ΈΤΣΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ! ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΘΑ ΠΕΙ «ΠΑΡΕ 18ΔΙΣ, 6ΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ …ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ» ! Η ΡΗΞΗ ΘΑ ΠΕΙ «CAPITAL CONTROLS ΚΑΙ ΧΑΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ»

    Κοινοποίηση:
    euro

    ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ

    Οι ενδείξεις ότι μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός Ελλάδος με δανειστές έχουν αυξηθεί σημαντικά…ειδικά μετά το μεσημέρι της Κυριακής

    Οι προσδοκίες για συμφωνία έχουν αυξηθεί, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις που δείχνουν ότι μπορεί να υπάρξει σήμερα 22 Ιουνίου συμβιβασμός.
    Υπάρχουν ενδείξεις ότι σε τεχνικό επίπεδο, έχει υπάρξει πρόοδος μετά την νέα ελληνική πρόταση που υποβλήθηκε, όχι μεν εντυπωσιακή, αλλά υπάρχει πρόοδος, ενώ πριν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής και πριν το Eurogroup, ο Τσίπρας θα πραγματοποιήσει τις πιο κρίσιμες επαφές του, θα συναντηθεί με Juncker Κομισιόν, Draghi ΕΚΤ και Lagarde ΔΝΤ…στις 12:00 ώρα Ελλάδος.
    Η ζυγαριά γέρνει ξανά προς το θετικό σενάριο και αυτή η εξέλιξη γεννά προσδοκίες ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία Ελλάδος με δανειστές.
    Η Ελλάδα βρίσκεται στο σημείο μηδέν, όπου θα κριθεί η πορεία της χώρας με μια συμφωνία 3μηνης ή 6μηνης  παράτασης που θα δώσει χρόνο για να επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία ή αύριο Τρίτη 23 Ιουνίου capital controls στις τράπεζες και χάος στην κοινωνία.
    Ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις που δείχνουν ότι πάμε σε συμφωνία σε σχέση με το κλίμα ρήξης που επικρατούσε λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα.
    Κυβερνητικές πηγές, ξένα δημοσιεύματα εμφανίζονται θετικότεροι και θεωρούν ότι υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις για συμφωνία.
    Οι ενδείξεις για συμφωνία αυξάνονται και πάλι.
    Η τύχη της Ελλάδος κρίνεται στο έκτακτο Eurogroup σήμερα 22 Ιουνίου και ώρα 13:30 ώρα Ελλάδος και στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 20:00 ώρα Ελλάδος.
    Ο Αλέξης Τσίπρας ο έλληνας πρωθυπουργός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να πραγματοποιήσει τις κρισιμότερες διαπραγματεύσεις της πολιτικής του καριέρας.
    Μέσα στο σαββατοκύριακο, το νέο στοιχείο που μπορεί να δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για συμφωνία ήταν οι διαρροές από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ότι…θα προταθεί 3μηνη ή 6μηνη παράταση έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2015 ή έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2015 με χρηματοδότηση 6 δισεκ. από τον ESM και περίπου 4,7 δισεκ. από την τελευταία δόση.
    Στο μεσοδιάστημα Ελλάδα και δανειστές θα ξεκινήσουν νέες διαπραγματεύσεις για να συμφωνήσουν ένα τρίτο πρόγραμμα με νέο δάνειο και νέο μνημόνιο.
    Για να επιτευχθεί συμφωνία θα πρέπει η Ελλάδα να αποδεχθεί και να υλοποιήσει άμεσα μεταρρυθμίσεις και οι δανειστές να αποδεχθούν ότι πρέπει να αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος.
    Η 3μηνη ή 6μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης…αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης αναφέρουν πηγές από το Μαξίμου που σημαίνει ότι η ελληνική πλευρά έχει κατανοήσει ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία που είναι η μόνη ορθή επιλογή για το συμφέρον της χώρας.
    Όμως υπάρχουν ορισμένοι που υποστηρίζουν ότι στην έκτακτη Σύνοδο θα μπουν οι βάσεις για μια συμφωνία αλλά θα επικυρωθεί στην τακτική Σύνοδο Κορυφής 25 και 26 Ιουνίου.
    Η άποψη αυτή που έχει εκφραστεί και από κυβερνητικά στελέχη προσκρούει σε ένα τεράστιο εμπόδιο στο γεγονός ότι το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδος έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής του και ο κίνδυνος capital controls δεν είναι πλέον θεωρητικό αλλά πρακτικός.
    Ο Τσίπρας παίρνει πάνω του όλη την διαπραγμάτευση καθώς πριν την Σύνοδο Κορυφής και μετά το Eurogroup θα πραγματοποιήσει τις ποιο κρίσιμες επαφές.
    Θα συναντηθεί ο Τσίπρας με τον Juncker Κομισιόν, Draghi ΕΚΤ και Lagarde ΔΝΤ.
    Οι συναντήσεις αυτές θα γεφυρώσουν τις διαφορές που παραμένουν ακόμη στα τεχνικά κλιμάκια.
    Να σημειωθεί ότι η ελληνική αντιπρόταση που υποβλήθηκε ενόψει του έκτακτου Eurogroup συνεχίζει να έχει διαφορές με την πρόταση Juncker παρ΄ ότι έχουν υπάρξει και σημεία σύγκλισης.
    Ο Τσίπρας θα πραγματοποιήσει τις κρισιμότερες επαφές του πριν την Σύνοδο Κορυφής η οποία ανάλογα θα επικυρώσει συμφωνία ή θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι διαφορές παραμένουν για την Ελλάδα.

    Χωρίς συμφωνία capital controls στις τράπεζες στις 23 Ιουνίου

    Η ΕΚΤ έχει προετοιμαστεί για να επιβάλλει capital controls στις ελληνικές τράπεζες αναφέρουν τραπεζικές πηγές.
    Παρ΄ ότι την απόφαση την λαμβάνει η εθνική κυβέρνηση, ουσιαστικά είναι απόφαση της ΕΚΤ.
    Η ΕΚΤ συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή 19 Ιουνίου και παρείχε 1,8 δισεκ. ELA το οποίο εξαντλήθηκε καθώς η εκροή καταθέσεων στις 19 Ιουνίου ήταν 1,71 δισεκ.
    Η ΕΚΤ θα συνεδριάσει και σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου και θα παράσχει εκ νέου ELA.
    Η ΕΚΤ επίσης είναι έτοιμη στο καλό σενάριο της συμφωνίας να διευρύνει την γκάμα των εγγυήσεων ώστε οι τράπεζες να αυξήσουν τα collaterals και να αποκτήσουν μεγάλα περιθώρια…στην ρευστότητα τους.
    Όμως όλοι γνωρίζουν ότι αν η Σύνοδος Κορυφής δεν καταλήξει σε συμφωνία την Τρίτη 23 Ιουνίου θα επιβληθούν capital controls, θα κλείσουν οι τράπεζες και γενικώς θα επικρατήσει πανικός.
    Τα capital controls θα αποτελούν την έναρξη της διαδικασίας χρεοκοπίας της Ελλάδος εντός ευρώ.

    Το συμπέρασμα

    Οι πιθανότητες για συμφωνία έχουν αυξηθεί εκ νέου.
    Η ελληνική κυβέρνηση έχει μια ιστορική ευκαιρία και μια ιστορική ευθύνη.
    Να στηρίξει την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδος και να στηρίξει τον οικονομικό της σχεδιασμό εντός ευρώ.
    Η μάχη πρέπει να δοθεί εντός ευρώ και όχι εκτός ευρώ.

    www.bankingnews.gr

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. Το capital control το αποφασίζει η κυβέρνηση κάθε χώρας και μόνο. Χωρίς την συναίνεση της κυβέρνησης capital control δεν πραγματοποιείται. Τον ELA μπορούν να τον σταματήσουν αλλά μετά δεν θα πάρουν μια. Έτσι και αλλιώς δεν θα πάρουν μια. Θα σκάσουν όλες οι επιτοκιακές φούσκες στην Ευρώπη ύψους 26,5 τρισ περίπου και μετά αρχίζει το ντόμινο παγκοσμίως 600 τρις. Αυτό φοβούνται και συζητούν ακόμα. Μην σας τρομοκρατούν.

    2. Όποιος υπογράψει θα κάνει παρέα με τους υπόλοιπους στις κρεμάλες!!! Νέτα σκέτα.

    3. τι ειναι αυτο το καπιταλ θα δινουν μονο 300ε τη μερα οι τραπεζεσ θα τρελαθουμε τοσα βγαζουμε το μηνα τι να το κανεισ αμα δεν εχεισ λεφτα

    4. Καλά,δεν βλέπει κανείς τι γίνεται εδώ???

      100.000 πρόσφυγες τον μήνα εισάγωνται σε μία περιοχή (Ελλάδα) με γερασμένο πληθυσμό και εξαθλιωμένους κατοίκους…Η κυρά τασία την τελειώνει την δουλίτσα…
      Χωρίς ίχνος πανάπτυξης…

      και μιλάτε για μνημόνια και αντιμνημόνια ρε μαλάκες όλοι????
      Για ευρώ ή δραχμή????
      Δεν βλέπει κανείς ότι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ θα είναι το ίδιο???

      Εμφύλιος,Διαμελισμός,χάος και αίμα???

      Αί στο διάολο επιτέλους!!!!

    5. με τον τσιπρα θα συμφωνουσα αν εξεφραζε αποψεις της αριστερας οπως ο Ψαριανος η ο υπουργος Δικαιοσυνης. Αντ αυτου δνε μπορω να στηριξω καποιον ο οποιος καταστρεφει τη χωρα προς οφελος τοων κομματικων σταρτων του Δημοσιου των αφισοκολλητων και σφραγιδοφορων. ειναι κριμα γιατι το δημοσιο εχει και μορφωμενους και ορεξατους ανθρωπους με προσοντα αλλα και παρα μα παρα πολλυς που ειναι βαριδια για ολους μας. δεν ειναι δυνατον να μην διωχμνεις πλεοναζοντες υπαλληλους η να μην κοβεις προνομια (ΔΕΗ, ΟΤΕ, αγαμες θυγατερες και υιοι) και να τα φορτωνεις αυτα στη πλατη του λαου και των επιχειρησεων. δυστυχως για αυτους δεν με εκφραζουν. αντι να επενδυουν στηη νεα γενια διννοντας κινητρα γιια γεννησεις για μειωση φορολογιας και εγκατασταση εταιρειων σε φιλικο περιβαλλον στην Ελλαδα ωστε να βρει ο κοσμος δουλεια δεν το κανουμ. ο λογος ειναι οτι μετα δεν θα τους εχει αναγκη κανεις, ουτε για ρουσφετι ουτε για τιποτα. αυτο δεν θελουν. η καταστροφη ειναι κοντα και μαλλον θα πρεπει να παρακαλαμε να ερθει μηπως και ανοιξουμε τα ματια σαν λαος. μας ξεπερνουν ολοι, Τουρκοι, Αλβανοι , Ρουμανοι Βουλγαροι. το Βελγιο με τον ιδιο πληθυσμο εχει 2,5 φορες το ΑΕΠ μας με 1,5 φορες το ΑΕΠ μας εξαγωγες, Ειμαστε γελοιοι δυστυχως. στηριζουμε το συνταξιουχο που ΔΕΝ φερνει πλουτο (του ΔΗΜΟΣΙΟΥ) και καταδικαζουμε τη νεα γενια. ας ερθει η καταστροφη λοιπον.

    6. ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ ΡΕ ΜΕ ΤΟ CAPITAL CONTROL
      ΑΣ ΨΑΡΩΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΞΩ

    Comments are closed.