Άλλα 33 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια πέρασαν στη Γάζα από την Αίγυπτο

Κοινοποίηση:
trrre22

Άλλα 33 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια επετράπη να περάσουν στη Γάζα από την Αίγυπτο την Κυριακή, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο στο πέρασμα της Ράφα, τον Wael Abo Omar. Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός φορτηγών βοήθειας που διασχίζουν τηνν περιοχή μέσα σε μια ημέρα από την έναρξη της σύγκρουσης, αλλά οι εργαζόμενοι στον ανθρωπιστικό τομέα είπαν στο Associated Press ότι η βοήθεια εξακολουθεί να υπολείπεται απελπιστικά από ό,τι χρειάζεται, καθώς μόνο ένα κλάσμα της βοήθειας που διοχετεύονταν στο παρελθόν έχει επιτραπεί από την έναρξη των μαχών να προσεγγίσει στη Γάζα.

Την Κυριακή, χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας εισέβαλαν στις αποθήκες των Ηνωμένων Εθνών για να πάρουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, κάτι που είπε η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες ήταν σημάδι ότι οι άνθρωποι έφτασαν σε «σημείο θραύσης».

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε νωρίτερα ότι είχε επιτραπεί η διέλευση 24 φορτηγών, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 118.

Μετά την επίσκεψη στο πέρασμα της Ράφα, ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου χαρακτήρισε τα δεινά των αμάχων «βαθιά» και είπε ότι δεν μπόρεσε να εισέλθει στη Γάζα. «Αυτές είναι οι πιο τραγικές μέρες», είπε ο Καρίμ Χαν, το δικαστήριο του οποίου ερευνά τις ενέργειες των ισραηλινών και παλαιστινιακών αρχών από το 2014.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: