Γράφει ο Ζαχαρίας Λουδάρος
Ο πρώτος βασικός κανόνας στην πολιτική είναι να λαμβάνεις υπόψη τους πραγματικούς συσχετισμούς δύναμης. «Δεν μπορείς να γεμίσεις μια κάλπη με ένα περίστροφο αλλά ούτε να αντιμετωπίσεις ένα περίστροφο με ένα ψηφοδέλτιο» έγραψε σε ανύποπτο χρόνο ο Λέων Τρότσκι.
Ο δεύτερος βασικός κανόνας είναι πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται στην τηλεόραση. «Στην πολιτική, ο ίσιος δρόμος είναι αδιάβατος» συνήθιζε να λέει ο Χάρολντ Μακμίλλαν, Βρετανός Πρωθυπουργός από το 1957 ως το 1963.
Ο τρίτος βασικός κανόνας είναι το αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα στις καθαρές ιδέες και τις βρώμικες πράξεις. «Να κυβερνάς σημαίνει να διαλέγεις συνέχεια μεταξύ των κακών λύσεων» αποφάνθηκε ο Σαρλ Ντε Γκωλ και προφανώς ήξερε τι έλεγε.
Συνεπώς το να «πάμε ΣΥΡΙΖΑ» είναι ένα πράγμα. Το να γίνει όμως ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι περισσότερο από μια «παρένθεση» που θα «ξεπλύνει» ως «αποδιοπομπαίος τράγος» όλες τις αμαρτίες του «συστήματος» διαπλοκής και εξουσίας, είναι ένα ιστορικό πείραμα.
Το ζητούμενο δεν είναι μια «κυβέρνηση της Αριστεράς» στην Ελλάδα, η οποία θα «πέσει» σε τέσσερις – πέντε μήνες, «μαχόμενη για τα δίκια του λαού» όπως θέλουν οι «fundis» του ΣΥΡΙΖΑ κι έτσι η τραγωδία του Αλιέντε στη Χιλή του 1973, να επαναληφθεί ως φάρσα στην Ελλάδα του 2015.
Ζητούμενο, επίσης, δεν μπορεί να είναι μια «κυβέρνηση της Αριστεράς» που θα «κυβερνάει» σαν τη σημερινή, με memos και mails της τρόικας, όπως θα αποδεχθούν στο τέλος οι «realos» του ΣΥΡΙΖΑ. Άσε που ούτε κι αυτή θα αντέξει περισσότερο!
Η αλήθεια είναι πως φτάνεις πάντα εκεί που κοιτάς. Η αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ που κοιτάει συνεχώς τα παπούτσια του, άσχετα με το αν είναι πότε «σταράκια» και πότε TOD’S, δείχνει πως κανείς από τους δυο δρόμους, δεν τον πάει μακριά. Δεν μπορεί όμως και να το σκέφτεται για πάντα, όσο μάλιστα πυκνώνει ο πολιτικός χρόνος.
Με δεδομένο πως ένας ακόμη Ολάντ ή ένας ακόμη Ρέντσι δεν θα σήμαινε απολύτως τίποτα για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης, ο Αλέξης Τσίπρας «σπρώχνεται» μπροστά όχι από τις δημοσκοπήσεις αλλά από την ίδια την Ιστορία. Θα ήταν ωστόσο πολιτικά αφελές να φαντασιώνεται κανείς τον Τσίπρα, σαν ένα ευρωπαϊκό “remake” του Ούγκο Τσάβες.
Υπάρχει τρίτος δρόμος για να περπατήσει ο Αλέξης Τσίπρας;
Η Ευρώπη σήμερα δεν έχει Ηγεσία. Έχει όμως Αφέντη. Η διαφορά είναι τεράστια. Η οικονομική ελίτ του Βορρά, ως αφέντης της Ευρώπης, έχει επιβάλλει τον δημοσιονομικό ευγονισμό, που είναι το άλλο όνομα του οικονομικού ρατσισμού. Η δημοσιονομική «καθαρότητα» über alles! Παίζουν με το φόβο «εκφυλισμού» του ευρώ, για να στοχοποιούν ολόκληρους λαούς ως «κατώτερους», βλέπε PIGS ή PIIGS ή PIIGGS.
Γι αυτό, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μιλάμε πλέον για την «ιδιότητα του πολίτη» σε ένα περιβάλλον ακραίων ιδεοληψιών και καταπάτησης στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι αλυσίδες στο λαιμό κάθε «μαύρου» του (ευρωπαϊκού) Νότου είναι πλέον ορατές, με τους Έλληνες να βρίσκονται στη χειρότερη μοίρα μεταξύ όλων.
Η Ελλάδα είναι στον «γύψο» κι αυτό δεν είναι αντιπολιτευτική υπερβολή. Κάθε μέρα εκδίδονται δικαστικές αποφάσεις υπέρ πολιτών και η εκτελεστική εξουσία αρνείται να τις εφαρμόσει κατ’ επιταγή των Βρυξελλών και του Βερολίνου. Δεν το λέω εγώ, το λέει η Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων της χώρας!
Βγήκε χθες ο Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Ρεκλείτης – φαντάζομαι δεν είναι κανένα «αναρχοκομμούνι» και «θρασίμι» – και είπε ο άνθρωπος πως:
«Με πρόσχημα την ταχύτερη απόδοση της δικαιοσύνης και της αποσυμφόρησης του όγκου εργασίας των δικαστηρίων, η κυβέρνηση προχωράει σε ετεροβαρείς και άδικες ρυθμίσεις για πολίτες, επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις στη διεκδίκηση του δικαίου τους, έναντι των τραπεζών και του κράτους. Αφαιρούνται δικαιώματα φυσικής παρουσίας και υπεράσπισης των δικαίων μας, μετατρέποντας τις φυσικές δικαστικές διαδικασίες σε γραφειοκρατικές διαδικασίες. Δίνεται το δικαίωμα διεργασιών μακριά από την δημοσιότητα και την εξέταση μαρτύρων για πλείστες υποθέσεις και διαφορές για τις οποίες προσφεύγουμε.».
Εκεί που σταματάει το φιλελεύθερο κράτος δικαίου, αρχίζει το «ελληνικό». Ο Έλληνας πολίτης σήμερα στερείται ουσιωδών δικαιωμάτων και είναι μόνον υπο – χρεωμένος. Αν αυτό δεν λέγεται «απαρτχάιντ», πως λέγεται; Και τελικά, μήπως στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο ανομολόγητος στόχος είναι η… συνταγματοποίηση του ευρωπαϊκού «απαρτχάιντ»;
Τι καλύτερη μαρτυρία για αυτή την πραγματικότητα, από τις λεπτομέρειες που αναφέρει ο πρώην αμερικανός υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ, για τη σαδιστική διάθεση του Σόιμπλε έναντι της Ελλάδας, η ρητορική του οποίου κατά των Ελλήνων δεν διαφέρει στον «σκληρό πυρήνα» της, από τα ρατσιστικά επιχειρήματα των Ναζί κατά των Εβραίων. Οι «πονηροί Εβραίοι» του χθες, αντικαταστάθηκαν σήμερα από τους «απατεώνες Έλληνες».
Όσο το ελληνικό πρόβλημα περιμένει τη λύση του στο επίπεδο τεχνικών στοιχείων και αριθμών, ο «μεταρρυθμιστικός εξορθολογισμός» θα στέλνει κόσμο στα «κρεματόρια» της φτώχειας, της ανεργίας, της ανέχειας και της βίας. Μετά κάποιοι θα απολογούνται για τα εγκλήματά τους, λέγοντας «έκανα απλώς τη δουλειά μου».
Αν η πιο θανατηφόρα μορφή ρατσιστικής βίας είναι ο εξαναγκασμός στη φτώχεια, μπορεί η Ελλάδα να βρει ανοιχτό δρόμο για μια ηθικά και πολιτικά ορθή διέξοδο; Αξίζει κάτι τέτοιο; Αν δεν βρίσκουμε διαρκώς επιχειρήματα κι αν δεν δοκιμάσουμε έξυπνα τα όρια της ελευθερίας μας , δεν θα το μάθουμε ποτέ.
Υπό αυτή την έννοια – για να πω και το κλασσικά ελληνικό – αν ήμουν για μια μέρα Τσίπρας, αντί να σχεδιάζω μόνον για τις εκλογές με τον Ν. Παπά και τον Γ. Δραγασάκη, θα σχεδίαζα πρώτα τη «μεγάλη πορεία στο δρόμο προς το Βερολίνο». Με τον Γλέζο και τον Κλούνει μαζί μου, στην κορυφή… Μη σου πω και τον Μπραντ Πίτ για να’ χουμε και όλο το παγκόσμιο γυναικείο κοινό. Μετράει πολύ… Επίσης, κάτι μου λέει πως θα δώσει κι ο Πάπας την “ευλογία” του.
Πιστεύω πως ο δρόμος του Τσίπρα δεν είναι ούτε αυτός του Ρέντσι, ούτε αυτός του Τσάβες. Ίσως κάτι πιο κοντά σε Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, να έχει περισσότερο νόημα στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Όπως έχει υποστηρίξει στους New York Times , από το 2011, ο συγγραφέας της «Σκοτεινής Ηπείρου» Μαρκ Μαζάουερ: «τα τελευταία 200 χρόνια η Ελλάδα ήταν στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης της Ευρώπης… και για άλλη μια φορά η Ελλάδα πολεμάει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το μέλλον».
Άλλωστε, πως αλλιώς να αλλάξεις την ευρωπαϊκή ιστορία; Κάνοντας παραγγελία από το τριψήφιο;
Πηγή RizopoulosPost
ΟΤΑΝ ΑΧΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΑΘΑΚΗ, ΤΟΝ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ, ΤΟΝ ΜΗΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΗ ΕΥΡΩΛΙΓΟΥΡΙΑ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΜΑΛΑΚΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΑΙ.ΑΛΛΟΣ ΜΙΑΙΝΚΟ.ΜΑΛΑΚΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ.
Αυτά που θα δούμε με τον Alexis δεν θα είναι τίποτα με ότι βλέπουμε τώρα από τα ανδρείκελα.
Ας ελπίζουμε να μείνει τίποτα όρθιο μετά τους 2,3 μήνες που θα μας κυβερνήσει ο Mr Alexis και ας ελπίζουμε ότι μετά την αριστερά θα έρθει επιτέλους μία αυθεντική εθνική κυβέρνηση . Ας ελπίζουμε αυτός ο βολεψάκιας λαός να βάλει επιτέλους μυαλό.
Ο Αλέξης είναι ο Αλέξης. Εμείς τι κάνουμε
http://www.analyst.gr/2014/11/22/ellada-fyletiki-ekkatharisi/
ΑΝΤΕ ΑΛΕΞΗ.ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΕΡΗΜΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ.ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΕΙΤΕ.
Ρα τι Τσαβες και Μαρτιν Λουθερ Κινγκ.
Εδω εχουμε ενα αστοιχειωτο κωλοπαιδο που η αγνοιατου και η αγραματοσυνη του κανουν μπαμ .Παραδειγμα ειχαμε να το λεμε για το ποσο ασχετος ειναι απο αγγλικα κατι που δεν ειναι κακο βεβαια κακο ειναι να θελεις να παραστησεις οτι ξερεις.Εγινε καποιες φορες ρεζιλι του εκαναν εντατικα μαθηματα και καπως εμαθε να μιλαει στοιχειωδη αγγλικα,
Και δινει πριν λιγο καιρο συνεντευξη σε αγγλωφονους δημοσιογραφους και με θριαμβευτικο υφος τους λεει το εκπληκτικο thisis not only troika this is catastroika!!!!!!!.
Θα μπορουσε να τους εχει πει και δις ις σκουληκομυρμηγκοτρυπα.
Ο τυπος ειναι τοσο ηλιθιος που δεν μπορει να συνειδητοποιησει οτι αυτο το ευφυολογημα που εφτιαξε καποιος εδω στην Ελλαδα δεν σημαινει τιποτε στα αγγλικα και οι κενοι δημοσιογραφοι κοιταζοντουσαν μεταξυ τους και μαλλον θα σκεφτονταν Τι λεει αυτος ο μαλακας ;
Ακομη και το απολυτηριο δημοτικου με μεσον θα το πηρε.
Συγχαρητήρια στο συγγραφέα του άρθρου!!! Πολύ εύστοχο και ουσιαστικό!
Αυτή τη στιγμή η εξέλιξη του Τσίπρα σε ML King του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μονόδρομος!!!
Γιατρό όσο πιο ισχυρός αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τις εξελίξεις, τόσο πιο καθοριστικός θα είναι ο ρόλος και η συμβολή του στην αντίσταση στο Γερμανικό κατεστημένο των Βρυξελλών και στη διαμόρφωση της Ευρ πως της αλληλεγγύης και της προόδου των λαών της.
Η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα στην παρούσα κρισιμότατη φάση για τη χώρα καθίσταται ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΟΥΛΗ AΣ ΕΡΘΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΊΝΕΙ .ΤΙ ΙΔΟΥΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ . ΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ …..ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ;ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ
Ριξε κι ενα χαιλ τωρα να γελασουμε, θλιβερε αμετανοητε καρβουνομουρη
ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!
Αν άξιζε ο Τσίπρας και ήταν ικανός θα ήταν ήδη πρωθυπουργός με τόσα εγκλήματα που έχει κάνει ο Σαμαράς. Εδώ και χρόνια μας κυβερνούν ανθέλληνες πράκτορες των αμερικάνων. Δεν πρόκειται να μας αφήσουν να μας κυβερνήσει ένας ηγέτης στο στυλ του Πούτιν. Τουλάχιστον να ψηφίζουμε τον λιγότερο επικίνδυνο. Σαμαράς, Βενιζέλος, Ποτάμια και ρέματα είναι το ίδιο με τον Τσίπρα. Πρέπει όμως να το παίζουν εχθροί για να χωριζόμαστε σε ομάδες και να μαλώνουμε περισσότερο με την ελπίδα ότι κάποιος απο αυτούς τους άχρηστους θα μας σώσει.
Ο Τσάβες είχε πολλά αρχίδ@@ παιδιά.. Τα έβαλε με τα πραγματικά αφεντικά και για αυτό τον έφαγαν…
https://www.youtube.com/watch?v=RinNsuiXdig
Πρέπει να το παραδεχτώ …είναι ένα απο τα ποιό σοβαρά και νηφάλια κείμενα που έχω διαβάσει και το κυριότερο είναι ένα κείμενο πέρα απο κόμματα ….ένα καθαρό Ελληνικό και πατριωτικό κείμενο…και η προτροπή να γίνει κάτι ποιό κόντα σε Μάρτιν Λούθερ Κινκγ με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
Σίγουρα δεν είναι Ούγκο Τσάβες! Εκείνος φιλούσε τα χέρια των πολιτών κι έλεγε Patria socialismo o muerte.
Αν του πεις την λέξη πατρίδα αυτού του λεμέ θα κάνει εμετό.
Αν ήταν Ούγκο Τσάβες θα είχαν υπογράψει οι βουλευτές του για να παραπεμφθεί ο Παπανδρέου
Αν ήταν Ούγκο Τσάβες δεν θα είχε δεχθεί καμμία μνημονιακή σαβούρα της κλεπτοκρατίας στο κόμμα του.
Αν ήταν ο Ούγκο Τσαβες δεν θα δεχόταν στο κόμμα του άτομα που κατηγορήθηκαν για υπεξαίρεση δημοσιου χρήματος πριν καν μπουν στην βουλή και αποφεύγουν τον νόμο κουκουλωμένοι από ταξική ασυλία.
Αν ήταν ο Τσάβες δεν θα τον καλούσαν ούτε στο Brookings, ούτε στο Levy, ούτε Columbia, ούτε στο Citi, ούτε στο London School of Economics, να μιλήσει σε μια γλώσσα που δεν ξέρει για θέματα που δεν ξέρει μόνο και μόνο για να εντυπωσιαστούν οι βλαχοτσυριζαίοι που τσιμπάνε με τις δήθεν τιμές κι αναγνωρίσεις των ξένων και με κώλους.
@ 2:58 Το καλυτερο σχολιο..+ 1 απο μενα.
Τα κομματοσκυλα του πασοκ ειναι εδω..με τον Τσιπρα αρχηγο.
χιο, βαλε να δουμε κανενα κωλο, γιατι με τους χουντικους και τους ακομματιστους ΠΑΣΟΚΟΥΣ με πονεσε το στομαχι μου απο τα γελια
Ωππαααααα..Μιλησε και ο ψευτοπροοδευτικος Ισλαμομογγολος..Ρε τραβα μια παχια να στανιαρεις..Ψεκασμενο Παπαροβλημα
θα απαντησω με δυο αγωνιστικα ιστορικα συνθηματα του κινηματος
-ΠΑΣΟΚ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩ ΠΟΤΑΜΙΑ
-Ο ΠΑΣΟΚΟΣ ΜΕΡΙΜΝΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΥΖΑ ΤΡΑΒΑ
υ.γ. μη το κανουμε σηριαλ, αλλα οχι και ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΣ εγω, ο ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ του ΠΑΣΟΚ!
Αυτοί οι ΑΝΕΛ μόνοι τους βγάζουν τα μάτια τους άμα έιχαν ένα 6%-8% τώρα θα συγκυβερνούσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και θα λευτερονώμασταν απ τα μνημόνια !
ΑΝΕΛ ΞΥΠΝΑΤΕ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
διαφορετικά πάλι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν οι μαλάκες !
ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΗΚΕ… ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΦΥΛΗ. ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΧΟΥΝΤΑΡΑ; ΕΞΟΥΘΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΓΚΕΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ
Τώρα αρχίζεις να φοβάσαι; ότι ΘΑ την πουλήσει; Όταν φιλαράκο μου σε καλούν τα νεοταξίτικα ιδρύματα των ΗΠΑ που έχουν πρόεδρο τον πρώην διοικητή της GoldmanSachs και τα έξοδα στα κάνει ο Σόρος, όταν έχεις τον Σταθάκη που χαίρει ασυλίας ενώ έχει υπεξαιρέσει δημόσιο χρήμα, και το έχει επενδύσει στην Blackrock που έχει μετοχές της EldoradoGold -Σκουριές;;; εεεε;;; σου λέει κάτι;- και τον καλύπτεται από 171 ψήφους και από τα πασόκια κι από τις ΝΔούλες κι όταν ΕΧΕΙΣ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Ο ΙΣΛΑΜΟΛΑΓΝΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ ALEXIS, ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΓΑΝΟΠΑΚΙΣΤΑΝ.ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑ..
..θέλει και ρώτημα;;;…τα ανθελληνικά-κλεπτοκρατικά κοπρόσκυλα που πήδηξαν αο το κλεφτοπασοκ στο παρδαλό λαθρολάνο συνονθύλευμα και το βγαλαν απο το 3% περιμένουν με τεράστιες κουτάλες να πέσουν στην μάσα-κλεψιά και στους 14 μισθούς το χ΄ρονο αργομισθία…όταν καταάβουν ότι ο MrTsipras δεν είναι πρά ένα ακόμαανδρείκελο των ξένων τοκογλύφων και αντί για κλεψιά (εκτός απο τους κολλητούς του) θα τους ταράξει στον ενισχυμένο μπολσεβίκικο ΕΝΦΙΑ τότε θα τρέχει να βρεί άδεια θέση στα ελικοπτερα…
Αν ο Τσιπρας ειναι τραγωδια πριν καν κυβερνησει, τοτε οι αλλοι ειναι εθνοπροδοτες και εχουν συμβαλει στη γενοκτονια της συγχρονης Ελλαδας.
Να δειτε τι ‘πολιτισμενη’ αντιπολιτευση θα κανουν οι μαυραγοριτες της νουδου, εξω απο τη μασα