ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ!«ΣΦΑΓΗ» ΤΣΙΠΡΑ – ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ! «ΛΕΣ ΨΕΜΜΑΤΑ, ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΙΜΟΣ» – «ΣΥΠΕΡΙΦΕΡΕΣΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ»!

    Κοινοποίηση:
    tsipras-meimarakis

    Άγριες διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα Τσίπρα – Μεϊμαράκη μετά και την άρνηση του Πρωθυπουργού να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ν.Δ.

    Η Ν.Δ. εξέδωσε αν ανακοίνωση καταγγέλλοντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι «συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη» και ότι «επιλέγει τις παλιές καταδικασμένες πρακτικές της πόλωσης».
    Η απάντηση ήρθε λίγο αργότερα από το Μέγαρο Μαξίμου με προσωπικές αναφορές στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Αφού επιστρέφει τις κατηγορίες στον Πρόεδρο της Ν.Δ. το Μαξίμου εκτοξεύει ένα βαρύ υπονοούμενο, κατηγορώντας τον κ. Μεϊμαράκη ότι έχει επιλέξει αυτή την τακτική προκειμένου από προσωρινός πρόεδρος της Ν.Δ. να γίνει μόνιμος.

    Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ν.Δ.

    «Η προσπάθεια όλων για ένα καλύτερο αύριο απαιτεί συνεννόηση, διάλογο και ευρύτερες συνεργασίες μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Με τη διάθεση αυτή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε με τον κ. Α. Τσίπρα, ο οποίος απάντησε ότι “δεν θέλει να τον δει”.

    Οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών είναι θεσμικές και συνταγματικές, που έχουν στόχο, εκτός των άλλων και στην εκτόνωση της πολιτικής έντασης. Δεν πρόκειται για κοινωνικές και φιλικές επαφές.

    Εδώ και ένα μήνα ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη. Αποφασίζει μόνος του για πολύ σοβαρά ζητήματα για το μέλλον της χώρας και όταν διαπιστώνει τα αρνητικά αποτελέσματα των κινήσεών του, αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα εκβιασμών. Στην παρούσα φάση επιλέγει τις παλιές καταδικασμένες πρακτικές της πόλωσης.

    Έχει μείνει στο χθες».

    Και η απάντηση σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου:

    «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να ψεύδεται και σκοπίμως επιχειρεί να πυροδοτήσει την πολιτική ένταση ενώ επικαλείται την «εκτόνωσή» της. Μπροστά στο φόβο των εκλογών, φτάνει πρακτικά να αποκαλεί «καθεστωτική αντίληψη» την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. «Πρακτική του χθες» είναι η αναζήτηση τεχνασμάτων για τη «μονιμοποίηση» ενός προσωρινού Προέδρου».

    Το παρασκήνιο

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης τηλεφώνησε στις 10.15 στον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο κινητό του τηλέφωνο, προκειμένου να συναντηθούν στο πλαίσιο των διερευνητικών.

    Καθώς ο κ.Τσίπρας δεν απάντησε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε μήνυμα στο γραφείο του. Άλλες πληροφορίες θέλουν να έστειλε και sms στον Πρωθυπουργό.

    Τελικά λίγο μετά τις 12 ο παραιτηθείς πρωθυπουργός επέστρεψε το τηλεφώνημα που του είχε κάνει ο κ. Μεϊμαράκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης που έχει λάβει, κάλεσε τον κ. Τσίπρα σε συνάντηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «δεν θέλει να συναντηθούν».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    1 Comment

    1. ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ Σ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 2 ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΣΑΛΤΜΠΑΓΚΟΙ!!!!

    Comments are closed.