Άρειος Πάγος: Παραγγελία εισαγγελικής έρευνας για τις δηλώσεις Μπέου

Κοινοποίηση:
ΜΠΕΟΣ

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έστειλε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, με αφορμή τις ομοφοβικές δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.

Τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για τις χθεσινές δηλώσεις του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου παρήγγειλε στην εισαγγελεα Πρωτοδικων Βόλου η εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Στο έγγραφο ζητείται η διερεύνηση αδικημάτων όπως η υποκίνηση μίσους κατά συγκεκριμένης ομάδας και αν η δήλωση αυτή ήταν πρόσφορη να προκαλέσει διακρίσεις, μίσος και βία κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό, και συγκεκριμένα σε βάρος των ομοφυλόφιλων. Επιπλέον, ζητείται να ερευνηθεί «αν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, επιθυμεί να υποβάλει έγκληση κατά του ως άνω Δημάρχου για εξύβριση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά κλπ».

Τι αναφέρεται στην παραγγελία:

«Παρακαλούμε, εν όψει της δήλωσης του Δημάρχου Βόλου, που έλαβε χώρα χθές σε live μετάδοση από τα περισσότερα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, με το εξής περιεχόμενο: «Δηλαδή κύριε Κασελάκη θα μεγαλώνουμε κορίτσια για να παράγουμε πούστηδες; Αυτή είναι η Ελλάδα, αυτή είναι η πατρίδα του; Αφήστε με μόνο μου. Σε καμία περίπτωση δεν θα είστε πρότυπο ρε», να ερευνήσετε τυχόν διάπραξη της αξιόποινης πράξης του άρθρου 1 παρ.1 του ν. 4285/2014.

Θα πρέπει, εκτός των άλλων, να ληφθεί υπόψη ότι η πιο πάνω δήλωση του εν λόγω Δημάρχου, ερμηνευόμενη ως ενιαίο νοηματικό σύνολο, σύμφωνα και με τη νομολογία του ΕΔΔΑ, στοχοποιεί προσδιορίζοντας με απόλυτα διακριτό τρόπο τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα των ομοφυλοφίλων, στα άτομα δε αυτά με τον συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό αρνείται ο ανωτέρω το δικαίωμα να υπάρχουν στην κοινωνία, να συμμετέχουν, να ενεργούν και να εκφράζουν τις αντιλήψεις και επιδιώξεις τους στην κοινωνική ζωή. Συνεπώς, η συγκεκριμένη συμπεριφορά του μπορεί να υποκινήσει μίσος κατά των ομοφυλόφιλων, καθώς η ένταση του λόγου του και μάλιστα δημόσιου, λαμβανομένης υπόψη και της ιδιότητας του Δημάρχου, μπορεί να θεωρηθεί ως πρόσφορη να προκαλέσει στο μέσο άνθρωπο έντονα συναισθήματα απέχθειας, αποστροφής, χαιρεκακίας, αντεκδίκησης και ιδιαίτερης εχθρότητας κατά της ανωτέρω ομάδας προσώπων, τα δε συναισθήματα αυτά είναι αντικειμενικά δυνατόν να προκαλέσουν κίνδυνο τέλεσης πράξεων βίας κατά της συγκεκριμένης ομάδας ή των μελών της, διασαλεύοντας την ειρηνική και ομαλή κοινωνική συμβίωση και τα ατομικά δικαιώματά τους. Με άλλα λόγια πρέπει να διερευνηθεί αν η ως άνω δήλωση του Δημάρχου ήταν πρόσφορη να προκαλέσει διακρίσεις, μίσος και βία κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό, και συγκεκριμένα σε βάρος των ομοφυλόφιλων (βλ. και ΑΠ 858/2020).

Σε κάθε περίπτωση, να διερευνηθεί αν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, επιθυμεί να υποβάλει έγκληση κατά του ως άνω Δημάρχου για εξύβριση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά κλπ».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

25 Σχόλια

  1. Άμα δεν πεις τον Πουστη Πουστη….
    Πώς αλλιώς να τον πεις???

  2. Τώρα μάλιστα. Ο Μπεος φοβήθηκε. Χαχαχα.

  3. “Δεν ντρέπεσαι, να έχεις για τον εαυτό σου χειρότερη γνώμη απ’ αυτή που έχει η φύση; Αυτή σε έκανε άντρα κι εσύ αναγκάζεις τον εαυτό σου να γίνει γυναίκα.”

    Διογένης ο Κυνικός.

    Ο μεγας φιλοσοφος το ειπε πιο σεμνα, αλλα βασικα ειπε αυτο που λεει και ο Μπεος.
    ΜΑΚΕΛΕΙΟ κάντο πρωτοσέλιδο….κι εσείς έτσι να επιχειρηματολογείτε στα ΣΤΡΑΚΙΑΠΟΥ !!!

      1. Άμα τον έλεγαν : “άντε @@@σου ή αρσενοκοίτη ” γιατί όχι ??
        Κάτσε εσύ ψευτο πολιτισμένε να ακούς το κάθε νιάνιαρο ή σούργελο να σε βρίζέί ….τί πίνετε ρε μάγκες ???

      2. ΟΧΙ ΡΕ
        ΚΑΘΟΤΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΕΙ !!!!!!
        ΣΕ ΚΟΠΤΕΙ ΣΕ ΚΟΠΤΕΙ ????

  4. Aχιλλεα Μπεα τους!!! Μπεα τους! Μπεα τους ! Άντε να μας κλείσουν όλους φυλακή να κοιμάται ήσυχος ο κόσμος. Έτσι κι αλλιώς αν μπουν οι Τούρκοι ο Κλασελακης θα βάλει τα στήθη του μπροστά. Μην αγχώνεστε λοιπόν…. Ε ρε πως κατάντησε η κοινωνία μας. Κάποτε έλεγες δικαστικός και υπήρχε σεβασμός,τώρα λες δικαστικός και σε πιάνει εμετός. Κανε και εσύ μήνυση Αχιλλέα που σε έλεγε τραμπούκο και φασίστα! Αλλά μάλλον καλύτερα όχι, γιατί θα σου ρίξουν δις ισόβια γιατί μηνυσες την κουδουνιστρα την παρά φύση! Αχιλλέας θεός. Κάνε νέο κόμμα μαζί με τον Ηλία να σώσουμε ότι σώζεται…

  5. Αν εγώ αύριο πάω να πηδήξω το σκύλο του γείτονα για να κάνω παιδί μαζί του και ζητήσω η “διαφορετικότητα” μου να γίνει νόμος θα γίνει; Πώς θα με αποκαλούν εμένα όλοι οι άλλοι άνθρωπο, φυσιολογικό τι; Όποιος δε θα με αποκαλεί φυσιολογικό και δε συμφωνεί με τις πράξεις μου θα πρέπει να πάει φυλακή έτσι; Δικαιοσύνη λοιπόν. Μετά λέτε ότι αυτά δε γίνονται για τις συνειδήσεις των ανθρώπων ε; όλα καλά όλα φυσιολογικά και συνεχίζουμε…

  6. Τα μουνόπ@ν@ θίγτηκαν για το αδελφοτάτο; Όταν ο Μπέος ξυλοκόπησε τους άλλους που έχασαν τις περιουσίες τους γιατί αδιαφόρησαν; Ο κόσμος καίγεται και οι αδέκαστοι να υπερασπίσουν τους πισ@νούς μερικών μερικών.

  7. Κλασσικά με το που έθιξαν τους κίναιδους,άμεσα έτρεξαν οι δικαστές να τους υπερασπιστούν. Σαπίλα του συστήματος.

  8. Φτάσανε στό σημείο οι δικαστικές αρχές σέ μιά ορθόδοξη χώρα νά κλείνουν τά μάτια σέ όλα τά παραφύση πού γίνονται στή χώρα μας (πχ υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Δέν μού λέτε κύριοι δικαστές αυτά τά παιδάκια από παρένθετη μητέρα τό κρίνεται σωστό νά μεγαλώσουν μέ γονείς δύο άνδρες οί δύο γυναίκες; Πώς θά ξεπεράσουν τό οιδιπόδειο σύμπλεγμα μέ δύο γονείς τού ιδίου φύλου; Είναι φυσικό τά παιδάκια νά γίνουν καί αυτά ομοφυλόφιλα. Άν γίνει πόλεμος ποιους θά στείλουμε νά πολεμήσουν τόν εχθρό τίς γυναίκες εγκλοβισμένες μέσα σέ ανδρικά σώματα; Πλέον δέν έχω καμιά ελπίδα εγώ είμαι κοντά στό τέλος τής ζωής μου αλλά λυπάμαι τα παιδιά μου τά εγγόνια μου καί τά παιδιά όλου τού κόσμου . Καταντήσαμε Σόδομα καί γόμορρα. Εάν δέν σταθείτε στό ύψος τών περιστάσεων εύχομαι ο Θεός νά σάς ανταποδώσει κατά τά έργα σας.

  9. Μια εισαγγελική μάντρα για τον Αχιλλέα μας, please.

  10. Κυρ εισαγγελέα το γυαλίζεις το πόμολο ;
    Αντε ξευτίλες που σκλάβωσαν και διάλυσαν την πατρίδα και σεις το μυαλό σας στα γλυφιτζούρια .

  11. Όταν ένα τραβεστί στην πλατεία Συντάγματος κυκλοφορούσε με την εικόνα του Αγίου Νικολάου στη περιοχή των γεννητικών οργάνων δεν είδα κάποια ενέργεια από οποιονδήποτε εισαγγελέα! Δυό μέτρα και δύο σταθμά ωραία δικαιοσύνη έχουμε.
    Ντροπή σου κυρία Αδειλίνη, Ντροπή σου.

  12. Δηλαδη για να καταλαβω συμφωνα με τον εισαγγελεα αν πεις τον κατα δικη του ομολογια που@τη ,πουσ@η
    ειναι αδικημα ??????????

  13. Αίσχη και εδώ και εκείθεν. Ο μεν προσβάλει το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου με τις προβαλλόμενες (ιδιωτικά δικαίωμά του, υπάρχει ελευθερία διάθεσης του εαυτού του) αμερικανοφερτες παρακμιακες προτιμήσεις του, ο δε άλλος, χυδαιολόγος και τσαμπουκάς, απαράδεκτο για δημόσιο πρόσωπο). Κανείς δεν μπορεί να αγγίξει τον άμεμπτο. Κατρακύλα στην άβυσσο.

  14. Δεν υπολήπτομαι τις λουγκρες, αλλά ο Μπεος είναι ένα όρθιο γουρούνι. Απ ότι φαίνεται γουρούνια είναι και οι Βολιωτες, τους αρέσει η λάσπη.

  15. Σε άλλα θέματα, που γίνεται χαμός δεν κουνήθηκε η εισαγγελία, στον Μπεο θυμήθηκε να ξυπνήσει 😎

  16. Ο εισαγγελέας ας καλέσει πρώτα το ανώμαλο ζευγάρι Καριολακη και να αφήσει τον Αχιλλέα που μαζί του συμφωνεί το 90% τον Ελλήνων. Αρκετά πια με τα Αθεικα Ανώμαλα ήθη που θέλουν να επιβάλλουν στην Ορθόδοξη Ελλάδα.

  17. Κλασσικος νεοελληνας καραλαμογιο! Μαγκια κλανια ο χοντρος και κωλο φινιστρινι! Τον εκανε το Βολο κωλο με τη μασαμπουκα αλλα βλεπετε ειναι προστατευομενος του…κομπαρου Μαρινακη!

  18. ΖΗΤΩ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ, ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ

  19. Η κα εισαγγελέας δεν άκουσε κάτι για τις δηλώσεις Κασσελάκη περί δύο αγοριών;Μούγγα; Απραξία;Σύρθηκε από τον καταδικασμένο από το ειδικό δικαστήριο Παππά;Όσον αφορά την απόφαση για τα αναδρομικά τους σε αντίθεση με αυτά των υπόλοιπων συνταξιούχων που απορρίπτουν διαρκώς αυτή την φορά θα πάρουν αυτό που πρέπει από την εξουσία προς ικανοποίηση του κοινού αισθήματος.

Comments are closed.