιτευχθεί πλήρης ισότητα. Ακόμη τα παιδιά που γεννιούνται από ζευγάρια λεσβιών δεν μπορούν να έχουν και τις δύο ως «νόμιμες» μητέρες.

    2. Δημιουργία…πλωτών πόλεων για τους μετανάστες σχεδιάζει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ!
      Κυριακή, 01 Οκτώβριος 2017 11:53
      Περίεργη δήλωση Μπαλάφα

      Για τις αυξημένες ροές μεταναστών και προσφύγων στα ελληνικά νησιά μίλησε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος πρανήγγειλε πρόθεση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει μεταξύ άλλων μέτρων και…πλωτά μέσα για την φιλοξενία προσφύγων προκειμένου να αρθεί η πίεση από τα νησιά. Αν και ο ίδιος δεν ανέφερε το είδος των πλωτών μέσων που θα χρησιμοποιηθούν, είναι σίγουρο ότι μεταβαίνουμε στην πλήρη εφαρμογή της Ατζέντας 2030 όπως έχουμε ήδη αποδείξει κατά το παρελθόν

      Ο υφυπουργός παραδέχτηκε ότι οι συνθήκες για τους κατοίκους των νησιών λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών από την Τουρκία είναι δύσκολες.

      Υπενθυμίζουμε ότι στόχος της Ατζέντας 21 είναι η δημιουργία πλωτών πόλεων, οι οποίες θα «μαντρώσουν» ουσιαστικά χωρίς δυνατότητα διαφυγής τους πολίτες, προκειμένου δήθεν να αναζωογονηθεί η φύση. Φυσικά, η πρώτη δοκιμή της λειτουργικότητας τέτοιων δομών θα δοκιμαστεί από μετανάστες ώστε στη συνέχεια να εφαρμοστεί και καθολικά.
      https://youtu.be/V0Q9SaKwEEM

    3. ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΡΕ Η ΕΝΟΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ? ΔΛΔ ΣΚΕΨΟΥ ΝΑ ΛΕΓΑΝΕ ΣΑΣ ΑΦΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ

    Comments are closed.