Άμεσος κίνδυνος να χαθούν επιδόματα, στέγασης, παιδιών και εισοδήματος

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Είναι γνωστό πως 2 στους 10 φορολογουμένους λαμβάνουν κάποιο από τα επιδόματα στέγασης, παιδιών αλλά και ελάχιστα εγγυημένου εισοδήματος.

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας έτρεξε έναν έλεγχο των επιδομάτων και βρήκε σημαντικές στρεβλώσεις, η διόρθωση των οποίων θα οδηγήσει αρκετούς στον αποκλεισμό από τα 3 αυτά πολύ σημαντικά επιδόματα.

Οι τρεις μεγάλες αλλαγές στα επιδόματα αυτά είναι οι εξής:

–Τα ποσά αυξάνονται
-Εισάγονται εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια σε όλα πλέον.
-Εισάγεται το κριτήριο της απαλλαγής ενός ποσοστού του εισοδήματος από μισθωτή εργασία από την προσμέτρηση στα εισοδηματικά όρια.
Το 20% στο επίδομα παιδιού και στέγασης
Το 30% στο Ελάχιστο Εγγυημένο εισόδημα

Στο ελάχιστα εγγυημένο εισόδημα θα γίνει αναπροσαρμογη των εισοδηματικών κριτηρίων, καθώς αυτή τη στιγμή το εξαμηνιαίο εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 5.832€, ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού. «Διορθώσεις» θα γίνουν και στα περιουσιακά κριτήρια.

Στο επίδομα στέγασης θα τεθεί ένα όριο πάνω από το οποίο η βάση του επιδόματος (χωρίς δηλαδή των προσαύξηση των τέκνων) θα ανέβει στα 75€ ενώ κάτω από αυτό θα φτάνει τα 125€.

Σχετικά με το επίδομα παιδιών, το ποσό στο πρώτο κλιμάκιο αυξάνεται από τα 70€ στα 75€ για πρώτο και δεύτερο παιδί και στα 150€ από τα 140€ για το τρίτο και κάθε επόμενο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response