Έγινε η τελική έγκριση δημοπράτησης του Βοτανικού

Κοινοποίηση:
Βοτανικός

Το τελευταίο και ίσως πιο σημαντικό βήμα για τη δημοπράτηση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού, έγινε την Τετάρτη (12/10), με την ομόφωνη έγκριση από το Τεχνικό Συμβούλιο Κατασκευών (Τμήμα Β’) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της όλης διαδικασίας δημοπράτησης με τη μέθοδο του άρθρου 50 του νόμου 4412, την οποία παρουσιάζει αποκλειστικά το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).
Επί της ουσίας αυτό ήταν το τελικό έγγραφο που περίμεναν οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να ανέβει τα επόμενα 24ωρα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής της δημοτικής αρχής η «έγκριση δημοπράτησης του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού».

Με αυτή την (τελευταία) κίνηση ξεκινάει στην ουσία της η διαδικασία δημοπράτησης, αν και το τυπικό σκέλος θα ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όταν «ανέβουν» όλα τα τεύχη της δημοπράτησης στο σχετικό portal.

Τις τελευταίες εβδομάδες απ’ τη δημοτική αρχή της Αθήνας, με προσωπικές πρωτοβουλίες του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, αλλά και των στελεχών που έχουν επιφορτιστεί με το φάκελο της «Διπλής Ανάπλασης» στις περιοχές του Βοτανικού και της Λ. Αλεξάνδρας (με… αιχμή του δόρατος το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού και τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη), έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προς όλες τις κατευθύνσεις, προκειμένου να μην χαθεί ούτε… μέρα πάνω στο αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Και να προχωρήσει η διαδικασία της δημοπράτησης του έργου μέσα στον Οκτώβριο. Και με την εξαιρετική συνεργασία Δήμου Αθηναίων με τα αρμόδια υπουργεία, ολοκληρώθηκε όλο αυτό το δύσκολο «γραφειοκρατικό» κομμάτι.

Στην ομόφωνη απόφαση/γνωμοδότηση των οκτώ μελών του Τεχνικό Συμβούλιο Κατασκευών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναφέρεται πως η κατασκευή του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού θα είναι «χωρητικότητας κατ’ ελάχιστον 38.500 θέσεων (σ.σ. πρώτη φορά που υπάρχει ξεκάθαρη κι επίσημη οριοθέτηση της χωρητικότητας με βάση το μέγιστο όριο των 40.000 θέσεων) και συνολικής δόμησης περίπου 33.677,48 τ.μ. στην περιοχή του Βοτανικού».

Αναφέρονται ρητά τα επιπλέον έργα για τις προσβάσεις προς τον υπόγειο στάθμευσης του γηπέδου και την πεζογέφυρα (έργα που αποκάλυψε την Τετάρτη 12/10 το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το δεύτερο εξ αυτών είναι προαιρετικό) με το συνολικό κόστος όλου του έργου 123 εκατ. ευρώ, ενώ υπογραμμίζεται επίσης πως «…Το έργο έχει ενταχθεί, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2022 και με όμοια απόφαση εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας συνολικού προϋπολογισμού 42.049.048,00 € , εκ των οποίων 8.000.000,00 € θα χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία προσβάσεων στο γήπεδο».

Αναλυτικά η ομόφωνη γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου Κατασκευών (Β’ Τμήμα) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών:
«Το Τεχνικό Συμβούλιο Κατασκευών Τμήμα Β’ έχοντας υπόψη του την από 05-10-2022 εισήγηση της Διεύθυνσης Κτιριακής Υποδομής του Δήμου Αθηναίων, αφού άκουσε τις απόψεις και διευκρινίσεις του αρμόδιου εισηγητή στη συνεδρίαση της 12ης-10-2022, μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών του και

Επειδή:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Να γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού με καθαρή χωρητικότητα 40 χιλιάδων θέσεων.

  2. Μπουρδελο η Ελλάδα. Ενώ οι Έλληνες πεινάνε η κυβέρνηση θα πετάξει τόσα εκατομμύρια για να χαρίσει γήπεδο σε μια ομάδα. Και όλα καλά. Και το αλλο παράλογο . Ο Ιβάν Σαββίδης που ζητάει να φτιάξει γήπεδο με δικά του χρήματα δεν τον αφήνει ο αυγενακης. Ε ρε μαύρο που θα πέσει

  3. Σημερα πηγα και εκανα προσφυγη κατα της αποφασης. Δεν ειναι δυνατον να γινει γυπεδο στην περιοχη αγνοωντας τα σπανια βοτανα που φυονται εκει. Το γηπεδο θα επηρεασει το μικροκλιμα και δε θα ευδοκιμουν τα σπανια βοτανα. Ντροπη σου Μπακογιαννη που το παιζεις και οικολογος.

Comments are closed.