«Άλμα» τίτλου για τον ΠΑΟΚ: Εκπληκτικός ο «Δικέφαλος» του Βορρά θριάμβευσε 2-0 του Ολυμπιακού και μπήκε γερά στην μάχη του τίτλου

Κοινοποίηση:
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-0

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής του εξ’ αναβολής ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την πέμπτη αγωνιστική των πλέι – οφ της Super League. Με εμφάνιση και καρδιά πρωταθλητή το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου επικράτησε των «ερυθρόλευκων» με 2-0 στην κατάμεστη Τούμπα χάρη σε τέρματα των Τάισον (26’) και Ζίβκοβιτς (64’), δίνοντας νέο ενδιαφέρον δύο στροφές» πριν την ολοκλήρωση του φετινού συναρπαστικού «μαραθωνίου». Οι Θεσσαλονικείς μείωσαν στον πόντο την διαφορά που τους χωρίζει από την πρωτοπόρο ΑΕΚ (σ.σ. 75 έναντι 74) και πλέον τα πάντα είναι ανοικτά. Με Ολυμπιακό (εκτός) Λαμία (εντός) τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της ΑΕΚ, με Παναθηναϊκό (εντός) και Άρη (εκτός) τα αντίστοιχα παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Με βασικό φορ τον Μπράντον Τόμας παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να προτιμά τον Ισπανό αντί του Σαμάτα. Όπως αναμενόταν, ο Ντεσπόντοφ έμεινε στον πάγκο, με τον Ζίβκοβιτς να παίρνει θέση στο δεξί άκρο της επίθεσης. Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, ο Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε σημαντικές διαφοροποιήσεις συγκριτικά με την ενδεκάδα που εμπιστεύθηκε στην ιστορική νίκη – πρόκριση επί της Άστον Βίλα, δίνοντας φανέλα βασικού στους Ζέλσον Μαρτίνς, Όρτα, Μασούρα και Ναβάρο.
Ο Ολυμπιακός στο 9’ έχασε την πρώτη του χαρακτηριστική ευκαιρία. Έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Μαρτίνς που πέρασε τον Μπάμπα, έβγαλε τη σέντρα αλλά η κεφαλιά του Μασούρα πήγε πάνω από τα δοκάρια. Στο 12’ έχασε μεγάλη ευκαιρία ο ΠΑΟΚ! Ο Τόμας βρήκε την πάσα στον Κωνσταντέλια ο οποίος παρότι ήταν μόνος του σε τετ-α-τετ αλλά ο Τζολάκης τον σταμάτησε.
Προβάδισμα με Τάισον
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο και στο 26’ άνοιξε το σκορ. Ο Ζίβκοβιτς έκανε το γυριστό στην περιοχή του Ολυμπιακού με την μπάλα να περνάει από όλους και ο Τάισον με φόρα νίκησε με σουτ τον Τζολάκη για το 1-0. Ο Μεντιλίμπαρ βλέποντας τους παίκτες του να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην δημιουργία φάσεων αποφάσισε να ρισκάρει κι έριξε στην μάχη τους Ποντένσε και Ελ Κααμπί αντί των Μασούρα και Ναβάρο αντίστοιχα και λίγο αργότερα τους Φορτούνη και Αποστολόπουλο

Μαγεία «Ντέλια», γκολάρα Ζίβκοβιτς για το 2-0
Ο Ολυμπιακός όμως ήταν φανερό πώς δεν έβρισκε λύσεις, Ο ΠΑΟΚ με έξυπνη τακτική, αφού απορρόφησε την πίεση, στο 64’ ζευγάρωσε τα τέρματά του με ένα κινηματογραφικό γκολ. Σε προσπάθεια αντεπίθεσης, ο Κωνσταντέλιας αφού «άδειασε» τον Ρέτσο στον χώρο του κέντρου εκμεταλλεύθηκε το κενό της άμυνας του και με υπέροχη κάθετη τροφοδότησε τον Ζίβκοβιτς, που με ψύχραιμο πλασέ ζευγάρωσε τα τέρματα του «Δικεφάλου» μέσα σε αποθέωση! Ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Όρτα στο 93΄ αλλά τίποτε παραπάνω..
H βαθμολογία: ΑΕΚ 75, ΠΑΟΚ 74, Παναθηναϊκός 71, Ολυμπιακός 70, Άρης 52, Λαμία 35.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: