Έβγαλε αντίδραση ο νέος και φρέσκος Ολυμπιακός κόντρα στον Ατρόμητο (2-0)

Κοινοποίηση:
d33336__4_

Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες, έχοντας φρέσκο αίμα στη σύνθεσή τους, επικράτησαν 2-0 του Ατρομήτου στο Φάληρο και άφησαν πίσω τα ανεπιτυχή αποτελέσματα, φτάνοντας τους 13 βαθμούς.

Ο Μεντιλίμπαρ ρίσκαρε κι έκανε πράξη τις σκέψεις του για ριζικές διαφοροποιήσει σε πρόσωπα και σύστημα , αφού αποφάσισε να εμπιστευθεί φανέλα βασικού σε δύο Πρωταθλητές Ευρώπης της Κ-19. Ο λόγος για τους Μουζακίτη και Κωστούλα σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Τζολάκης, ενώ την αμυντική τετράδα συγκροτούσαν οι Κοστίνια, Ρέτσος Κάρμο και Αποστολόπουλος. Οι Μουζακίτης και Στάμενιτς αποτελούσαν το δίδυμο των ανασταλτικών χαφ, με τον Ροντινέι σε ρόλο εξτρέμ στο δεξί άκρο και τον Βέλντε στο αριστερό. Με τον Ολιβέιρα σε ρόλο οργανωτή και τον Μπάμπη Κωστούλα στην κορυφή της επίθεσης.

Οι νεωτερισμοί του Βάσκου τεχνικού έπιασαν τόπο, αφού ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πολύ πιο φρέσκος σε ιδέες, αλλά και σε δημιουργία, συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια του, επιβραβεύοντας τον Κωστούλα για την εμφάνισή του στην Λιόν, αλλά και τον Μουζακίτη από το εκπληκτικό πρόσωπο που έδειξε στην θερινή προετοιμασία. Με επιθετικές διαθέσεις μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός. Μόλις στο 5’ κι έπειτα από σέντρα του Ροντινέι  με τον Βέλντε να μην καταφέρνει να κάνει την κεφαλιά, αλλά στη συνέχεια την έκανε εξ επαφής ο Κωστούλας, με τον Χουτεσιώτης να αποκρούει σε κόρνερ.Στο 26’ ο πολύ δραστήριος Ροντινέι ελίχθηκε μέσα στην περιοχή, έπιασε σουτ με το αριστερό και ο Χουτεσιώτης απέκρουσε σε κόρνερ.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού απέφερε καρπούς στο 39’. Ο Βέλντε ανατράπηκε από τον Χουτεσιώτη σε μία δύσκολη φάση. Με τον ρέφερι Παπαπέτρου να καταλογίζει το αυστηρό πέναλτι , αφού συμβουλεύτηκε και το VAR. Ο Ροντινέι που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι αποδείχθηκε ψύχραιμος για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στην επανάληψη, αναζητώντας το δεύτερο γκολ. Το 53΄ο  Ροντινέι έπιασε δυνατό σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη. Στο 63’ ο Ατρόμητος έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία του όταν από σέντρα του Γκονζάλεθ, κεφαλιά του Ουάρντα με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

«Καθάρισε» το ματς ο Ελ Κααμπί

Κι αφού στο 70’ η σέντρα – σουτ του Κοστίνια σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη, ο Ολυμπιακός σφράγισε την νίκη του στο 74’ .

Δράστης ο πρώτος του σκόρερ Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός στράικερ  βρέθηκε μέσα στην περιοχή έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Μουζακίτη, έκανε προσποίηση στον Μπρόρσον που τσίμπησε και έπεσε στο έδαφος, με τον Μαροκινό να πλασάρει ιδανικά με το αριστερό.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response