Άγιος Όρος: Δεκάδες στο νοσοκομείο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από τροφική δηλητηρίαση

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Έντεκα Ρουμάνοι προσκυνητές υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση κατά την παραμονή τους στο Άγιον Όρος, αφού κατανάλωσαν μανιτάρια που είχαν συλλέξει από τη φύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Voria.gr, οι προσκυνητές είχαν διαμείνει στη Σκήτη της Αγίας Άννας και, νωρίς το πρωί, ξεκίνησαν τη διαδρομή τους προς την κορυφή του Άθω με σκοπό να προσκυνήσουν στο εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Τροφική Δηλητηρίαση Ρουμάνων Προσκυνητών στο Άγιον Όρος

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους, εντόπισαν και κατανάλωσαν μανιτάρια, τα οποία πίστευαν ότι ήταν βρώσιμα. Ωστόσο, πολύ σύντομα άρχισαν να εμφανίζουν ενοχλήσεις, με ορισμένους να υποφέρουν από έντονη αδιαθεσία.

Αμέσως, το γκρουπ των προσκυνητών αποφάσισε να επιστρέψει στη Δάφνη, όπου και δέχθηκαν πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Καρυών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρειάστηκε να τους χορηγηθεί ορός λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής τους.

Μετά την αρχική φροντίδα, οι προσκυνητές αναχώρησαν με θαλάσσιο ταξί από το Άγιον Όρος για την Ουρανούπολη. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τους προσκυνητές από το λιμάνι της Ουρανούπολης. Ορισμένοι από αυτούς ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο Πολυγύρου για περαιτέρω ιατρική φροντίδα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response