Μέσα στο φορτηγό του τρομοκράτη στην Στοκχόλμη βρέθηκαν εκρηκτικά, μεταδίδουν σουηδικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πληροφορίες από την αστυνομία.
Όπως αναφέρει ο Independent, τα εκρηκτικά βρέθηκαν μέσα σε έναν σάκο στην καμπίνα του φορτηγού. Επρόκειτο για μια αυτοσχέδια βόμβα, που όμως δεν έχει διευκρινιστεί εάν ήταν έτοιμη να πυροδοτηθεί ή όχι.
Αμέσως μετά την επίθεση, η περιοχή αποκλείστηκε σε ακτίνα 200 μέτρων.
Εν τω μεταξύ, ένα σοκαριστικό βίντεο δείχνει την ώρα της επίθεσης, όταν το φορτηγό έπεσε πάνω σε δεκάδες πεζούς που εκείνη την ώρα έκαναν την βόλτα τους σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της σουηδικής πρωτεύουσας. Στο βίντεο φαίνονται δεκάδες άνθρωποι, άντρες και γυναίκες, παιδιά και μωρά στα καρότσια, να κάνουν αμέριμνοι την βόλτα τους και να χαζεύουν βιτρίνες, όταν ξαφνικά προσπαθούν πανικόβλητοι να τρέξουν να σωθούν. Φεύγουν από τον πεζόδρομο, κάνουν στην άκρη, μπαίνουν στα μαγαζιά και κλάσματα δευτερολέπτου μετά ένα φορτηγό φαίνεται στο πλάνο να περνά με ιλιγγιώδη ταχύτητα – τέτοια που καταλαβαίνεις πως όποιος βρέθηκε στο δρόμο του, ήταν αδύνατο να ξεφύγει!
Το βίντεο είναι τραβηγμένο από κάμερα ασφαλείας ενός από τα καταστήματα του πιο κεντρικού πεζόδρομου της Στοκχόλμης, που βρέθηκε στο στόχαστρο του τρομοκράτη. Αρχικά δείχνει τους πεζούς να περπατούν αμέριμνοι και περίπου στο 25ο δευτερόλεπτο, όλα αλλάζουν.
Αστυνομικός πακι είναι στη φωτο?
ΕΜ ΒΕΒΕΑ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΑΞΙΡΙΣΤΟΣ ΣΑΝ ΛΑΘΡΟΠΙΘΙΚΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΙΣ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΑΥΤΟΙΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΠΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΡΙΖΕΤΕ? ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΟΛΗ ΑΥΤΗ ΕΚΕΙ? ΕΔΩ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥΘ ΜΠΕΝΟΥΝΣ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΧΟΡΙΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΑΝΤΑΣΡΟΙ ΟΠΟΣ ΟΛΟΣ Ο ΚΣΟΜΟΣ
ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΟΣ. ΠΩΣ ΛΕΓΟΝΤΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ; ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ.
ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ “ΓΝΗΣΙΟΣ”ΣΟΥΗΔΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ…..
τα εκρηκτικα καραμελες δεν ειναι, οργανωμενα ειναι ολα με τον τροπο τους και ο ευρωπαικος η καποιου αλλου ειδους στρατος ειναι προ των πυλων, οποιος δεν καθεται καλα, με οτι αυτο σημαινει για αυτους.. σε στρατοπεδο συγκεντρωσης και μην τον ξαναειδατε, οτι το “ισλαμ” ειναι εργαλειο της νεας ταξης μαλλον πρεπει να το εχουν καταλαβει επιτελους ακομα και οι μπουφοι