Εντοπίστηκαν γύρω στις 11 το πρωί οι σοροί των δύο ατόμων που επέβαιναν στο δικινητήριο αεροσκάφος, τύπου Diamond DA42, το οποίο συνετρίβη την Τετάρτη το βράδυ. Οι σοροί εντοπίστηκαν κοντά στα συντρίμμια, 45 ναυτικά μίλια νότιο-ανατολικά της Λάρνακας, όπως ανακοίνωσε από τη Λάρνακα ο υπουργός Άμυνας.
Πρόκειται για τον Κύπριο Αυγουστίνο Αυγουστή, 54 χρόνων, πατέρα τριών παιδιών (δύο ανήλικα και ενός ενήλικα) και το Λιβάνιο Τζιορτζ Οπέκι, 54 χρόνων, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών που βρίσκονται στο Λίβανο.
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η επιχείρηση για την περισυλλογή όλων των συντριμμιών του μικρού δικινητήριου αεροσκάφους, δήλωσε ο αξιωματικός του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, σμηναγός Αντρέας Ζαχαρίου. Τα συντρίμμια θα παραδοθούν στην Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων για εξέταση των αιτιών του δυστυχήματος.
Στο μεταξύ, όπως πληροφορείται το philenews, από τις τελευταίες επικοινωνίες του αεροσκάφους πριν την πτώση με το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας τις οποίες ανέλυσε η Επιτροπή Διερεύνησης, διαφαίνεται πως το Diamond DA42 έπεσε στη θάλασσα με πολύ μεγάλη ταχύτητα.
Σε λακωνική, πάντως, δήλωσή του κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) ο Χριστόφορος Φωκαΐδης είπε πως «αυτή την στιγμή η σκέψη μας είναι με τους συγγενείς των δύο μελών του πληρώματος. Δυστυχώς, τα νέα δεν είναι καλά, έχουν ανευρεθεί ανθρώπινοι σοροί στον τόπο του ατυχήματος και μεταφέρονται αυτή την στιγμή στην Λεμεσό προκειμένου να ταυτοποιηθούν».
Στη Λεμεσό έφτασε η γερμανική κορβέτα «Braunschweig» (F-260) (φωτο), η οποία μετέφερε τις σωρούς των δύο προσώπων που μετέβαιναν στο αεροπλάνο καθώς και συντρίμμια του σκάφους.
Η βραζιλιάνικη φρεγάτα «Constituicao» (F-42), που συμμετείχε από τις 11:00 χθες το βράδυ στις προσπάθειες εντοπισμού και περισυλλογής των συντριμμιών του αεροσκάφους , έφτασε επίσης στο Λιμάνι Λεμεσού μεταφέροντας περισσότερα συντρίμμια που είχαν περισυλλέγει.
Τόσο το γερμανικό, όσο και το βραζιλιάνικο πολεμικό (τα οποία μετέχουν στην ειρηνευτική δύναμη της UNIFIL), σε απόσταση περίπου 30 χλμ από την Λεμεσό, πέρασαν το δεύτερο μπροστά και το πρώτο πίσω από του τουρκικό «Μπαρπαρός» και σε μικρή απόσταση από αυτό. Καθυστέρηση στις αντιδράσεις Για το συμβάν με το Diamond DA42 ενημερώθηκαν αμέσως -στις 19:07- το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και οι Αρχές του Ισραήλ με βάση συμφωνημένο πρωτόκολλο, που εξέφρασαν ετοιμότητα να αποστείλουν αμέσως πτητικά μέσα για έρευνα. Όπως επίσης έγραψε σήμερα ο «Φιλελεύθερος», αντί να σταλεί αμέσως ελικόπτερο από την Λάρνακα, απογειώθηκε ελικόπτερο από το αεροδρόμιο Πάφου, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει σχεδόν μία ώρα η άφιξη πτητικού μέσου στην περιοχή. Επίσης, ενώ οι Ισραηλινοί ήταν έτοιμοι να φτάσουν στο σημείο σε 10 λεπτά, πέρασε χρόνος μέχρι να τους ζητηθεί επέμβαση, ενώ ήδη είχαν εκφράσει ετοιμότητα και ήταν σε κατάσταση αναμονής. Ερωτηματικά τίθενται για τις αντιδράσεις, ως προς την καθυστέρηση να δοθεί πράσινο φως στους Ισραηλινούς για να απογειωθούν, αλλά και για το γιατί δεν σηκώθηκε ελικόπτερο από την Λάρνακα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο λόγος είναι ότι και τα δύο ελικόπτερα που βρίσκονται στο αεροδρόμιο Λάρνακας, βρίσκονταν -ταυτόχρονα- σε συντήρηση και δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν. Ακόμα, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι, ενώ το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης που είχε την πληρέστερη εικόνα της κατάστασης βρίσκεται στην Λάρνακα, ο υπουργός Άμυνας πήγε αμέσως στο αεροδρόμιο Πάφου και ο υπουργός Συγκοινωνιών στο Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας στη Λευκωσία για να παρακολουθούν την κατάσταση και να λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις. Πολύ έμπειρος επαγγελματίας πιλότος Ο Αυγουστίνος Αυγουστή, είναι από ένας πολύ έμπειρος πιλότος, που εκπαίδευσε σε δεκάδες κύπριους πιλότους για να αποκτήσουν άδεια χειριστή μικρών αεροσκαφών. Ο ίδιος είχε πολλές χιλιάδες ώρες πτήσεων, ενώ κατείχε και άδεια χειριστή μεγάλων επιβατηγών αεροπλάνων. Eίχε πείρα πέραν τον 9.000 ωρών πτήσης και είχε διπλώματα που του επέτρεπαν να πετά με περισσότερους από 20 διαφορετικούς τύπους αεροπλάνων. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις χειριστών που ξέρουν τον συγκεκριμένο τύπο αεροπλάνου, πρόκειται για ιδιαίτερα ελαφρύ σκάφος, κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, αλλά και με δύο κινητήρες όχι ιδιαίτερα μεγάλης ισχύος αφού δεν απαιτούνταν. Αυτό σημαίνει ότι δεν παρέχεται μεγάλη ευελιξία και χρόνος χειρισμού, αν χαθεί ξαφνικά ο ένας εκ των δύο κινητήρων.
Βίντεο-που δημοσιεύει το philenews.com-με πτήση του Αυγουστή με το ίδιο αεροπλάνο, σε εκπαίδευση πιλότου για τον χειρισμό με μία μηχανή και επανεκκίνηση της:
Συνεχίζεται η επιχείρηση περισυλλογής των συντριμμιών Συνεχίζεται η επιχείρηση για την περισυλλογή όλων των συντριμμιών του μικρού δικινητήριου αεροσκάφους, δήλωσε ο αξιωματικός του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, σμηναγός Αντρέας Ζαχαρίου. Όπως ανέφερε ο κ. Ζαχαρίου, τα συντρίμμια παραδίδονται στην Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων για εξέταση των αιτιών του δυστυχήματος. Το ιστορικό και η διαδρομή της πτήσης Στις 18:30 ακριβώς απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Πάφου το αεροσκάφος με αριθμό νηολογίου 5B-CLI, τύπου Diamond DA-42 Twin Star, με πιλότο τον Αυγουστίνο Αυγουστή, με προορισμό το αεροδρόμιο της Βηρυτού. Επιβάτης ήταν Ελληνολιβανέζος επιχειρηματίας, ο οποίος είχε συχνές σχέσεις με την σχολή του Αυγουστίνου και για το λόγο αυτό μάλιστα, το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας του είχε εκδώσει πάσο για πρόσβαση στο αεροδρόμιο Πάφου. Όπως φαίνεται και από το βίντεο με το στίγμα του δικινητήριου αεροσκάφους, αυτό πέταξε ανοικτά του Ακρωτηρίου ανεβαίνοντας σε ύψος 9.200 ποδών. Ενώ επιτάχυνε από την ταχύτητα 100 κόμβων περίπου στους 135 κόμβους, έχασε ύψος 300 ποδών περίπου και έκανε ένα κύκλο, μετά τον οποίο συνέχισε κανονικά την πορεία του σε ύψος 9.000 ποδών και συνέχισε με ταχύτητα 92 κόμβων αυξάνοντας σταδιακά και πάλι στους 135 κόμβους. Στα ανοικτά της Λάρνακας (σε απόσταση περίπου 45 ν. μιλίων από την ακτή) άλλαξε πορεία με κατεύθυνση την Λάρνακα, αλλά και πάλι επανήλθε στην κανονική πορεία για να συνεχίσει προς Βηρυτό. Η εικόνα που αναπαράγεται από τα πραγματικά στοιχεία του σήματος ADS-B συμπίπτει και με τις πληροφορίες που δημοσίευσε σήμερα ο «Φιλελεύθερος», ότι το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, επικοινώνησε με τον πιλότο, ζητώντας να ενημερωθεί αν υπάρχει πρόβλημα σε σχέση με την αλλαγή πορείας -η ώρα ήταν μεταξύ 19:00 και 19:05- με τον πιλότο να απαντά ότι ήταν «μικρό πρόβλημα» που αντιμετωπίζεται. Ένα λεπτό αργότερα, το αεροσκάφος χάθηκε από το ραντάρ – το τελευταίο του στίγμα ήταν στα 6.000 πόδια ύψος, γεγονός που δείχνει ότι έχασε ύψος 3.000 ποδών (1000 μέτρων περίπου) σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Να σημειωθεί ότι στην περιοχή του Ακρωτηρίου, σε απόσταση περίπου 5 χλμ και σε ύψος 11.000 ποδών, πετούσε μεγάλο αεροσκάφος ανεφοδιασμού των Βάσεων, το RRR2307 (Airbus A-330-200), ενώ την ώρα που χάθηκε το σήμα από τα ραντάρ, στη περιοχή Πάφου πετούσε σε δοκιμαστικές πτήσεις σε ύψος 40.000 ποδών το ισραηλινό αεροσκάφος IAI 1125 Astra, το οποίο προθυμοποιήθηκε να συμβάλει στην έρευνα και έσπευσε σε μερικά λεπτά στη περιοχή πετώντας σε ύψος 20.000 ποδών, χωρίς όμως να εντοπίσει -λόγω ύψους και σκότους- οτιδήποτε.
Δείτε το σχετικό βίντεο:
Ενημέρωση 23 Οκτωβρίου 2014 8:59
Σε πλήρη εξέλιξη από τις 19.05 και με τη συμμετοχή αεροναυτικών μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης του αεροσκάφους που χάθηκε από τα ραντάρ.
Δεν έγινε γνωστό αν εμείς στείλαμε Super Puma (φώτο)για την έρευνα και διάσωση σύμφωνα με το μνημόνιο που υπέγραψαν Βενιζέλος -Κασουλίδης
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κυπριακού Υπουργείου Άμυνας, “από τις 19:05, βρίσκεται σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση Έρευνας – Διάσωσης υπό το συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για την ανεύρεση μικρού δικινητήριου αεροσκάφους με δύο επιβαίνοντες, που απογειώθηκε από τη Πάφο με προορισμό τη Βυρητό”.
Το αεροσκάφος, χάθηκε από τα ραντάρ της Πολιτικής Αεροπορίας 45 ΝΜ Νότια της Λάρνακας. Οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν ένας Κύπριος και ένα Λιβανέζος.
Στη θαλάσσια περιοχή 40 ναυτικά μίλια μακριά από τη Λάρνακα εντοπίστηκαν γύρω στις 10 το βράδυ συντρίμμια του μικρού εκπαιδευτικού αεροσκάφους, που είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ, λίγες ώρες νωρίτερα.Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος εντοπίστηκε από το πλοίο Spirit of Piraeus, το οποίο έτρεξε στην περιοχή για βοήθεια.
Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Πάφου με προορισμό τη Βηρυτό. Καθ οδόν προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου, και ενώ πετούσε σε ύψος 9.000 ποδών και απόσταση 45 ναυτικών μιλίων από την θάλασσα, έκανε επαναστροφή.
To κυπριακό αεροσκάφος τύπου diamond A42 παρόμοιο με αυτό που χάθηκε
Όταν ο πιλότος κλήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, να αναφέρει αν έχει πρόβλημα ή για τους λόγους της επαναστροφής, απάντησε ότι είχε πολύ μικρό πρόβλημα που αντιμετωπίζεται. Ωστόσο ελάχιστο χρόνο μετά το αεροσκάφος πετούσε στις 6500 πόδια ύψος και αμέσως μετά χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ.
Σύμφωνα με το Philenews.com
Το μοιραίο αεροσκάφος ανήκει σε γνωστή εκπαιδευτική σχολή πιλότων της Πάφου και σε αυτή επέβαιναν ο πιλότος, πρόκειται για τον επι κεφαλής της σχολής Αυγουστίνος Αυγουστίνου και ένας ξένος υπήκοος, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για Λιβανέζο.
Να σημειωθεί ότι η περιοχή που χάθηκε το σήμα του αεροσκάφους από τα ραντάρ, συμπίπτει με την νότια πλευρά της ζώνης που δέσμευσε η Τουρκία για τις παράνομες έρευνες, ωστόσο την ώρα του συμβάντος η τουρκική ομάδα σκαφών βρισκόταν σε πολύ μεγάλη απόσταση από το σημείο (20 ναυτικών μιλίων περίπου). –
—-
Στη θάλασσα κατέπεσε όπως όλα δείχνουν το μικρό δικινητήριο αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες το οποίο χάθηκε χθες γύρω στις 7 το βράδυ από τα ραντάρ. Γύρω στις 11 το βράδυ βρέθηκαν συντρίμια του αεροσκάφους, τα οποία ανασύρθηκαν και ταυτοποιήθηκαν.
Οι δύο επιβαίνοντες του αεροσκάφους τύπου Diamond A42, ο Κύπριος χειριστής Αυγουστίνος Αυγουστή και ο Λιβάνιος Τζορτζ Οπέκι, εξακολουθούν να αγνοούνται.
Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες μεγάλη έρευνα εντοπισμού και διάσωσης, με τη συμμετοχή πτητικών μέσων και πλοίων. Επιπλέον, στην περιοχή θα βρίσκονται ακόμα δύο πολεμικά πλοία τα οποία συμμετέχουν στη δύναμη της UNIFIL, εκ των οποίων η ελληνική ΤΠΚ ΚΑΛΑΒΟΥΔΗΣ, τα οποία θα τεθούν υπό τον πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο του ΚΣΕΔ για ενεργό συμμετοχή στις έρευνες.
Σε εξέλιξη η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης
Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας, εκτός από τα αεροναυτικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμμετείχαν 2 Ελικόπτερα CH – 53 και 2 αεροσκάφη C -130 από το Ισραήλ και από τη δύναμη της UNIFIL, η γερμανική κορβέτα BRAUNSCHWEIG F 260, η βραζιλιάνικη φρεγάτα CONSTITUICAO F 42 και ένα βραζιλιάνικο ελικόπτερο τύπου LYNX. Το ισραηλινό C-130 εκτέλεσε ρίψεις φωτιστικών βομβών για υποβοήθηση των πλωτών μέσων που συμμετείχαν στην έρευνα για εντοπισμό του αεροσκάφους.
Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, η γερμανική κορβέτα BRAUNSCHWEIG ορίστηκε από το ΚΣΕΔ ως συντονιστής επί σκηνής και σε πλήρη συνεργασία με το ΚΣΕΔ συντόνιζε τα αεροναυτικά μέσα που συμμετείχαν στην επιχείρηση. Οι έρευνες για εντοπισμό των 2 αγνοουμένων συνεχίστηκαν από τα πλωτά μέσα καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας και επανήρχισαν με το πρώτο φως της ημέρας.
Σημειώνεται επίσης ότι στην περιοχή θα βρίσκονται ακόμα 2 πολεμικά πλοία τα οποία συμμετέχουν στη δύναμη της UNIFIL, εκ των οποίων το ένα είναι η ελληνική ΤΠΚ ΚΑΛΑΒΟΥΔΗΣ, τα οποία θα τεθούν υπό τον πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο του ΚΣΕΔ για ενεργό συμμετοχή στις έρευνες.
Το «Spirit of Piraeus» εντόπισε τα συντρίμια
Σε δελτίο Τύπου του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) αναφέρεται ότι το ίχνος του αεροσκάφους απωλέσθηκε από τα Ραντάρ της Πολιτικής Αεροπορίας 45 ναυτικά μίλια νότια της Λάρνακας και αμέσως ελικόπτερο και τρία σκάφη της Λιμενικής Αστυνομίας και του Ναυτικού άρχισαν έρευνες. Παράλληλα δόθηκε εντολή στο δεξαμενόπλοιο «Spirit of Piraeus», το οποίο έπλεε πλησίον της τελευταίας θέσης του αεροσκάφους, να κινηθεί προς το σημείο και να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια. Τελικά το δεξαμενόπλοιο εντόπισε τα συντρίμια του αεροσκάφους.
«Μέχρι τις 06:30 σήμερα, έχουν ανασυρθεί συντρίμμια του αεροσκάφους στα οποία αναγράφεται ο αριθμός νηολογίου του και που ταυτίζεται με αυτό του χαμένου αεροσκάφους, χωρίς όμως να εντοπιστεί μέχρι αυτή τη στιγμή κανένας εκ των αγνοουμένων. Με το πρώτο φως, στην επιχείρηση Έρευνας – Διάσωσης θα εμπλακούν εκ νέου τα πτητικά μέσα της Δημοκρατίας για να συνδράμουν στις έρευνες των πλωτών μέσων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το χρονικό της μοιραίας πτήσης
Σύμφωνα με τον ΠΟΛΙΤΗ της Κύπρου, το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Πάφου, με προορισμό τη Βηρυτό.
Σε αυτό επέβαιναν δύο άτομα. Ο Κύπριος χειριστής και ένας επιβάτης από το Λίβανο.
Λίγο μετά τις 7 το βράδυ και ενώ πετούσε σε περιοχή 45 μίλια νοτίως του Γκάβο Γκρέκο, εξέπεμψε σήμα κινδύνου.
Στη συνέχεια ο χειριστής επικοινώνησε με τον Πύργο Ελέγχου αναφέροντας ότι στο δικινητήριο παρουσιάσθηκε
μηχανικό πρόβλημα, το οποίο επιδιορθώθηκε.
Ωστόσο λίγο αργότερα το αεροσκάφος σταμάτησε να εκπέμπει σήμα.
«Βίαιη η σύγκρουση του αεροσκάφους στην θάλασσα», δήλωσε στις «Τομές στα Γεγονότα» ο Γιαννάκης Λοϊζου, Πρόεδρος της Επιτροπής Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων.
Πρόσθεσε επίσης, πως εάν υπάρχει δολιοφθορά θα φανεί από τα συντρίμμια.
Διαβάστε επίσης:
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: Τούρκοι “χτύπησαν” το αεροσκάφος! “ΕΠΕΣΕ” στη θάλασσα σαν λαβωμένο πουλί! ΓΕΡΜΑΝΟΙ που βρίσκοντας “τυχαία” στο σημείο, μάζεψαν τα συντρίμμια! ΕΔΩ
Το αεροπλανο στην Κυπρο επεσε απο βλαβη????????
Παρά τις »φιλότιμες» προσπάθειες των ευθυνόφοβων, αστείων κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου να υποβαθμιστεί το ζήτημα του Barbaros μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, η λογική και η ιστορία λέγουν ότι οι προκλήσεις της Τουρκίας θα συνεχιστούν, με πολύ πιθανό κι ένα θερμό επεισόδιο.
‘Ιμια (τετελεσμένα), Κύπρος (τετελεσμένα), αύριο »αυτονομία Θράκης».
Η Τουρκία έχει στρατηγική και εθνική εξωτερική πολιτική, ξέρει που και πως πάει.
Εμείς έχουμε το αντίθετο: Σαχλαμάρες ασυντόνιστων ευθυνόφοβων τυχοδιωκτών.
Κάποια στιγμή στη ζωή μας πρεπει να μάθουμε να χρησιμοποιουμε τη λογική και τις μαθηματικές πιθανότητες.
Ένα αεροπλάνο πετάει κοντά σε Τουρκικά πολεμικά πλοία. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει δεσμευτεί με NAVTEX απο τη Τουρκία για στρατιωτικές ασκήσεις. Σε αυτή τη περιοχή αν “πετάξει” κάτι υπάρχει περίπτωση να χτυπηθεί και χτυπήθηκε.
Το αεροπλάνο το κατέρριψαν οι Τούρκοι.
Δεν πιστεύω με τίποτα όσα λένε τα Ελληνικά και Κυπριακά ΜΜΕ για το συμβάν, ούτε τα αποτελέσματα όσων ερευνών γίνουν. Η Κύπρος χρειαζόταν μια αεροφωτογραφία και ακόμη χρειάζεται γρήγορα μια αεροφωτογραφία του Barbaros που κάνει έρευνα στην υποτιθέμενη ΑΟΖ της.
Μια τέτοια αεροφωτογραφία είναι απαραίτητη, γιατί κάποιοι σε Ελλάδα και Κύπρο προκειμένου να δικαιολογήσουν την απραξία των καθεστώτων των χωρών τους, θα μπορούσαν να ισχυρισθούν ότι το πλοίο αυτό κάνει ρομαντικές βόλτες, ότι ψαρεύει ή ότι κάνει αβλαβή διέλευση.
Η κλασσική έρευνα για υδρογονάνθρακες με πλοία σαν το Barbaros ειναι η αιτια και δικαιολογια πρίν σκάσουν οι “ειδικοί” της Ομάδας των ΗΠΑ που θέλουν να διαχειρισθούν το πακέτο “ΑΟΖ και υδρογονάνθρακες” με τη βοήθεια Ελληνοφώνων δημοσιογράφων.
Τα καθεστώτα σε Ελλάδα και Κύπρο και αυτοί που τα στηρίζουν (τα κράτη αυτά δεν είναι προτεκτοράτα της Γερμανίας αλλά άλλων κρατών επι πολλά χρόνια), επιθυμούν μια κατάσταση που θα έχουν ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδα μόνο στα μυαλά σας.
Οικόπεδα προκηρύσσονται συνέχεια σε διεθνή ύδατα (ανοιχτή θάλασσα) σε Ελλάδα και σε Κύπρο, γιατί κάτι τέτοιο ευνοεί τις πολυεθνικές εταιρείες φορολογικά αλλά και διευκολύνει μια μελλοντική συνεκμετάλλευση με τρίτους.
Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι μια συνολική οριοθέτηση των ΑΟΖ και των υφαλοκρηπίδων Ελλάδας και Κύπρου και να αποσταλούν οι συνταγμένες στον ΟΗΕ, όπως επιβάλλεται απο το νόμο της θάλασσας.
Η καλά ενημερωμένη CIA που εκφράζει και τις απόψεις της κυβέρνησής της, δεν παραδέχεται ότι η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν ΑΟΖ ή υφαλοκρηπίδα και συμφωνώ σε αυτό. Απολύτως.
Μη ακούτε αβίαστα αυτό που λένε όλοι (ακόμη και η Τουρκία νομίζω το λέει), ότι δηλαδή σέβονται τα δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ της. Και εγώ τα σέβομαι. Κανένας δεν έχει πεί “σέβομαι τα όρια της Κυπριακής ΑΟΖ” και δεν το έχει πεί γιατί αυτά δεν υπάρχουν!
Η Τουρκία απο τη πλευρά της, που δεν έχει τόσο παραδομένους πολιτικούς, θέλει να προστατεύσει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και μέσω αυτών τα δικά της. Λέει λοιπόν ο Νταβούτογλου ή να χωρίσουμε την Κύπρο στα δύο ώστε η Βόρεια Κύπρος να πάρει το γεωγραφικό κομμάτι της ΑΟΖ που της αντιστοιχεί ή τα ποσοστά που θα υπάρχουν απο τους υδρογονάθρακες σε όλη την υποτιθέμενη ΑΟΖ της Κύπρου να μοιρασθούν δίκαια.
Στη δεύτερη επιλογή μπαίνει το ερώτημα “ποιό θα είναι το νέο σύνταγμα της Κύπρου”.
Απο τη στιγμή που δεν επιλύεται το Κυπριακό και φαντάζομαι ότι καταλάβατε γιατί αυτό δεν γίνεται, δεν μπορεί να προχωράει η έρευνα στην υποτιθέμενη Κυπριακή ΑΟΖ. Αυτό μάλλον ενοχλεί τη Τουρκία. Ένα άλλο σημείο είναι πως τα συμβόλαια που υπογράφει το καθεστώς της Κύπρου είναι άγνωστα στη Τουρκία και από όσα έχω πληροφορηθεί η Κύπρος δεν θα έχει συζητήσιμα κέρδη απο τα συμβόλαια που έχει κάνει, όπως και η Ελλάδα…
Μετα την ‘’διασωση’’ υπο την αιγιδα του ΟΗΕ οι κυβερνησεις Ελλαδος και Τουρκιας ΓΚΡΙΖΑΡΙΣΑΝ ΤΗΝ Κυπριακη ΑΟΖ!
Αφού “συννενοήθηκαν” πως θα τα “πούν”, μετά απο πολλές ώρες ένοχης σιωπής, εμφανίζονται οι Τούρκοι και ισχυρίζονται ότι συμμετείχαν στην προσπάθεια διάσωσης!
Εμείς, γιατί το μαθαίνουμε τόσες ώρες όμως μετά; Μήπως γιατί γινόντουσαν συννενοήσεις αλα Ίμια;
Ανακοίνωση του τουρκικού στρατού αναφέρει ότι το τουρκικό πολεμικό πλοίο Μπαρτίν και το επίσης πολεμικό Γιαβούζ συμμετείχαν στις έρευνες ανεύρεσης και διάσωσης που έγιναν χθες για το αεροσκάφος που απογειώθηκε από την Πάφο με κατεύθυνση τον Λίβανο και έπεσε ανοιχτά της Κύπρου.
Το σημαντικότερο που ήταν η αιτία του συμβάντος, “Γιατί όλοι, Έλληνες, Κύπριοι και Τούρκοι αναφέρουν ότι η διάσωση έγινε “υπο την επίβλεψη του ΟΗΕ”;
Για να μη μαλλώσουν Έλληνες και Τούρκοι;
H απάντηση είναι γιατί στη περιοχή που έπεσε δεν υπάρχει Κυπριακή ΑΟΖ και οι Τούρκοι ήθελαν να περάσουν το γεγονός αυτό στους λαούς Ελλάδας και Κύπρου αλλά και να καταγραφεί και διεθνώς.
Δεν είμαι Πυθία. Οι Τούρκοι το έρριξαν το αεροπλάνο. Δεν έχω καμμία αμφιβολία.
Πρέπει να γίνει ανακήρυξη των ΑΟΖ, αλλοιώς θα ξαναδούμε “ατυχήματα”.
Κρίμα για αυτούς που πέθαναν…
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ «ΚΑΚΑΛΑ»;
ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΕΣΤΕΣ!
ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ «ΚΩΛΩΝΟΥΜΕ»!
χιο
θυμασαι τι σου ειχα γραψει πριν μια εβδομαδα;
για την τριμερη συναντηση αιγυπτιων κυπραιων και ελληνων το πρωτο δεκαημερο νοεμβριου;
ΦΟΡΤΩΣΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ; μη περιμενεις τελευταια στιγμη…
ΤΟ ΠΣΚ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΑΣΕΝ ΕΠΙΑΣΕΝ!
Alonso, μιλάς για μια προφητεία που λέει «Παρασκευή και μεγάλη γιορτή», θα γίνει το μπαμ;
Αν θέλεις, μου απαντάς.
6) Με αιτια την ΚΥΠΡΟ θα πλησιασει ελληνοτουρκικος πολεμος. Θα γινουν αψιμαχιες τρεις μερες. ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ – ΔΕΥΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΟΧΗ το Barbaros ΔΕΝ είναι εκει για να κάνει μόνο επείδηξη και να παραβιάζει. Όπως και στο Αιγαίο οι Τούρκοι έτσι και στην Κύπρο θα δημιουργήσουν με κάποιον τρόπο ΜΕΓΑΛΟ σεισμό διότι η Ελλάς δεν κυβερνάτε όπως ξέρετε πόσο μάλλον όταν δεν θα κυβερνάτε και φανερά σύντομα..
ΔΕΝ θέλουν μόνο τον πλούτο της Ελλάς αλλά και τον αφανισμό μας. Μετά τον πρωτοφανή σεισμό θα πέσει η πείνα και ο «πόλεμος» που έχουν κανονίσει.
ΝΑ ΠΑΝΕ Η ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ 7% , ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΙΟΙ ΕΝΩΟΥΜΕ , ΑΝΤΕ ΚΟΤΕΣ ΛΙΡΑΤΕΣ ,ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΗ Ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ !!!
ΝΑ ΠΑΝΕ οι «δημοκρατικοτοξότες» ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ 93% , ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΙΟΙ ΕΝΩΟΥΜΕ , ΑΝΤΕ ΚΟΤΕΣ ΛΙΡΑΤΕΣ ,ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΗ Ο ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ !!!
τι βλακειες γραφετε ρε. δεν ισχυει.
αν είχε καταρριφθεί τέτοιο αεροσκάφος από πύραυλο θαλάσσης-αέρος ούτε βίδα δε θα είχαν βρει, όχι συντρίμμια…
Σταματηστε να τρομοκρατειτε τον κοσμο αδικα. Εμεις που ζουμε εδω ξερουμε οτι ακομα να γινει εξεταση των συντριμιων απο το αεροσκαφος. Μην γραφετε μαλακιες
Ρε τι μπουρδες γραφετε? Οι τουρκοι ριξαν το εκπαιδευτικο αεροπλανακι?