ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ – Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ: ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜO TO 2004, ANAKOINΩΘΗΚΕ ΠΑΛΙ ΤΟ 2011, ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ !!!

    Κοινοποίηση:
    05-interesting-bus-stops-around-the-world-greece

    Από τις ενδεικτικότερες του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το Ελληνικό «κράτος» είναι η περίπτωση της εγκατάστασης συστήματος τηλεματικής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κάτι που υποτίθεται θα ήταν έτοιμο από το 2004 (!!!), ωστόσο ανακοινώθηκε πως θα ξεκινήσει το 2010, ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε το 2013 και η σύμβαση με την κοινοπραξία υπεγράφη μόλις σήμερα, 30 Ιουνίου του 2014!  (και φυσικά μόνο ο …θεός των Ελλήνων γνωρίζει και πότε τελικά θα παραδοθεί).

    Οι λόγοι της… υπερδεκατετραετούς αυτής καθυστέρησης δεν έχουν γίνει γνωστοί, ωστόσο όλοι μπορούμε να υποθέσουμε πως για μια ακόμη φορά, «ήταν πολλά τα χρήματα και δεν έπρεπε να πέσουν σε «λάθος χέρια»…. (ένθεν και ένθεν…)

    efetw4

    Και φυσικά τα χρήματα έπεσαν στα… «σωστά χέρια» και στην «Advanced Transport Telematics» που συνέστησε ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης «Ένωση Προσώπων Intrasoft International S.A. – Intrakat», και η λέξη «Intrasoft» δεν αφήνει κανένα περιθώριο… αμφιβολίας περί τούτου.

    Σύμφωνα με την… πανηγυρική ανακοίνωση, (γιατί «χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;») «το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση εξοπλισμού σε 1.750 λεωφορεία και 250 τρόλεϊ για την παρακολούθηση του συγκοινωνιακού έργου σε πραγματικό χρόνο και την πληροφόρηση του επιβατικού κοινού για την εκτέλεση των δρομολογίων μέσω 1000 «έξυπνων» στάσεων. Παράλληλα θα λειτουργεί διαδραστικό σύστημα πληροφόρησης κοινού για το σύνολο των γραμμών και των δρομολογίων μέσω διαδικτύου.

    oasastasi2013bH σύμβαση είναι 12ετής και προβλέπει την κατασκευή και υλοποίηση του έργου εντός 18 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής και τη διαχείριση και λειτουργία του έργου για 10 χρόνια και 6 μήνες από τον ανάδοχο. Ο ανάδοχος θα αποπληρώνεται κατά την περίοδο λειτουργίας του έργου στη βάση λεπτομερούς μηχανισμού πληρωμών που θα ελέγχει συνεχώς την καλή λειτουργία του έργου. Μετά το πέρας των 12 ετών το σύστημα θα μεταβιβαστεί εξ ολοκλήρου στον ΟΑΣΑ. 

    Που σε απλά ελληνικά σημαίνει πως θα περάσει στην κυριότητα του ΟΟΣΑ όταν πλέον θα είναι παντελώς άχρηστο, καθώς η τεχνολογία αυτών των συστημάτων «γερνά» σχεδόν ανά τριετία. Στα… 12 χρόνια που αναφέρει η σύμβαση, θα αποτελεί απλώς αντικείμενο… «αρχαιολογικού ενδιαφέροντος»…

    Και φυσικά «Η υλοποίηση του έργου η οποία πραγματοποιείται μέσω διαδικασίας ΣΔΙΤ», συγχρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα Jessica, παράλληλα με ιδιωτικούς πόρους»,  που επίσης σε απλά ελληνικά σημαίνει πως η κοινοπραξία το μόνο που βάζει είναι σχεδόν τον… λόγο της τιμής της πως θα το… υλοποιήσει.

    (Φυσικά, τις μίζες που έπεσαν θα τις πληροφορηθούμε μετά από μια δεκαετία, για να πέσουμε ξανά από τα σύννεφα… «Εδώ νάμαστε» και όρεξη νάχουμε, εμείς να ερευνούμε και σεις να διαβάζετε… )

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. Βαλτε φυλακη τον σαμαρα

      φτανει πια

    Comments are closed.