Άσχημα τα νέα για την Ευάρα την αχόρταγη: Μεγαλύτερη ποινή στην Ελλάδα απ’ ότι στο Βέλγιο αν βρεθεί κάτι εις βάρος της

Κοινοποίηση:
δφ

Οι εξελίξεις της υπόθεσης του Qatar Gate παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας και η ανάμειξη της Εύας Καϊλή στην υπόθεση έχει προκαλέσει συναγερμό στον πολιτικό κόσμο. Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ την Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου, η ευρωβουλευτής θα βρεθεί ενώπιον των βελγικών αρχών για να αποφασιστεί η προφυλάκιση της ή όχι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ άν η κ. Καϊλή βρεθεί ένοχη και στην Ελλάδα, η ποινή που θα προκύψει από τις δικαστικές αρχές της χώρας μας θα είναι πιο σοβαρή από αυτή του Βελγίου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου «στο Βέλγιο η κ. Καϊλή ελέγχεται για ξέπλυμα και για δωροδοκίες. Είδαμε ότι ο σύντροφός της συνεργάζεται με τις Αρχές και δίνει πληροφορίες, γεγονός που θα τον ρίξει στα μαλακά. Μένει να δούμε τι θα κάνει και η κ. Καϊλή γιατί είναι σημαντικό το αν θα συνεργαστεί και εκείνη.

Οι ποινές εκεί δεν είναι πολύ μεγάλες. Είναι από 3 έως μάξιμουμ πέντε χρόνια. Στην Ελλάδα, η κ. Καϊλή ελέγχεται από τους εισαγγελείς και την αρχή για το ξέπλυμα χρήματος, για το αν έφερε μαύρα λεφτά από το εξωτερικό και τα επένδυσε εδώ πχ σε ακίνητα.

Η νομοθεσία εδώ είναι πιο αυστηρή. Μιλάμε για 15 χρόνια και πάνω. Αν βρεθεί κάτι μεμπτό, θα δικαστεί και εδώ. Θα δικαστεί πρώτα στο Βέλγιο και μετά θα έρθει εδώ να δικαστεί. Εδώ όμως δεν ισχύει αυτό που ισχύει στο Βέλγιο, ότι δίνεις πληροφορίες για να πέσεις στα πιο μαλακά».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Φυσικα στο Ελλαδισταν θα ειναι πολυ μεγαλυτερη. Μπορει να φαει και 15 χρονια πρωτοδικα οπως λενε οι δικηγοροι και στο εφετειο γινεται δια μαγειας πλημελημα μολις ξεχαστει το θεμα και σε λιγοτερο απο 5 μηνες ειναι εξω για να μη πω αμεσως μιας και ο χρονος παραμονης στη φυλακη μετραει απο τη πρωτη μερα. δηλαδη ειναι τωρα μια βδομαδα μεσα και πολυ εκατσε για τους Ελληνες δικαστες αμεμπτους και αδεκαστους. χα χα χα.. Η Καιλη φοβαται μονο το Βελγο εισαγγελεα που θα της ριξει 5 χρονακια χωρις αναστολη και θα μεινει μεσα ακριβως 5 χρονια. Εκει ειναι το θεμα της.Και φυσικα να ζητηθει απο το Βελγιο η κατασχεση κινητης και ακινητης περιουσιας για ξεπλυμα μαυρου χρηματος. Αυτο φοβαται και κανει οτι ειναι δυνατον να δικαστει μονο απο το Ελλαδισταν μηπως και διασωσει κατι απο τις δουλειες που εκανε τοσα χρονια .Εχει και ενα παιδι που κατι θα ηθελε να του αφησει εκτος απο το κολεγια Αθηνων που παει περιπατο τωρα.

  2. Σοβαρά τώρα ? Η ποινή εδώ είναι μεγαλύτερη από του Βελγίου ? Αλήθεια τώρα ? Σας διαφεύγει προφανώς ότι στο Βέλγιο τα 5 χρόνια είναι 5 ακριβώς χρόνια ενώ στη Ελλάδα και 15 χρόνια να φάει θα γίνουν 1 με αναστολή στο τέλος.Ας δικαστεί στο Βέλγιο αμερόληπτα και στη Ελλάδα ούτε καν ασχολουμαστε με πλασματικές καταδίκες ..είδαμε και τον Παπαγεωργόπουλο που υποτίθεται πήρε ισόβια και με ευνοϊκή ρύθμιση βγήκε στη 5 ετια ..

Comments are closed.