ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΑΝ ΝΙΚΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΤΕΝΕΣ ΑΡΘΡΟ-ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟΥ «The Guardian»- «Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ…»

    Κοινοποίηση:
    SIRIZA

    Σε άρθρο του Guardian, υπογραμμίζεται ότι ενδεχόμενη εκλογική νίκη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αποτελέσει πλήγμα για τις πολιτικές της λιτότητας στην ΕΕ. Αναφέρεται στην οικονομικοπολιτική κατάσταση στην Ελλάδα μετά από 4 χρόνια μνημονίων παρομοιάζοντας την ελληνική δημοκρατία με τη δημοκρατία της Βαϊμάρης στη Γερμανία του μεσοπολέμου

    Ο αρθρογράφος του Guardian Όουεν Τζόουνς, επισημαίνει πως ο νέος κίνδυνος της Ευρώπης είναι η χρηματοπιστωτική επικυριαρχία επί των εθνικών οικονομιών. «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θριαμβεύσει στις πρόωρες εκλογές της Ελλάδας, αυτό δεν θα έχει σημασία μόνο για τη συγκεκριμένη χώρα, αλλά και για όλους μας που θέλουμε ένα διαφορετικό είδος κοινωνίας και ένα διάλειμμα από τη λιτότητα».

    Ο Guardian αναφέρεται και στις υπόλοιπες εξαγγελίες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρει ότι «σε συνεργασία με άλλες δυνάμεις ενάντια στη λιτότητα, όπως το ισπανικό Podemos, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει η ΕΕ να εγκαταλείψει τις πολιτικές λιτότητας και να προωθήσει πολιτικές ανάπτυξης και ανάκαμψης». «Υπάρχει όμως ένα μικρό εμπόδιο: Η αποφασιστική αντίσταση του κατεστημένου σε Ελλάδα και ΕΕ. Η Ελλάδα διακυβερνήθηκε από μία ακροδεξιά χούντα κατά την περίοδο 1967 – 1974, και ακόμα ένα βαθύ αντιαριστερό μένος διαποτίζει το κράτος. Η αστυνομία έχει διαβρωθεί από τη Χρυσή Αυγή, ενώ έχει κατηγορηθεί ακόμα και ότι βασάνισε αντιφασίστες διαδηλωτές. Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος απείλησε με «ανεπανόρθωτη ζημιά» στην οικονομία σε περίπτωση αλλαγής της διακυβέρνησης. Ακόμα και κάποια μορφή πραξικοπήματος – αν και πιο διακριτική από αυτή των συνταγματαρχών το 1967 – δεν μπορεί να αποκλειστεί», σύμφωνα με τον Guardian. Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται ακόμα στις πρόσφατες δηλώσεις Γιούνκερ, υποστήριξης της υποψηφιότητας του Στ Δήμα, και θυμίζει την ανάμειξή του στο σκάνδαλο φοροδιαφυγής πολυεθνικών κολοσσών μέσω του Λουξεμβούργου.

    Διαβάστε εκτενή αποσπάσματα σε μετάφραση του capital.gr:

    Ένας νέος πόλεμος ετοιμάζεται να ξεκινήσει στην Ευρώπη, που δεν θα γίνει όμως με όπλα και άρματα μάχης, αλλά με τις χρηματοπιστωτικές αγορές και τις υπαγορεύσεις της ΕΕ.

    Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα Guardian, η ρημαγμένη από τη λιτότητα Ελλάδα μπορεί κάλλιστα να ετοιμάζεται για εθνικές εκλογές που τα φέρουν στην εξουσία μια κυβέρνησης που απορρίπτει κατηγορηματικά τη λιτότητα. Βαρυσήμαντη στιγμή: θα συμβεί πρώτη φορά στα έξι χρόνια περικοπών και επιδείνωσης του επιπέδου διαβίωσης που ακολούθησαν την κατάρρευση της Lehman Brothers.

    Αλλά αν ο ΣΥΡΙΖΑ θριαμβεύσει όντως σε πιθανές εκλογές το επόμενο έτος, είναι βέβαιο ότι θα γίνει συντονισμένη προσπάθεια να καταπνιγεί το πείραμα άμα τη γενέσει του. Αυτό δεν έχει σημασία μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλους όσους θέλουν ένα διαφορετικό είδος κοινωνίας και ένα διάλειμμα από τα τόσα χρόνια λιτότητας.

    H Guardian περιγράφει τη μιζέρια στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα. Ένας στους τέσσερις Έλληνες είναι άνεργος. Το ποσοστό φτώχειας έχει εκτοξευτεί στο 40,5% και οι έρευνες δείχνουν πώς οι βασικές υπηρεσίες, όπως η υγειονομική περίθαλψη, έχουν πληγεί από τις περικοπές δαπανών, ακόμη και εν μέσω αύξησης της ζήτησης. Δεν είναι απορίας άξιον, παρατηρεί ο Guardian, που η χώρα βιώνει μια πολιτική πόλωση που προκαλεί συγκρίσεις με την «Δημοκρατία της Βαϊμάρης» και επισημαίνει την άνοδο της Χρυσής Αυγής στις δημοσκοπήσεις.

    Έπειτα από χρόνια κοινωνικής εξαθλίωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει στους Έλληνες ένα πολύτιμο πράγμα: ελπίδα. Παρότι άλλαξε στάση στο αίτημα για άμεση διαγραφή του χρέους, ζητά μια λύση μέσω επαναδιαπραγμάτευσης. Έχει κατά νου το παράδειγμα της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης για το χρέος για μερική διαγραφή χρέους, όπως συνέβη με τη Γερμανία το 1953. Το μανιφέστο του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ότι η αποπληρωμή του χρέους θα μπορούσε να έρθει μέσω της οικονομικής ανάπτυξης και όχι από τις περικοπές του προϋπολογισμού. Θέλει ένα ευρωπαϊκό New Deal που θα στηρίζεται από μια επενδυτική τράπεζα. Έναν πόλεμο, με κάθε μέσο, έναντια στην ενδημική φοροδιαφυγή της ελληνικής κοινωνίας. Ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης για την απασχόληση, αύξηση κατώτατου μισθού και αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Σε συμμαχία με δυνάμεις που τάσσονται κατά της λιτότητας, όπως το ολοένα πιο δημοφιλές ισπανικό κόμμα Podemos, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει η ΕΕ να εγκαταλείψει τις εξοντωτικές πολιτικές λιτότητας υπέρ μιας ποσοτικής χαλάρωσης και μιας ανάκαμψης που θα υποκινείται από την ανάπτυξη.

     

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    29 Σχόλια

    1. ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ!!ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΚΟΣΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΔΕΡΦΕΣ ΕΓΓΛΕΖΕΣ!!!

    2. Σωπατε ρε που φοβουνται το mr Alex οι τοκογλυφοι και οι μασωνοι Ευρωπης και Αμερικης!Αφου τα εχουνε ηδη ρυθμισει ολα!Τσαμπα οι επισκεψεις σε Τεξας,Βερολινο,Κομο και στον Πάπα;Τα ιδια λεγανε και για τον Ολαντ,οτι θα φερει αλλαγες στην Ευρωπη,θα συνασπισει τη Νοτια Ευρωπη σε αντισταση κατα της Μερκελ,κι αυτος ειναι χειροτερος απο τον προκατοχο του τον κοντο με τα τακουνια και ασχολιεται να παριστανει το γκομενιαρη!
      Πραξικοπημα στην Ελλαδα;Απο που;Το 67 υπηρχαν στρατιωτικοι με κακαλα.Σημερα υπαρχουν κακαλα στρατιωτικοι δημοσιουπαλληλοι,μισθουλακος,μιζουλες,πολιτικα βυσματα και ΚΑΑΥ!

    3. Ρε αστείε τύπε, έγραψα σχόλιο που ούτε έβρισα ούτε πρόσβαλα κανέναν, και είπα απλά σε κάποιον να ψάξει ένα βίντεο στο youtube σχετικό με το θέμα, και μου το έκοψες! Και πας μετά και περνάς σχόλιο με όνομα «Κλασιδιάρης»? ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΡΕ!

      1. οκ, το πέρασες (3 ώρες μετά), οπότε είσαι εντάξει!!

    4. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ !!!!!

    5. Και να αναφέρουμε και το ΛΑΜΟΓΙΟ Γιούνκερ, φίλο του προδότη Σαμαρά…

    6. Aγαπω την πατριδα μου,την θρησκεια μου και την οικογενεια μου.Ειμαι χρυσαυγιτησα;;Αν ναι,ειναι τιμη μου!

    7. 1.ΣΥΡΙΖΑ δεν βγαίνει το γιατί θα το δείτε στη συνέχεια.
      2.Στρατός δεν υπάρχει και από θέμα πολιτικής άποψης και από θέμα τεχνολογίας και εξοπλισμού.
      3.Αν φύγουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μετά από τόσα χρόνια δεν θα φύγουν αν δεν μας βουλιάξουν στην κυριολεξία εκτός κι αν νομίζουν μερικοί ότι θα πάνε στις φυλακές του Ντογιάκου και του Μπάμπη οι ίδιοι.

    8. Δεν υπάρχουν πια κορόιδα για να γίνει πραξικόπημα και στη συνέχεια οι κλέφτες να επιστρέψουν σαν ελευθερωτές και ήρωες της δημοκρατίας. Ουσιαστικά αυτό ήταν το έγκλημα της Χούντας του ’67.
      Επίσης, το ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται πλήρως απο τις ΗΠΑ. Το άρθρο είναι για γέλια.
      ΥΓ: Χίο, να δεχθώ πως δεν γουστάρεις το Σαμαρά. Δικαίωμα σου. Αλλά όχι ρε φίλε να μας δείχνεις και βίντεο με το Μητσοτάκη! Χάνεις τη σοβαρότητα σου το λιγότερο. Ο άνθρωπος αυτός διέλυσε το σύμπαν. Δήθεν «νοικοκύρευε» την οικονομία ξεζουμίζοντας το λαό και δανειζόταν απο το εξωτερικό με υψηλό επιτόκιο και σε σκληρό νόμισμα. Αποτέλεσμα φυσικά ήταν να αφήσει χρέος ρεκορ.
      Η δε οικονομική κατασταση της Ελλάδος σήμερα δεν οφείλεται στους διορισμούς του ’81 όπως παπαγαλίζει και η κουτσή Μαρία. Απο τη μια τσέπη του κράτους έβγαιναν τα λεφτά και απο την άλλη έμπαιναν με το ΦΠΑ και τη φορολογία. Όχι οτι ήταν σωστό αλλά αυτά ήταν ψίχουλα μπροστά στο «διακανονισμό» των Δανείων των ξένων που έκανε ο Μητσοτάκης το ’58 ως τότε Υπουργός Οικονομικών, επι Γ. Παπανδρέου. Απο τότε θάφτηκε η ελληνική οικονομία.

    9. Πριν απο 20 λεπτα ο Καρατζαφερης μεσα απο την εκπομπη υποννοησε φανερα οτι μεταξυ δευτερης και τριτης ψηφοφοριας ετοιμαζεται bank run ή τρομοκρατικο χτυπημα (δεν το ειπε ξακαθαρα αλλα καταλαβαμε ολοι). Ναι, ο Καρατζαφερης που τον ξεχασαν οι εισαγγελεις…

    10. ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ !!! Ζητω ο στρατοs ζητω τα τανκs ζητω η ελλαδα , ελλαs ελληνων χριστιανων

    11. Επανασταση τωρα !!! ζητω ο στρατοs ζητω τα τανκs ζητω η 21 απριλιου 1967 ελλαs ελληνων χριστιανων

    12. Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΩΜEΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ,ΤΑ ΑΝΤΡΕΙΚΕΛΑ ΔΕΞΙΟΑΡIΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ ΓΙΑΥΤΟ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

    13. Δεν είναι η πρώτη φορά που στην Guardian πάει έτοιμο άρθρο γραμμένο απο τα κεντρικά της Κουμουνδούρου. Είναι γνωστό ότι συνεργάζονται.

      1. σωστός κε Ιλίσιε. Σας το αφιερώνω:
        Βγάλε έξω απόψε το άρμα λοκατζή
        και στόλισέ το όμορφα ημέρα γιορτινή.
        Πολιτικοί και στρατηγοί το έθνος έχουν πνίξει,
        το κράτος παρακράτησε στρατός να δώσει λύση

    14. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΣΑΞΟΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΥΣΑΥΓΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ME ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΕΚΤΕΝΟΜΕΝΑ:
      ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ,ΟΠΟΥ ΑΠΕΤΕΛΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΚΡΥΠΤΟΠΑΣΟΚΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΤΗΣ ΕΠΤΑΕΤΙΑΣ 67-74 ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ(ΤΟΥ ΣΟΡΟΥ ΘΑ ΕΝΝΟΥΝ)!!!.
      ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ GUERDIAN ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΘΗ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΝΑ ΞΕΒΡΑΚΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΙΝ ΤΑΤΟΥΑΖ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΧΟΜΕΝΟΥ ΕΠΙ ΑΥΤΩΝ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΜΕΝΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ.ΣΤΕΦΑΝΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΤΣΙΡΚΟΥΛΑ;

    15. Χρυση αυγη η επανασταση τωρα ! ο τσυριζα θελει να κυβερνησει και αυτοs να επαναδιαπραγματευθει τι ; αυτα που υπεγραψαν νδ και πασοκ ; ασε τσιπρακο δουλεμα και αει στα τσακιδια απο δω

    16. Λενε τα αυτονοητα οι αγγλοι,τα τσιρακια του συστηματος οταν δεν θα ειναι χρησιμα στη φυλακη θα τους ξαμολισουν οξω,αλλωστε ολοι οι»πατριωτες»την ιδια μουρη εχουν ,χιλιοπαιγμενη ιστορια μολις το συστημα ζοριζεται ξαμολαει τα φασισταρια να μαζεψει το πραγμα και μετα ξανα μανα τα ιδια,αλλωστε ειναι γνωστο σε ολους οτι οι περισσοτερες ερωτησεις των φασιστων ηταν γιατ το ποσο χαλια περναν οι εφοπλιστες,ο λαγος εκανε ολοκληρο σχεδιο πως θα σπασει τα μεροκαματα στο περαμα για λογαριασμο των αφεντικων του,απλα τα σκυλια του συστηματος.

    17. Η Χρυσή Αυγή δεν κυριαρχεί μόνο στην αστυνομία αλλά και στους απλούς πολίτες. Όταν κάποιος αγαπάει την Πατρίδα του, την θρησκεία του, την οικογένειά του, τον λένε Φασίστα. Ε! λοιπόν είμαι ευτυχής που με λένε Φασίστα. Και κάτι επιπλέον. Είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα την πατρίδα μου.

    18. Επειδή έζησα και τη «χούντα 67-73» και τη σημερινή προσπαθώ να βρω διαφορές και να δω πότε ήταν χειροτερα.

      Τότε ή σήμερα…………………….

      1. γνωριζεις κανενα «αντιστασιακο» κομμουνιστη που να του πηρε η… χουντα το σπιτι;
        ο σαμαρας ειναι χρονια μπροστα! τοση δημοκρατια μονο στη βορειο κορεα!

      2. Αν ψάχνεις για διαφορές, μία είναι πως τότε δεν θα τολμούσες να εκφράσεις τη δυσαρέσκειά σου δημοσίως, όπως κάνεις σήμερα στο ίντερνετ, χωρίς να σε μπουζουριάσουν αργά η γρήγορα. Περίμενε κι όπως πάει θα θυμηθείς καλά πως ήταν.

        1. Τις αποψεις σου ανωνυμα τις γραφεις στο διαδικτυο. Υπαρχει μια διαφορα. Αν ηταν επωνυμες θα σου ελεγα εγω τι κυνηγι θα ετρωγες. Εδω μεχρι και τα ip ψαχνουν οι παρακρατικοι του Σαμαρα

        2. Αυτό με τη «δημόσια δυσαρέσκεια» παίζει και τώρα, οπότε άκυρο. Τουλάχιστον τότε ο κόσμος στο τέλος του μήνα έπαιρνε λεφτα στο χέρι, δεν τον πηδ* η κυβέρνηση στους φόρους για να καλύψει αυτούς που τα αρπαξαν. Συν ότι μηδενησε το δημόσιο χρέος. Αν θες πήγαινε στο youtube και γράψε: Παπαδόπουλος 1984. Πέντε λεπτά πάει. Περιγράφει τους λόγους για τους οποίους έφτασε το κράτος στη ΣΗΜΕΡΙΝΗ κατάσταση! Όσα έλεγε ΤΟΤΕ, είναι αυτά που πληρώνουμε τα τελευταία χρόνια!

    Comments are closed.