EKTAKTO! ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ «ΜΠΑΜ»! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ! ΕΔΩ ΘΑ ΜΑΣ ΤΗΝ «ΠΕΣΟΥΝ»! ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ.

    Κοινοποίηση:
    usa gr

    Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση κατευθυνόμενων βλημάτων ακριβείας ύψους 320,5 εκατομμυρίων δολαρίων στην Υπηρεσία Υποστήριξης και Προμηθειών του ΝΑΤΟ (NSPA), όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Άμυνας Συνεργασίας και Ασφάλειας του Πενταγώνου.

    Η απαιτούμενη πιστοποίηση που κοινοποίησε το Κογκρέσο παραδόθηκε στις 16 Νοεμβρίου, δίνοντας έτσι το “πράσινο φως” ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

    Η NSPA έχει οριστεί ως το συμβαλλόμενο μέρος για την συμφωνία πώλησης του στρατιωτικού εξοπλισμού,το οποίο περιλαμβάνει 11 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ. Μέσα σε αυτά τα έντεκα κράτη-μέλη είναι η Ελλάδα, ενώ ενδεικτικά συμμετέχουν το Βέλγιο, η Τσεχία, η Δανία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς επίσης και ένα κράτος μη μέλος του NATO, η Φινλανδία.

    Η προτεινόμενη πώληση υποστηρίζει την εξωτερική πολιτική και την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών αυξάνοντας την ευελιξία των 13 κρατών-κρατών μελών που συμμετέχουν ώστε να «συμβάλλουν στις υπερπόντιες επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης», αναφέρει η ανακοίνωση της DSCA.

    Στη συνέχεια προσθέτει ότι θα αυξήσει την ποσότητα των κατευθυνόμενων βλημάτων ακριβείας των στρατιωτικών δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ και θα ενισχύσει τη δυνατότητα των κρατών αυτών και στις ανάγκες τους σε εθνικό επίπεδο, κάτι που όσον αφορά την Ελλάδα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για τις ικανότητες και το οπλοστάσιο των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Η πώληση περιλαμβάνει “πακέτα” πυρομαχικών τύπου Joint Direct Attack Munition που περιλαμβάνουν βλήματα και βόμβες των 500 λιβρών, των 1.000 λιβρών και των 2.000 λιβρών, καθώς επίσης συστήματα Paveway II για τις βόμβες των 500 λιβρών μαζί με τους απαιτούμενους αισθητήρες, αλλά και τις υπηρεσίες επισκευής και μεταφοράς και άλλες υπηρεσίες υποστήριξης.

    Τα πυρομαχικά τύπου Joint Direct Attack Munition πρόκειται για βλήματα και βόμβες που μετατρέπονται σε “έξυπνες” καθώς ενσωματώνονται συστήματα ακριβείας και κατεύθυνσης για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην καταστροφή του στόχου, ενώ επιπρόσθετα, το σύστημα Paveway χρησιμοποιεί καθοδήγηση με λέιζερ αυξάνοντας έτσι τον βαθμό ακρίβειας των βλημάτων και των βομβών.

    «Αυτή η πρωτοβουλία επιδιώκει να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που το ΝΑΤΟ αντιμετώπισε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη Λιβύη. Όταν κάποια συμμαχικά κράτη-μέλη αντιμετώπιζαν ελλείψεις στα αποθέματα πυρομαχικών τους, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να χρησιμοποιήσουν πυρομαχικά από τα αποθεματικά άλλων συμμαχικών κρατών.

    Έτσι έγινε σαφές ότι απαιτείται μια νέα και ευέλικτη προσέγγιση για την παροχή κατευθυνόμενων πυρομαχικών ακριβείας», ανέφερε η Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Ρόουζ Γκοτεμοέλλε τον Αύγουστο.

    Δείτε βίντεο:

    Πηγή: Defence Post

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΝΟΜίΖΕΙΣ , ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ , Ο ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ
      ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ , & ΘΑ ΤΟ ΦΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΝ
      ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΛΑΟ & ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΗΞΗ Ο ΛΑΟΣ , ΝΟΜΙΖΟΥΝ !!!

    2. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ , ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΜΑΣ , ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΤΑ ΔΕΙΝΟΥΝ
      ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ , ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ , ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΤΑΙ ΟΛΑ , ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ & ΜΗΔΕΝΙΚΑ

    3. ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΡΑΣΕΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΠΛΑ ΣΑΡΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!!

    4. // Νόμιζα μήπως, οι συγκυρίες αυτή τη φορά, θα είναι υπέρ μας. . Όμως έκανα λάθος.
      Δεν ήταν θέμα συγκυρίας όλες οι Εθνικές μας καταστροφές. Ήταν και είναι όλα μελετημένα.
      ………………………………………………..
      Θα παιχτούν πολλά σκηνικά ακόμη.
      ‘Το ξαναλέω και μακάρι να πέφτω έξω:
      Φαίνεται ότι Το παγκόσμιο σύστημα τελικά τα βρήκε με τα Μόγγολα.
      «Δεν πρόκειται να σταματήσει τις προκλήσεις η Τουρκία και τις πιέσεις της μέχρι να βάλει χέρι στα δικά μας.
      Υπάρχει σχέδιο, έχει πλάτες. Το βρομοπάζαρο της σε τούτη τη φάση είχε τρεις στόχους: [Κούρδους, Κοιτάσματα Κύπρου, Κοιτάσματα Κρήτης]
      Στους δύο πρώτους δυστυχώς φαίνεται να το πετυχαίνει , σύντομα θα δείξει .

      Ο τρίτος είναι ο ποιο δύσκολος.
      Είτε με θερμό είτε με «ψυχρό» επεισόδιο θα μας καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θα τη βάλουν στο κόλπο.
      Το Σχέδιο:
      Από τη μια θα κάνει συνεχώς ψευτο-τσαμπουκάδες στη θάλασσα
      και από την άλλη θα μιλούν [«να τα βρούμε»] για συνεκμετάλλευση !!!!.
      Και το χειρότερο ??? … Σε λιγάκι θα ψελλίζουν»’ …. [» να τα βρούμε»] …. και τα δικά μας τα δουλικά, οι άθεοι Εθνομηδενιστές ,στο ρόλο που τους έχουν αναθέσει!!!!»
      Άλλη μια Εθνική καταστροφή προβάλει στον ορίζοντα . Μακάρι τα γεγονότα να με διαψεύσουν
      Και εμείς θα περιμένουμε να μας «σώσουν» ως συνήθως αυτοί που πάντα μας κατέστρεφαν ??

      Το μίσος τους για την Ορθοδοξία άσβεστο, διαχρονικό και απερίγραπτο.
      Υπάρχει ακόμη (λίγος) χρόνος Έλληνα , να σώσεις την Πατρίδα που πουλιέται , που χάνεται …//
      22-11-2018

    5. Ευκαιρια, να πουλησει, το Αμερικα, στρατιωτικο εξοπλισμο. Αφου, μας βαζει, να σφαχτουμε, για το Αιγαιο.

    6. τι μας δινουν μας δινουν το δικαιωμα να τους αγορασουμε αρα τιποτα με τι θα τους αγορασουμε θα σπασουμε τον κουμπαρα του φιλη η του καρανικα η του καμμενου

    7. Μονο εαν το επιτρεψουν αι ΗΠΑ, τοτε θα επιτεθουν οι τουρκοι.

    Comments are closed.