ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ-“ΠΕΣΑΜΕ” ΣΕ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ-ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ; ΕΝΑ ΘΡΙΛΕΡ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑ…. (ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    erxontaikialloi

    Μαύρες κι άραχνες οι προβλέψεις για το μεταναστευτικό στη χώρα μας. Μαύρες και οι προβλέψεις από πολλά στελέχη της Κυβέρνησης. Δυστυχώς κανένα σχέδιο αντιμετώπισης και λύσης του προβλήματος. Η Ελλάδα που αιμμοραγούσε και κρεμιόταν από ένα κλαράκι πριν πέσει στο γκρεμό…. και κρεμάστηκαν από πάνω της ακόμα 150.000 μετανάστες και βάλε…. Έρχονται δύσκολες μέρες… σας το λέμε εδώ και καιρό…. Μας έστησαν παγίδα οι Ευρωπαίοι και σαν τα “ανίδεα παιδαρέλια” πέσαμε μέσα στην καλοστημένη παγίδα.

    skinesprosfyges

    Περίπου 1.000 άτομα έφτασαν και σήμερα στον Πειραιά που ήδη φιλοξενεί 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Λέσβο περιμένουν τη σειρά τους άλλοι περίπου 3.000, ενώ 2.000 βρίσκονται σε άλλα νησιά. Στην Αττική συνολικά στα κέντρα φιλοξενίας και την πλατεία Βικτωρίας βρίσκονται περί τα 10.000 άτομα. Στη Μακεδονία υπάρχουν περίπου 17.000 πρόσφυγες, με την Ειδομένη να μετράει περίπου 11.000 άτομα που πλέον ζουν σε άθλιες συνθήκες, σύμφωνα με σχετικό άρθρο που αναλύει την κατάσταση.  Ολα τα παραπάνω όμως είναι όπως όλα δείχνουν μονάχα η αρχή. Στη χώρα αυτή τη στιγμή βρίσκονται εγκλωβισμένοι πάνω από 35.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ η πρόβλεψη, απ’ όταν φτιάξει ο καιρός, είναι για ροές που θα ξεκινούν από τα 2.000 άτομα και θα φτάνουν τα 3.000 άτομα την ημέρα!

    Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και με ήπιες καιρικές συνθήκες δηλαδή αναμένονται περισσότεροι από μισό εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες εκ των οποίων οι περισσότεροι, όπως άλλωστε προέβλεψαν κυβερνητικά στελέχη θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα.

    skinesprosfygess

    Κάπως έτσι οι Βρυξέλλες ουσιαστικά προειδοποιούν ότι στη χώρα θα πρέπει να γίνουν χώροι φιλοξενίας τουλάχιστον 100.000 ατόμων, ενώ αρχικά ο σχεδιασμός ήταν για τους μισούς.

    Αυτό καθώς φαίνεται ότι η κάθε χώρα ξεχωριστά αθετεί την αρχική συμφωνία σε επίπεδο Ε.Ε. για υποδοχή ικανού αριθμού προσφύγων και έτσι η πρόβλεψη είναι ότι μόλις το 1/2 (και αυτή είναι η αισιόδοξη πρόβλεψη) προσφύγων και μεταναστών θα περάσει “τράνζιτ” απ’ την Ελλάδα, οι υπόλοιποι λόγω του κλεισίματος των συνόρων θα μείνουν αναγκαστικά στη χώρα μας.

    Το παράδειγμα της Ειδομένης λέει πολλά. Η ροή προς τα Σκόπια έχει πέσει στο ελάχιστο. Παρά και την αρχική απόφαση για 580 άτομα την ημέρα το μάξιμουμ διέλευσης ως τώρα είναι 300 άτομα, ενώ υπάρχουν και ολόκληρα 24ωρα που τα σύνορα έμειναν ερμητικά κλειστά.

    Στην Ειδομένη που πριν τρία 24ωρα μετρούσε περίπου 6.500 με 7.000 άτομα, πλέον ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών έχει φτάσει τις 11.000. Η κατάσταση είναι ασφυκτική και σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα βρίσκονται άλλες τουλάχιστον 6.000 άτομα.Οι Σκοπιανοί ενισχύουν τον φράκτη των 30 χιλιομέτρων, όμως ακόμη και στα σημεία όπου δεν υπάρχει φράκτης η διέλευση ουσιαστικά δεν μπορεί να γίνει.

    Μάλιστα όσοι διέρχονται τα σύνορα χωρίς τον έλεγχο στα σύνορα στην περίπτωση εντοπισμού και σύλληψής τους αναγκαστικά θα επιστρέφονται στην Ελλάδα η οποία είναι η χώρα καταγραφής τους.Έτσι για τη χώρα είναι πλέον μονόδρομος η προώθησή τους προς άλλες χώρες βάσει συμφωνίας. Μια διαδικασία η οποία θα είναι εξαιρετικά χρονοβόρα, όπως άλλωστε έχει αποδειχθεί, και κάπως έτσι φτάνουμε στην προετοιμασία για φιλοξενία και μάλιστα μακροχρόνια εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών.Ο κ. Μουζάλας μίλησε για 2-3 χρόνια, λίγο αργότερα πήρε πίσω μόνο τον χρόνο, όχι την ουσία της δήλωσης πως θα πρέπει η χώρα να προετοιμαστεί για φιλοξενία χιλιάδων ατόμων για κάποιο χρονικό διάστημα.

    lathro

    Το ζήτημα πλέον είναι το που και το πως θα φιλοξενηθούν, καθώς οι περίπου 17.000 που έχουν συγκεντρωθεί στη Μακεδονία επί της ουσίας έχουν ήδη εγκλωβιστεί. Το σχέδιο για τη Μακεδονία προβλέπει 20.000 άτομα σε 4 στρατόπεδα στο Κιλκίς και 1 στα Γιαννιτσά.

    Στην Αττική τα ήδη υπάρχοντα στρατόπεδα επεκτείνονται ωστόσο η ροή είναι αμείωτη και το χειρότερο είναι ότι προς το παρόν δεν υπάρχει χώρος προώθησης σε άλλα σημεία της επικράτειας. Κάπως έτσι ακούγονται και προτάσεις που προδίδουν πλήρη έλλειψη προετοιμασίας. Ακούστηκαν και προτάσεις για παιδικές κατασκηνώσεις, ενώ ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί οι χώροι που θα φέρουν το βάρος χιλιάδων ατόμων. Επιπλέον οι χώροι αυτοί σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι όπως αυτοί που δημιουργήθηκαν σε περιοχές όπως η Ειδομένη καθώς πλέον μιλάμε για μακροχρόνια εγκατάσταση χιλιάδων ατόμων.

    afsda

    Πρέπει να δημιουργηθούν χώροι που θα μπορούν να παρέχουν σίτιση, υγειονομική περίθαλψη κλπ σε μεγάλο πληθυσμό ατόμων.

    Την ίδια ώρα το μεγάλο ερώτημα παραμένει εάν απ’ τους 2.000 ως 3.000 πρόσφυγες που αναμένεται να μπαίνουν την ημέρα στην Ελλάδα οι χώρες της Ευρώπης θα δέχονται να φιλοξενούν κάποιο μέρος και αν ναι μετά από πόσο χρονικό διάστημα. Εάν δηλαδή ως τα τέλη του Σεπτεμβρίου συνεχίσουν αμείωτες οι ροές και στη χώρα εισέλθουν πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι οι δομές για τουλάχιστον 100.000 άτομα θα επαρκούν; Οι υπόλοιποι θα έχουν προωθηθεί βάσει κάποιας συμφωνίας σε άλλες χώρες ή η Ελλάδα θα χρειαστεί πενταπλάσιες δομές για να μην υπάρχουν φαινόμενα με περιφερόμενους εξαθλιωμένους πρόσφυγες και μετανάστες;

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. ΕΦΟΣΟΝ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΜΑΣ Κ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ(Κ ΚΑΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ), ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΛΙΓΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Κ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ…ΕΤΣΙ Κ ΑΛΛΙΩΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ,ΑΓΓΛΙΑ,ΚΤΛ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ….Ή ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΟΡΑ Κ ΦΡΑΧΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ?ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ,ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΒΑΡΚΕΣ ΚΤΛ…ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ…ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΧΕΡΙ Κ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ,ΠΟΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ?ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ?ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ Κ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ,ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ Κ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΔΕΚΑΡΑΣ…ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ Κ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ Κ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ….

    2. Ξέρουν ότι τα σύνορα κλείσανε και εξακολουθούν να έρχονται. Ας αποδείξουν τώρα οι Τσίμπλες ότι έρχονται γιατί θέλουν να φύγουν και όχι για να ισλαμοποιήσουν την Ελλάδα για λογαριασμό της Τουρκίας. Να πάνε όλοι οι Συριζαίοι βουλευτές και να ζητήσουν να πληρωθούν απο τον τούρκικο λαό γιατί για αυτόν δουλεύουν. Ούστ δρόμο όλοι οι πράκτορες που σκάβουν τον λάκκο μας. Όσο για τους νησιώτες να τους υποδέχονται οργισμένοι λέγοντας τους ότι τα σύνορα έκλεισαν και δεν μπορούνε να δεχτούνε άλλους αποτρέποντας την απόβαση. Αλέ! Δεν τους θέλουν οι Ευρωπαίοι, αν τους ήθελαν θα τους έπαιρναν απο την Τουρκία. Με το ζόρι κατσικώνονται σε μας. Προβλήματα με πόδια!

    3. Λυσεις υπαρχουν.
      Γιατι δεν τους πανε στο Ιονιο, απο εκει σε βαρκες και ας πανε Αλβανια, Ιταλια, Κροατια και απο εκει οπου θελουν.

    4. ΠΑΙΔΕΣ Ο ΚΑΜΕΝΟΣ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ!!!!
      ………
      Απόστρατοι στα hotspots και στους καταυλισμούς προσφύγων με μισθό 800 ευρώ – Τι σχέδιο υπάρχει
      Να χρησιμοποιηθούν απόστρατοι ,έναντι αμοιβής που δεν θα επηρεάζει την σύνταξή τους, στις “επιχειρήσεις” των ΕΔ για τη φιλοξενία των πρσφύγων και των μεταναστών σκέφτεται η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.

      Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος συζήτησε την ιδέα με τον

      Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi,στην συνάντηση που είχαν πριν από μερικές ημέρες στο ΥΠΕΘΑ.

      Οι ανάγκες υποστήριξης σε διοικητικό επίπεδο για την λειτουργία hotspots και προσφυγικών καταυλισμών είναι μεγάλες . Η εμπειρία αποστράτων στην διοίκηση μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη κρίνουν κάποιοι στο ΥΠΕΘΑ και επεξεργάζονται το σχέδιο. Σ΄ ότι αφορά στις αποδοχές όσων ενδιαφερθούν να εμπλακούν οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν σκέψεις για αμοιβές των 800 ευρώ ,οι οποίες όμως δεν θα επηρεάζουν τη σύνταξη των αποστράτων.

    5. Ειδηση Σοκ!
      Υπαρχουν 3.000.000 προσφυγες απο Συρια σε Ιορδανια και Λιβανο που “βουλιαζουν” στην κυριολεξια.
      Επαιρνε η καθε οικογενεια προσφυγων γυρω στα 180$ σαν βοηθημα απο τον ΟΗΕ για να μεινουν εκει.
      Τα χρηματα αυτα “κοπηκαν” και παιρνουν 20-30$.
      Θα ερθουν κι αυτοι προς δυσμας!
      “Την κατσαμε” αδερφια!

    6. Η αντεπιθεση, στον κρυφο πολεμο της ΕΕ εναντιον της Ελλαδος ,τωρα πια μπορει να γινει μονον απο τους Ελληνες πολιτες.
      Βοηθηστε τους να φυγουν με καθε τροπο παρανομο!!!!
      Να γινουν προβλημα των ευρωπαικων κρατων !!!

    Comments are closed.