ΜΕΤΡΑ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΑΛΕΞΗ! ΦΟΡΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ, ΠΕΤΑΕΙ & ΣΤΕΚΕΤΑΙ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΜΕΤΡΑ 8 ΔΙΣ.! ΠΟΥ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΦΠΑ; ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ & ΧΑΜΕΝΟΙ!

    Κοινοποίηση:
    metra

    ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΕΙΝΑΙ…

    Δεν είναι ένα, δεν είναι δύο, ούτε τρία, αλλά οκτώ ολόκληρα δις, είναι ο λογαριασμός της περίφημης συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές, αν φυσικά δεχτούν οι θεσμοί τα όσα προτείνει η ελληνική πλευρά, και προχωρήσει το σήριαλ των τελευταίων μηνών.

    Συνολικά μέτρα 8 δισ. ευρώ (2,692 για το 2015 και 5,207 για το 2016) περιλαμβάνει  η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης που έγινε γνωστή στις Βρυξέλλες το βράδυ της Δευτέρας.Η νέα πρόταση μπορεί να μην προβλέπει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά προβλέπει σκληρή φοροεπιδρομή.

    Συγκεκριμένα τα μέτρα που προτείνει η ελληνική πλευρά και το κόστος αυτών είναι τα εξής:

    ΦΠΑ. Τρεις συντελεστές 6-13-23%, εκ των οποίων προβλέπονται έσοδα 680 εκατ. ευρώ φέτος και 1,360 δισ. ευρώ το 2016

    Πρόωρες συντάξεις. Καταργούνται σταδιακά οι πρόωρες συντάξεις, οι οποίες θα αποδώσουν 60 εκατ. ευρώ φέτος και 300 εκατ. ευρώ το 2016.

    Αύξηση εισφορών. Η ακύρωση της μείωσης κατά 3,9% στις εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων (2,9% και 1% αντίστοιχα) φέρνει έσοδα 350 εκατ. ευρώ φέτος και 800 εκατ. το 2016.

    Αύξηση εισφορών υγείας στις συντάξεις. Η εισφορά αυξάνεται από το 4% στο 5% και «φέρενει» 135 εκατ. φέτος και 270 εκατ. το 2016.

    Καθιέρωση εισφοράς 5% στις επικουρικές συντάξεις με το στόχο στα έσοδα να διαμορφώνεται στα 240 εκατ. ευρώ το 2016.

    Αύξηση της εισφοράς για επικουρικά Ταμεία από 3 στο 3,5% για 120 εκατ. ευρώ φέτος και 250 εκατ. το 2016

    Έκτακτη εισφορά 12% στις επιχειρήσεις με κέρδη πάνω από 500.000 ευρώ. 945 εκατ. φέτος και 405 το 2016.

    Αύξηση συντελεστή φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις με κέρδη άνω των 100.000 ευρώ από το 26% στο 29% με έσοδα 410 εκατ. ευρώ το 2016.

    Αύξηση έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης με στόχο έσοδα 220 φέτος και 250 το 2016.

    Περικοπή αμυντικών δαπανών κατά 200 εκατ. ευρώ το 2016

    Επιβολή φόρου στις διαφημίσεων για έσοδα 100 εκατ. ευρώ το χρόνο

    Αύξηση φόρου πολυτελούς διαβίωσης για Ι.Χ. άνω των 2.500 κυβικών και ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής και πισινών με δημοσιονομικό στόχο στα  47 εκατ. ευρώ το χρόνο.

    Φρουτάκια (VLTs) με στόχο έσοδα 25 εκατ. φέτος συν 225 εκατ. το 2016.

    Άδειες κινητής τηλεφωνίας από 4G και 5G με στόχο 350 εκατ. ευρώ το 2016.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    15 Σχόλια

    1. Άρα λοιπόν το κόστος διαβιώσεως θα αυξηθεί,οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να κλείνουν ή να φεύγουν στο εξωτερικό,η ανεργία θα αυξηθεί,ο τζόγος θα κυριαρχήσει,οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν ακόμη περισσότερο τα χρεοκοπημένα,από τους “ΔΕΙΜΟΚΡΑΤΕΣ”,ταμεία και ο στρατός θα συνεχίσει να υπάρχει μόνο για να μπορούν να μετακινούνται άνετα και δωρεάν οι “ΔΕΙΜΟΚΡΑΤΕΣ” και για αγήματα που θα “τιμούν” τους ίδιους τους “ΔΕΙΜΟΚΡΑΤΕΣ”…
      Τα περί φόρου στις διαφημίσεις,μόνο σαν αστείο μπορεί να το πάρει κανείς.Αν πειράξουν τα πορνοκάναλα που θα βρουν στασίδι για να φλομώσουν με “ελπίδα” τα ΓΊΔΙΑ που τους ψηφίζουν;
      Επίσης μεγάλη πλάκα θα έχει και ο φόρος πολυτελούς διαβιώσεως.Με τους βολευτές να έχουν 75% αφορολόγητο μην περιμένετε να πληρώσει ο συγκαμένος για τον “ηλιάτορα”,ούτε η κανέλος για την βίλα,ούτε κανένας άλλος “ΔΕΙΜΟΚΡΑΤΗΣ”.
      Άλλο αστείο είναι και οι άδειες κινητής τηλεφωνίας…Περιμένει κανείς να πληρώσει ο γιός του πέτρου ή η deutsche telekom;Μην τρελαθούμε,εδώ δεν ακουμπάει κανείς την hochtief και την siemens!
      Αλήθεια άκουσε κανείς να θίγονται τα προνόμια των βολευτών;Τα χρήματα που πάνε στα κΏματα;Κάτι για τους παχυλούς μισθούς των golden boys and girls;Όχι ε;Λογικό,δεν αγγίζουμε τους στυλοβάτες της “ΔΕΙΜΟΚΡΑΤΙΑΣ”!
      Α,μην ξεχάσω να ενημερώσω το φιλοπληρώνον ποίμνιον ότι τα έσοδα αυτά ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ “ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΟΙ” ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ!
      Υ.Γ.1) Μου έκανε εντύπωση ότι το “κράτος” υπολογίζει τα έσοδα από την εισφορά αλληλεγγύης…!Τελικά αυτή η ειδική εισφορά δεν προορίζεται για την ενίσχυση των αναξιοπαθούντων ή μήπως στους αναξιοπαθούντες εντάσσονται και οι τοκογλύφοι;
      Υ.Γ.2) Τι κι αν “άλλαξε” η συγκυβέρνηση,κάποια πράγματα δεν αλλάζουν και παραμένουν πάντα επίκαιρα https://www.youtube.com/watch?v=aYULodmET8w

    2. Πέντε χρόνια τώρα ακούω για μέτρα, νέα μέτρα, για φόρους, νέους φόρους, άμεσους και έμμεσους, μειώσεις συντάξεων, μισθών, επειδή η οικονομία μας είναι στο μηδέν. Δεν άκουσα όμως ποτέ κανέναν να μιλάει για ποιο λόγο φτάσαμε σ’ αυτήν την κατάσταση, ποιοι ήταν και είναι υπεύθυνοι, που πήγε το δημόσιο χρήμα και φυσικά ουδείς οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη και ουδείς θα οδηγηθεί απ’ ότι φαίνεται.

      1. Και δεν πρόκειται να ακούσεις ποτέ! Μήν ελπίζεις! Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε γιατί όλοι μας διαβρωθήκαμε μέχρι το μεδούλι! Ξέρεις κανένα διαβρωμένο να μιλάει για διάβρωση;

        Εδώ νομίζουν ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις θα πληρώσουν το 12% και ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη και δεν βλέπουν ότι αυτό το 12% είναι πχ 1 λεπτό πάνω σε όλα τα είδη ενός πχ Super Market. Πάλι εμείς θα τα πληρώσουμε.

        Άντε και ο Θεός βοηθός,….. συν Αθηνά και χείρα κίνει..

    3. Τελικά οι μόνες παροχες που θα κάνει ο Τσίπρας θα είναι:

      1) Παροχή Ελληνικής ιθαγένειας σε ένα εκατομμύριο λαθρομετανάστες (για αρχη μονο)

      2) Παροχή ονόματος Μακεδονίας στα Σκόπια (έχει δεσμευτεί για αυτό στους αμερικανούς με αντάλλαγμα υποστήριξη)

      3) Παροχή ασυλίας στους μπαχαλάκηδες για να κάνου ότι γουστάρουν και αποποινοκοποιηση της χρησης ναρκωτικων

      4) Παροχή αμνηστείας σε τρομοκράτες ,πρεζέμπορες . ληστες και λαθρομενάστες που είναι φυλακισμένοι

      5) Σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφύλων

      6) Παροχές σε λαθρομετανάστες από τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων,και κτίσιμο του τζαμιού της κατάκτησης στην Αθήνα

      7) Παροχή του ορυκτού μας πλούτου στους Αμερικανούς

      Όσον αφορά τον Καμμένο αυτός για να μην χάσει την καρεκλα δεν θα βγάλει κιχ.

      Με τις υγείες σας!!!!

    4. ευχομαι να πεσει η κυβερνηση και να παρει ξανα ο τσιπρας 3 %,αυτο του αξιζει απο τα ψεματα του.αυτο ειναι που θα χτυπησει τον πλουτο;που αντι για εναν ενφια μας εφερε 5 ενφια μαζι;συνταξεις δεν κοβει αλλα μας τα παιρνει απο αλλου μεσω φορων,πρωτη φορα αριστερα με αξιοπρεπεια ε;που ειναι η δικαιοσυνη αλεξη ;που ειναι που θα εβαζες μεσα τους προδοτες κατα τα λεγομενα σου;εσυ πως θεωρεισαι σημερα;ο ευεργετης μας;σαν δεν ντρεπεστε ολοι μαζι

    5. γιατί δεν τα γράφετε όλα?
      Γράψτε και ότι το μεγαλύτερο κομμάτι των εισφορών θα το πληρώσουν οι έχοντες, ενώ έχει μειωθεί η εισφορά στα μικρά εισοδήματα.
      Γράψτε ότι δεν θα καταργηθεί το ΕΚΑΣ που δεν ήθελαν σαν τρελοί οι δανειστές.
      Γράψτε ότι το ΦΠΑ ρεύματος θα μείνει ως έχει.
      Πετάτε εκεί ένα 8δις για όποιον πάρει ο χάρος.
      Ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ και θα τον ξαναφηφίζω γιατί είναι ότι κοντινότερο στην δικαιοσύνη σε σχέση με ότι έχω δει 20 χρόνια τώρα απ΄τα κλεφτοκόμματα.
      Τα μέτρα δεν είναι απλώς καλά, έπρεπε να υπάρχουν ήδη όπως είπε ο φίλος κάτω.
      Τέτοια συμφωνία ο χοντρος και ο τρελός ούτε να την ψιθυρίσουν δεν θα τολμούσαν.

      1. Ρε φιλε θα μας τρελανεις?Ουτε ο ιδιος ο τσιπρας δεν θα τα ελεγε αυτα…8 δις φοροι για εναμιση χρονο ειναι αυτο ακριβως που χρειαζομασταν εε?Τετοια ζωα που ειμαστε καλα μας κανουν..

    6. ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ

      1. ..τσιράκια της Κουμουνδούρου..ή΄θε η ΩΡΑ που θα γυρίσετε στο 4% των ανθέλληνων χαχόλων…

    7. ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΣΑ 8 ΔΙς ΕΙΠΑ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

      ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ….

      ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!
      ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕ ΚΑΝΕΙΣ!
      ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΔΑΠΑΝΩΝ
      ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ Έκτακτη εισφορά 12% στις επιχειρήσεις με κέρδη πάνω από 500.000 ευρώ
      ΕΝΝΟΙΕΙΤΑΙ Επιβολή φόρου στις διαφημίσεων για έσοδα 100 εκατ. ευρώ το χρόνο

      Αύξηση φόρου πολυτελούς διαβίωσης για Ι.Χ. άνω των 2.500 κυβικών και ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής και πισινών με δημοσιονομικό στόχο στα 47 εκατ. ευρώ το χρόνο.

      Φρουτάκια (VLTs) με στόχο έσοδα 25 εκατ. φέτος συν 225 εκατ. το 2016.

      Άδειες κινητής τηλεφωνίας από 4G και 5G με στόχο 350 εκατ. ευρώ το 2016.

      ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΕΣΤΙΑΣΗ 23% ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΕ ΣΤΟ 13% ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ?

      ΑΕΙ ΞΥΠΝΑΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΥΣΑΥΡΗΣΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ!!!!

      ΔΕΝ ΧΤΥΑΠΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΑΣ.

      1. -ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ Έκτακτη εισφορά 12% στις επιχειρήσεις με κέρδη πάνω από 500.000 ευρώ

        εννοειται οτι οσες μεγαλες κερδοφορες επιχειρησεις απεμειναν θα πανε για αλλες πολιτειες, και βεβαια εννοειται οτι η μεταναστευτικη ροη ελληνων προς το εξωτερικο θα λαβει αλματωδεις διαστασεις

      2. Επειδή έκλεισαν 300.000+ μικρομεσαίες επιχειρήσεις και έμειναν άνεργοι πάνω από 1.5εκ άνθρωποι (Ιδιωτικός τομέας) τώρα να τελειώσουμε και τις υπόλοιπες. Έτσι πολύ όμορφα θα έχουμε 2.5εκ άνεργους και το πρόβλημα της Ελλάδας θα λυθεί. Νομίζεις ότι οι επιχειρήσεις δεν θα φροντίσουν να αντισταθμίσουν το 19% (συνολικά) που ΄χάνουν και πάει προς το κράτος. Η οικονομία στηρίζεται και αναπτύσσεται από τον Ιδιωτικό τομέα, αυτός παράγει χρήμα αυτός συμβάλει στην ανάπτυξη μιας χώρας. Μόλις διαλύσουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία να δούμε πως θα τα καταφέρουμε. Αυτός βέβαια είναι και ο στόχος, να παραμείνουν οι μεγάλες επιχείρησης (πολυεθνικές) που αντέχουν αυτά τα μέτρα (με κάποιες απολύσεις) να πεθάνει ότι Ελληνικό για να μπορέσουμε να ξεπουληθούμε ακόμα περισσότερο (ακόμα δεν έχεις δει τίποτα). Ο μόνος χαμένος σε αυτή τη χώρα που πλήρωσε και πληρώνει με αίμα είναι ο Ιδιωτικός Τομέας, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κοίτα απλά τα νούμερα.

        Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι. Αν, λέμε αν, είχες δική σου επιχείρηση, μικρούλα όχι τίποτα μεγάλο για να βγαίνει το μεροκάματο, ας πούμε ότι δουλεύεις μόνο εσύ, πόσες γραμματείς θα έπαιρνες; 1,2,3,4,5; Στην Ελλάδα το νούμερο είναι 1 προς σχεδόν 4. Δηλαδή για κάθε ένας εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα δουλεύει για να συντηρεί 4 (Δημόσιους, Συνταξιούχους, Άνεργους)!!!! Μα θα μου πεις πως και οι Δ.Υ εργάζονται (μακάρι) και θα σου απαντήσω πως εργάζονται, σκληρά αν θες, αλλά δεν παράγουν χρήμα (δεν πουλάνε, παράγουν, κατασκευάζουν κάτι)! Πως λοιπόν μπορεί να επιβίωση μια τέτοια επιχείρηση που λέγεται Ελλάς; Δεν μπορεί και είναι θέμα χρόνου να το δούμε αν δεν, τότε είναι αργά!

        Και τέλος δεν είναι πλούσιος αυτός που βγάζει 30 χιλιάδες το χρόνο, ούτε μεγάλη μια επιχείρηση του μισού εκατομμυρίου. Υπάρχουν μεγαλύτερα ψάρια, μην ζητάς να αποκεφαλιστή ότι έμεινε εξαιτίας μιας κομματικής ιδεολογίας.

        ΥΓ. Ζητώ συγνώμη για όποια ορθογραφικά λάθη. Δεν έγιναν επίτηδες.

        1. Ξέρεις πολλές επιχειρήσεις που έχουν τζίρο 500κ και πάνω?
          Οι περισσότερες απλά δεν θα πληρώσουν την εισφορά, ενώ οι μεγαλύτερες δεν θα πάθουν και τίποτα.
          Τι σε νοιάζει που θα πληρώσουν οι έχοντες?
          Κάποιοι πρέπει να πληρώσουν και αυτοί δεν είναι οι συνταξιούχοι, πρώτη φορά στα χρονικά

          1. Προσωπικά ξέρω.

            Το θα πληρώσουν οι έχοντες δεν παίζει!!! Ποτέ δεν έπαιξε και δεν θα παίξει ούτε τώρα. Το κόστος αυτής της αύξησης είτε θα μετακύλιση στον καταναλωτή είτε θα γίνουν κάποιες συνοπτικές απολύσεις. Το κέρδος θα παραμείνει το ίδιο για την εταιρεία και φυσικά ίσως και να αυξηθεί!

            Καλύτερα είναι να εισπράξουν αυτά που χρωστάνε οι “καλές” πολυεθνικές (δες hechsher), να καταπολεμήσουν την φοροδιαφυγή και να συρρικνωθεί ο Δημόσιος Τομέας. Οι μεγάλοι κλέφτες στην φυλακή και δήμευση περιουσίας!

            Ο Ιδιωτικός Τομέας πρέπει να άνθηση αλλιώς μην περιμένεις καμιά αλλαγή!

            Τέλος ξέρεις κανένα επιχειρηματία που να θέλει να επένδυση Ελλάδα με συνέτερο (30%) το κράτος και το Ελληνικό δημόσιο; Εγώ ακόμα ψάχνω!

            Ξέρεις τι κάνουν στο Σουδάν? 5 Χρόνια χωρίς φορολογία για να τραβήξουν επενδυτές! Κέρδος για τον επιχειρηματία και κέρδος για το Σουδάν (θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, έργα κλπ) και σε μικρό αλλά και μεγάλο ορίζοντα. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό, είναι εδώ και μας περιμένει!

            ΥΓ. Ζητώ συγνώμη για όποια ορθογραφικά λάθη. Δεν έγιναν επίτηδες.

    Comments are closed.