Άντρας που ζούσε με πόνο για 9 χρόνια δεν πίστευε αυτό που βρήκαν μέσα στο συκώτι του

Κοινοποίηση:
xeiroyrgeio

Ένας Ρώσος που ένιωθε πόνο και ενόχληση κάτω από τα πλευρά του τα τελευταία εννέα χρόνια σοκαρίστηκε όταν ανακάλυψε ότι είχε ένα θραύσμα γυαλιού 9 εκατοστών ενσωματωμένο στο συκώτι του.

Ο 53χρονος ανώνυμος άνδρας είπε στους γιατρούς στο Περιφερειακό Κλινικό Νοσοκομείο Kirov, στη Ρωσία, ότι είχε εδώ και καιρό έντονο πόνο και ενόχληση στη δεξιά πλευρά του σώματός του, κάτω από τα πλευρά του, αλλά ποτέ δεν μπήκε στον κόπο να το ελέγξει.

Αφού τελικά αποφάσισε να ζητήσει ιατρική βοήθεια για το πρόβλημά του, υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία που αποκάλυψε ένα αιχμηρό αντικείμενο κολλημένο στην δεξιά πλευρά του ήπατος. Όταν οι γιατροί ρώτησαν ποιο μπορεί να ήταν το αντικείμενο, ο ασθενής τους είπε ότι δεν είχε ιδέα, καθώς δεν είχε ιστορικό τραύματος, ούτε μπορούσε να θυμηθεί ένα περιστατικό όπου ένα αιχμηρό αντικείμενο θα μπορούσε να είχε εισέλθει στο σώμα τουΑφού εγχείρησαν τον άνδρα λαπαροσκοπικά, οι χειρουργοί αφαίρεσαν ένα θραύσμα γυαλιού μήκους 9 εκατοστών από το συκώτι του.

«Μείναμε έκπληκτοι όταν είδαμε ένα κομμάτι γυαλιού διαστάσεων 88x15x7mm με αιχμηρές άκρες στην ενδοσκοπική οθόνη», είπε ένας από τους χειρουργούς . «Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ανακαλύφθηκε ότι το ξένο αντικείμενο ήταν καλυμμένο με μια κάψουλα συνδετικού ιστού. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα αντιδρά στην εισβολή ενός ξένου αντικειμένου στους ιστούς. Αναπτύσσει άσηπτη φλεγμονή και μια κάψουλα σχηματίζεται γύρω από το ξένο αντικείμενο , διαχωρίζοντάς το από τους υγιείς ιστούς».

Όπως φαίνεται, ο 53χρονος άνδρας στάθηκε πολύ τυχερός που έζησε με το ξένο αντικείμενο ενσωματωμένο στο συκώτι του για πάνω από 9 χρόνια, καθώς θα μπορούσε εύκολα να προκαλέσει πυώδη φλεγμονή και απόστημα, που θα χρειαζόταν επείγουσα επέμβαση. Ακόμα κι έτσι, η λαπαροσκοπική διαδικασία για την αφαίρεση του θραύσματος γυαλιού ήταν πολύ λεπτή λόγω της πλούσιας παροχής αίματος του ήπατος και της μαλακής σύστασης, αλλά οι χειρουργοί την αφαίρεσαν χωρίς επιπλοκές.

Οι φωτογραφίες του θραύσματος γυαλιού έχουν γίνει viral στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφήνοντας τους ανθρώπους να αναρωτιούνται πώς ο άνδρας άντεξε τον πόνο που του προκαλούσε για σχεδόν μια δεκαετία πριν τελικά απευθυνθεί στο γιατρό.

Καταγραφή

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: