ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ Η ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΣΤΟΥΣ 299 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ – ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΣΟΜΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ “ΧΟΥΝΤΑ” ΕΡΝΤΟΓΑΝ! (ΔΕΙΤΕ LIVE)

    Κοινοποίηση:
    somaepisodia

    Τουλάχιστον 299 νεκροί είναι ο νεότερος απολογισμός από το δυστύχημα στο ορυχείο Σόμα της Τουρκίας, ενώ τουλάχιστον 3 ανθρακωρύχοι εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι στις στοές, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ.

    «Ο απολογισμός ανέρχεται πλέον σε 299 νεκρούς. Πιστεύω ότι παραμένουν τρεις ακόμη ανθρακωρύχοι στις στοές», σημείωσε ο Γιλντίζ μιλώντας στους δημοσιογράφους, την ώρα που μια νέα πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στο ορυχείο.

    «Μια νέα πυρκαγιά προκλήθηκε πριν 45 λεπτά περίπου 300 μέτρα από το σημείο που είναι εγκλωβισμένοι οι ανθρακωρύχοι», πρόσθεσε ο τούρκος υπουργός, εξηγώντας ότι η εξέλιξη αυτή εμποδίζει το έργο των διασωστών.

    Οι τρεις εναπομείναντες ανθρακωρύχοι είναι απίθανο να εξακολουθούν να είναι ζωντανοί, τέσσερις ημέρες μετά την έκρηξη και την πυρκαγιά που σημειώθηκαν στο ορυχείο της Σόμα στη δυτική Τουρκία.

    Το δυστύχημα αυτό προκαλεί από την Τρίτη έντονες αντιδράσεις σε όλη τη χώρα και έχει πυροδοτήσει ένα νέο μέτωπο εναντίον του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Η τουρκική αστυνομία διέλυσε με τη βία χθες Παρασκευή το απόγευμα και με τη χρήση αντλιών νερού υπό πίεση και δακρυγόνων τους περίπου 10.000 ανθρώπους που διαδήλωναν στη Σόμα καταγγέλλοντας τις συνθήκες εργασίας των ανθρακωρύχων.

    tourkia-orixio

    Προηγούμενη ενημέρωση 17/05/2014 8:50

    Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού την Παρασκευή, για να διαλύσει πλήθος χιλιάδων διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν διαδήλωση στην πόλη Σόμα, για τον θάνατο σχεδόν 300 ανθρακωρύχων, στη μεγαλύτερη τραγωδία σε ορυχείο.

    Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι οι συγκεντρωμένοι σκορπίστηκαν στους γύρω δρόμους.

    Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

    Η οργή ξεχειλίζει στην Τουρκία και έχει ως στόχο τόσο την εταιρεία που διαθέτει το ορυχείο όσο και την κυβέρνηση. Λάδι στη φωτιά έριξε δήλωση του τούρκου πρωθυπουργού από τον τόπο της τραγωδίας ότι «αυτά συμβαίνουν» και είναι κάτι «συνηθισμένο».

    Τουλάχιστον 284 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην έκρηξη που σημειώθηκε στο ορυχείο και ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι «ευελπιστεί» πως τα θύματα δεν θα ξεπεράσουν τα 302.

    Η διαμαρτυρία της Παρασκευής σημειώθηκε μετά τη συνέντευξη Τύπου της εταιρείας που διοικεί το ορυχείο, η οποία αρνήθηκε ότι είναι υπεύθυνη για την καταστροφή και δηλώνει ότι «είχαν πραγματοποιηθεί έλεγχοι».

    Η σχεδόν αλαζονική στάση της κυβέρνησης και της εταιρείας του ορυχείου έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση των τούρκων πολιτών που εδώ και τρεις ημέρες πραγματοποιούν διαδηλώσεις σε όλη την Τουρκία.

    soma-turkey-1

    Δείτε σε ζωντανή σύνδεση τα επεισόδια στη Σόμα της Τουρκίας:

    Προηγούμενη ενημέρωση 16/05/2014 19:28

    Πάνω από δέκα χιλιάδες διαδηλωτές έχουν κατακλύσει τους δρόμους της Σόμα στην Τουρκία, διαμαρτυρόμενοι κατά του Ερντογάν για τον τραγικό θάνατο που βρήκαν 300 εργαζόμενοι σε ανθρακωρυχείο, ύστερα από έκρηξη.

    Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι δυο αστυνομικοί, ενώ οι σοβαρές συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας συνεχίζονται…

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: