Άρχισαν οι στρατιωτικές ασκήσεις στο Ιράν

Κοινοποίηση:
iran-555999

Στην πρόσφατη ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης, επιβεβαιώθηκε η έναρξη στρατιωτικών γυμνασίων στο δυτικό τμήμα του Ιράν, με σκοπό την αποστολή ενός ισχυρού μηνύματος «ετοιμότητας» προς το Ισραήλ. Αυτή η κίνηση έρχεται σε μια περίοδο έντονης διεθνούς ανησυχίας, καθώς ο κόσμος παρακολουθεί με αγωνία τις πιθανές αντιδράσεις του Ιράν για τον θάνατο σημαντικών ηγετών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ.

 

Τα στρατιωτικά γυμνάσια ξεκίνησαν την Παρασκευή 9 Αυγούστου και θα διαρκέσουν έως την Τρίτη 13 Αυγούστου. Οι ασκήσεις διεξάγονται στην επαρχία Κερμανσάχ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, και έχουν ως κύριο στόχο τη βελτίωση της μαχητικής ετοιμότητας και επαγρύπνησης των δυνάμεων. Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, οι ασκήσεις αυτές είναι κρίσιμες για την προετοιμασία απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή.

Η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής για τα γυμνάσια δεν είναι τυχαία. Η Κερμανσάχ βρίσκεται σε στρατηγική θέση κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, γεγονός που καθιστά την περιοχή σημαντική για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και τις κινήσεις των δυνάμεων του Ιράν. Η κίνηση αυτή υποδηλώνει ότι οι Φρουροί της Επανάστασης επιθυμούν να ενισχύσουν τη στρατηγική τους παρουσία στην περιοχή, στέλνοντας παράλληλα ένα σαφές μήνυμα στους αντιπάλους τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως, τα γυμνάσια λαμβάνουν χώρα ενώ το Ιράν έχει υποσχεθεί να αντεπιτεθεί στο Ισραήλ, μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια την 31η Ιουλίου στην Τεχεράνη.

Όπως μετέδωσαν ιρανικά ΜΜΕ, ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Αλί Φανταβί δήλωσε την Παρασκευή ότι οι εντολές του ανώτατου ηγέτη του Ιράν σχετικά με τη σκληρή απάντηση στο Ισραήλ και την εκδίκηση για τον θάνατο του Χανίγια είναι σαφείς και θα εφαρμοστούν με τον «καλύτερο δυνατό τρόπο».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: