ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ΕΦΤΑΣΕ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΚΚ-“ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ” ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ(ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

    Κοινοποίηση:
    kourdoi-3

    Ο Γενικός Διοικητής του Κομπάνι Μεχμούντ Μπερχβεντάν δήλωσε : ¨Μετά από ένα μήνα αντίστασης, πλέον βήμα-βήμα οδεύουμε προς την νίκη. Ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα το Κομπάνι έχει γίνει νεκροταφείο για την ISIS¨.

     

    Ο Μπερχβεντάν τόνισε πως η αντίσταση του Κομπάνι άρχισε πρώτα από τα χωριά και ότι έγινε μια αντίσταση χωριό-χωριό, σπίτι-σπίτι και οικισμός-οικισμός.

    kourdissa

    Ο Μπερχβεντάν είπε πως τις τελευταίες 10-15 μέρες η αντίσταση ήταν στο νότιο και ανατολικό μέτωπο και δήλωσε : Μετά από ένα μήνα αντίστασης, πλέον βήμα-βήμα οδεύουμε προς την νίκη. Ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα το Κομπάνι έχει γίνει νεκροταφείο για την ISIS. Πλέον σε κάθε σπίτι και δρόμο του Κομπάνι, υπάρχουν πτώματα των συμμοριών της ISIS. Στις τελευταίες τρεις μέρες και στα τρία μέτωπα καταγράψαμε μεγάλη πρόοδο. Δεν υπάρχει μέρα πια που να μην τους σκοτώνουμε και να μην κατάσχουμε όπλα τους. Τα βαριά τους όπλα και η μαχητική τους ισχύ έχει σπάσει. Αυτή τη στιγμή και στα τρία μέτωπα στο Κομπάνι αρχίσαμε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις¨.

    kobani-xartis

    Αναφερόμενος σε αυτούς που θέλανε να πέσει το Κομπάνι και δήλωναν πως όπου να είναι πέφτει (σχ. μεταφρ : έτσι είχε δηλώσει ο Ερντογάν), είπε πως αυτοί βλέπουν όνειρα και συνέχισε λέγοντας πως ¨Η πτώση του Κομπάνι είναι ένα όνειρο και αυτό το όνειρο δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ¨.

    Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ 16/10/2014

    kompani2

    Το RT επικαλέστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, πληροφορίες από κούρδο διοικητή που λέει πως το Ισλαμικό Κράτος οπισθοχώρησε κατά τη διάρκεια της νύχτας από το Κομπάνι, 2 χιλιόμετρα προς τα ανατολικά και 9 χιλιόμετρα προς τα δυτικά – Αναφορές ότι το κέντρο εξακολουθεί να δέχεται πυρά από τους τζιχαντιστές – Δεν υπάρχει επίσημη δήλωση νίκης από τους Κούρδους μέχρι να διασφαλιστεί η πόλη – Ερείπια και ελλείψεις φαρμάκων.

    Μόλις μερικές πρίν, το Κομπάνι είχε «ξεγραφτεί» και όλοι ανέμεναν πως θα πέσει στα χέρια του ΙΚΙΛ, το οποίο ελέγχει σχεδόν όλο το συνοριακό μέτωπο Συρίας – Τουρκίας και θα του ήταν στρατηγικά ζωτικό να καταλάβει τη μεθοριακή πόλη.

    kompani1

    Μιλώντας στο BBC, η επικεφαλής των Κούρδων που μάχονται την ISIS στο Κομπάνι δήλωσε πως οι τζιχαντιστές έχουν αποχωρήσει από τις περισσότερες περιοχές και πως υπάρχουν μόνο δύο θύλακες αντίστασης, στα ανατολικά της πόλης. Η ίδια εξέφρασε την ελπίδα ότι «σύντομα η πόλη θα απελευθερωθεί».

    Μέσα σε ένα 24ωρο, οι αμερικανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τουλάχιστον 14 αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων της ISIS. Σύμφωνα με την Κεντρική Διοίκηση του αμερικανικού στρατού για τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία (CentCom), κατά τις επιδρομές καταστράφηκαν 19 κτίρια που είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές και δύο κέντρα διοίκησης, τρεις θέσεις μάχης και τρεις θέσεις ελεύθερων σκοπευτών. Από τα τέλη Σεπτεμβρίου, οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον της ISIS στο Κομπάνι ξεπερνούν τις 100.

    Διαβάστε επίσης στο makeleio.gr:

    Νέες σφοδρές μάχες ξεσπάσανε πάλι στο Κομπάνι-Μεγάλη φάλαγγα του “Ισλαμικού κράτους” έχει φθάσει για ενισχύσεις!

    Νορβηγική επιτροπή στο Κομπάνι:”Είδαμε συνεργασία Τούρκων στρατιωτών με την ISIS”!

    “Πράσινο φως” από τους χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίας για όπλα προς το ΠΚΚ!

     

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    17 Σχόλια

    1. ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ Κ ΑΝΑΨΤΕ ΚΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΥΡΙΩΝ ΙΡΑΚΙΝΩΝ Κ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ

    2. μπραβο ηρωες σφαξτε καθε γαμημενο ισλαμιστη αφηστε τους αθαφτους στα ορνια κρατηστε

    3. Εγω προσωπικα ειμαι ασχετος..απο παγκοσμιες στρατιωτικες και πολιτικες αναλυσεις και δεν ειμαι ουτε στρατιωτικος ουτε πολιτικος αναλυτης.
      Απλα παρακολουθω αυτα που γινονται.
      ..Ενα εχω να πω… Οι Κουρδοι γραφουν ιστορια και θα μεινουν στην ιστορια. Καταθετουν την ψυχη και τη ζωη τους εναντια στα κτηνη του ISIS.
      ..Αντε τωρα ολοι εσεις πηγαινετε σε κανενα πλυκαταστημα και ασχολιθειτε με το μεγαλο προβλημα που σας απασχολει…Την αγορα καμιας τηλεορασης πλασμα, laptop.η το νεο iPHone 6..
      ..Αψυχοι, και κακομοιρηδες ολοι σας..

    4. ζητω η αμερικη ζητω η τουρκια ζητω οι κουρδοι ζητω το ισλαμ ζητω η ρωσια ζητω οι φασιστες ζητω οι αριστεροι ζητω η ελλας ζητω οι μπαγλαμοβλαχοι

    5. Οι ελεύθεροι άνθρωποι της Ελλάδας υπερασπίζονται τον αγώνα σας για Ελεύθερο Κουρδιστάν

    6. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ.ΕΝΩΝΕΝΟΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ.

    7. εντωμεταξυ οι κολοτουρκοι κανανε τον κινεζο κι αντι να βοηθησουν, χτυπαγανε κιολας πισοπλατα. ατιμη φαρα οι τουρκαλαδες, ξεπατωμα θελουν απο τη μια εμεις κι απο την αλλη οι κουρδοι να μη μεινει ουτε ιχνος απο δαυτους.

    8. αυτα ειναι ολα προπαγανδα οι κουρδοι θα παθουν οτι θα παθετε και σεις μετα γιουναν

      1. Παρε μας μια ξεγυρισμενη π..α μωρη τουρκαλα.

    9. ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΤΗΣ ΝΙΓΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ Κ ΟΣΩΝ ΔΕΙΝΟΠΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΤΕΡΑΤΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΩΝ

    10. ΚΛΑΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΟΥ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ!

      ΔΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ! ΓΙ’ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ!

      1. ρεσιτάλ μίσους με τέτοιο ρατσιστικό παραλήρημα σε βλέπω στην μπουζου για Σεξοκόλαση με τα υπόλοιπα ναζί ετοιμάσου για φάκ μπάντι

    11. Ατρομητος λαος ειν’αυτος που ξερει ποιος ειναι κ τι εκπροσωπει…
      Στην προκειμενη ”η ελευθερια του ανθρωπου” βρισκει επαξια το εθνος να την τιμησει κ σηκωσει ψηλα το τιμημενο λαβαρο της!!Κανενας δεν γεννιεται ηρωας, ηρωες δημιουργουνται ΜΟΝΟ οταν η αλληλεγγυη κ η ανθρωπια ενωθουν κ παρουν τη θεση της αλαζονειας κ της εγωπαθειας,(που εχουν κυριαρχησει στο μυαλο του ΕΛΛΗΝΑ) στην καρδια του καθενος.

      1. ποιό χίτλερ ρε ζωο γ..ώ την αριστερά σου.

    Comments are closed.