ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΚΑΣ Ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ!! ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ- ΚΑΙ ΘΑ….

    Κοινοποίηση:
    Γεράσιμος Σκλαβενίτης

    Kαλά μαντάτα για τους εργαζόμενους της εταιρείας Μαρινόπουλος, που εδώ και πολλές εβδομάδες, ζουν τη δική τους αγωνία. Πηγή του Γεράσιμου Σκλαβενίτη, δήλωσε στο mononews.gr, πως όχι μόνο δεν θα γίνει καμία απόλυση, αλλά αντίθετα θα επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι.

    Ενώ χθες δεν είχε διευκρινιστεί ο αριθμός των εργαζομένων που τελικά θα απορροφούνταν από το νέο σχήμα, σήμερα η ίδια πηγή που μίλησε στο mononews.gr επιβεβαίωσε ότι κανένας υπάλληλος δεν θα χάσει τη θέση του. Πρόκειται για μια αδιαμφισβήτητη επιτυχία του Γεράσιμου Σκλαβενίτη, που κατάφερε να εξασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας μέσα σε ένα τόσο δύσκολο deal.

    Οι εργαζόμενοι

    Στην νέα εταιρία θα εκτιμάται ότι θα περάσουν οι περισσότεροι εκ των περίπου 15.000 εργαζόμενων της εταιρίας χωρίς όμως να είναι ακόμα σαφές ο ακριβής αριθμός. Επιπρόσθετα ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα γίνουν μειώσεις μισθών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θεωρείται ως πιθανό σενάριο.

    Το σχέδιο

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο προβλέπει τη διάσωση της Μαρινόπουλος, μέσω τηςδιαδικασίας του άρθρου 106 του πτωχευτικού νόμου. Οι μέτοχοι της Μαρινόπουλος, οι πιστώτριες τράπεζες και ο υποψήφιος στρατηγικός επενδυτής «Σκλαβενίτης» συμφωνούν να εμφανίσουν στο δικαστήριο το εξής σχέδιο:

    1. Τα 475 εκατ. ευρώ (350 εκατ. δανεισμός και 125 εκατ. που θα βάλει η Σκλαβενίτης) θα χρησιμοποιηθούν από τη νέα εταιρεία για κεφάλαιο κίνησης και εξόφληση μέρους των υποχρεώσεών της προς προμηθευτές, που μεταφέρονται αυτούσιες στη νέα εταιρική οντότητα, μαζί με το δίκτυο καταστημάτων. Στην νέα εταιρία θα περάσουν το προσωπικό και τα περισσότερα από τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού της Μαρινόπουλος. Για τους προμηθευτές το κούρεμα το κούρεμα θα είναι της τάξης του 50%.

    2. Το σύνολο, σχεδόν, της Μαρινόπουλος θα περάσει σε μια νέα εταιρεία, με νέο ΑΦΜ ( σ.σ χρήση των διατάξεων του άρθρου 106 ), η οποία θα ελέγχεται μετοχικά κατά 100% από την Σκλαβενίτης.

    3. Ταυτόχρονα, οι τράπεζες συμφώνησαν να δανειοδοτήσουν τη νέα εταιρεία με 360 εκατ. ευρώ. Το δάνειο θα είναι δεκαετές ballon (το μεγαλύτερο μέρος θα εξοφληθεί στη λήξη), με επιτόκιο μόλις 1,5%, καθώς οι τράπεζες θα έχουν το δικαίωμα να το κεφαλαιοποιήσουν, αποκτώντας το 25% του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    17 Σχόλια

    1. Όλα καλά , καί ακόμα καλύτερα….. Λάθος η πληροφορία γιά μείωση μισθών ( μπούρδα )….Οι υπάλληλοι της Μαρινόπουλος να είναι χαρούμενοι για το όπως εξελίσσεται η διαδικασία ( αν και υπάρχουν μερικές καθυστερήσεις λίγο παράξενες) τον Σκλαβενίτη τον γνωρίζει όλη η Ελλάδα σαν ένα εντυμο άνθρωπο, καλό επιχειρηματία, που ενδιαφέρεται για τούς εργαζόμενους του……..

    2. Και άλλη μείωση μισθού; Ε,όχι ρε φίλε να την πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι…. Εκοψε η Κυβέρνηση,έκοψε ο Μαρινόπουλος,μειώθηκε το αφορολόγητο,αυξήθηκαν οι έμμεσοι φόροι και σε λίγο καταλήξουμε να μήν μπορούμε να πηγαίνουμε στήν δουλειά μας!!!! Μήπως να πληρώνουμε για να κρατάμε την θέση εργασίας μας;

    3. από τους ισολογισμούς της Μαρινόπουλος (επίσημα στοιχεία)
      πωλήσεις όλο το 2013 1,413εκ
      και έξοδα διάθεσης 268εκ. και έξοδα διοίκησης 22,12εκ.
      Πωλήσεις όλο το 2014 1,552εκ. ευρώ.
      και έξοδα διάθεση 256,12εκ. και έξοδα διοίκησης 28,31εκ. (τα πήγεναν καλά γιαυτό αυξήθηκαν..)

      λοιπόν με 350εκ από τις τράπεζε ΤΙ θα πρωτοπληρώσει?? δεν φτάνουν ούτε για 2 μηνών αγορές…ούτε για 6 μηνών έξοδα διάθεσης. ούτε φρέον στα ψυγεία δεν έχουν τα μαγαζιά. γίνεται να ξανασταθεί ο Μαρινόπουλος;;
      περιμένετε τις τράπεζες να πούμε ουυυυπς λάθος, και τον Σκλαβενίτη να γίνεται ή εταιρία real estate (απο λιανέμπορος…) ή η μεγαλύτερη πτώχευση της εικοσιετίας..

    4. ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΟΡΟΙΔΑ.ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ Κ ΤΑ ΧΡΕΟΙ.ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΕΟΙ.

    5. Ξυπνήστε!!! Το ότι δεν απολλύει κανένα, είναι το σπουδαίο. Αυτός είναι επιχειρηματίας. ¨Οχι Μύκονο και Μαϊάμι. Συνέπεια, σοβαρότητα όχι φανφαρες και ταξειδάκια στις Σεϋχέλλες.
      Ο Μαρινόπουλος με κέρδη μείον 3% και με εισπράξεις τοις μετρητοίς, πώς έπεσε τάχα έξω;
      Που είνα οι Ισολογισμοί να δούμε ποσο αυξήθηκαν τα Διοικητικά Έξοδα!!!

    6. ΚΟΡΟΙΔΟ ΕΛΛΗΝΑΑΑΑΑΑΑ.την νέα εταιρία θα εκτιμάται ότι θα περάσουν οι περισσότεροι εκ των περίπου 15.000 εργαζόμενων της εταιρίας χωρίς όμως να είναι ακόμα σαφές ο ακριβής αριθμός. Επιπρόσθετα ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα γίνουν μειώσεις μισθών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θεωρείται ως πιθανό σενάριο.

    7. Οι τραπεζες παιζουν με τα δικα μας λεφτα!!!

    8. ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΕΠ ΩΜΟΥ…..ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΙΑ……ΜΕΧΡΙ ΔΕΚΑΡΑΣ

    9. Μακαρι να γινει καλη διαχειρηση…γιατι το ιδιο ελεγε και ο Μαρινοπουλος οταν εξαγορασε τον Αρβανιτιδη και την συνεχεια την γνωριζουμε ολοι…

    10. Διαχειριστης Μαρινόπουλος-Παίρνω δάνεια και χρωστάω όσα γουστάρω, ανοίγω 500 υποκαταστήματα, βγάζω στο εξωτερικό τα χρήματα που θέλω και βαράω ΄πτώχευση.
      Διαχειριστής Σκλαβενίτης-Μην αγνώνεστε είμαι ο σωτήρας σας θα πάρω τον Μαρινόπουλο για (π.χ) 2εκ αντί για τα (π.χ) 5δις που χρώσταγε. ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ!!! Δεν θα απολυθεί κανείς υπάλληλος αυτό καταλάβαμε..
      Πληρώστε τους Διαχειριστές σας λοιπόν. Έτσι έχουν κάνει όλοι οι Διαχειριστές από σουπερ μάρκετ μέχρι τράπεζες,προθυπουργούς κλπ. Πάρτε κι άλλη γεύση.

    11. Συν τοις άλλοις οι υπάλληλοι του Μαρινόπουλου έβριζαν τον Σκλαβενίτη όταν είχε πρωτοακουστεί ότι θα τους αγόραζε. Τώρα πρέπει να του φυλάνε τα ……. χέρια.

    12. Και το καρφουρ ειχε κλεισει τα μπακαλικα. Τοτε δεν εκλαψε το κρατος. Τα μεγαλοκαταστηματα μην τα κλαις γενικως.

    13. ναι ναι ναι μεγαλος μαγκας!
      Για τους προμηθευτές το κούρεμα θα είναι της τάξης του 50%.
      εαν ησουν παραγωγος να δω τι θα εγραφες μετα…

    14. θα συνεχίσουν όλοι να δουλεύουν κανονικά τα 12ωρά τους με 300 ευρώ το μήνα για να έχει κέρδη όπως το jumbo.

      1. Κανεις δεν εργαζεται 12ωρο στην εταιρεια(εκτος απο δ/ντες καταστηματων και προισταμενους)…και κανεις δεν εχει μισθο 300 ευρω…

    15. ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ , ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ,.. ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ !! ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ , ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΦΤΑΙΜΕ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ??

    16. είναι σα να του βγαινει απτο κεφαλι η σημαια

    Comments are closed.