Έγκλημα Τέμπη – Κωνσταντινίδης προς Αδειλίνη: Δεν είστε υπάλληλος του Μητσοτάκη, κάντε το καθήκον σας ή παραιτηθείτε

Κοινοποίηση:
deth_2023_28

Να παραιτηθεί, διαφορετικά θα καταθέσει μήνυση εναντίον της για παράβαση καθήκοντος, υπόθαλψη και παρεμπόδιση του έργου της Δικαιοσύνης, όπως και κατάχρηση εξουσίας, κάλεσε σήμερα την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, ο οποίος έχασε τη σύζυγό του Βασιλική Χλωρού το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Στο υπόμνημα που τής υπέβαλε για την υπόθεση του εγκλήματος των Τεμπών την κατηγορεί για «τεράστιες παραλείψεις» κατά την εκτέλεση του καθήκοντός της και «αδράνεια» και τονίζει χαρακτηριστικά: «Κυρία μου καταντάτε τον θεσμό που υπηρετείτε καταγέλαστο και δεν το δικαιούστε ούτε σας το επιτρέπουμε». Την κατηγορεί μάλιστα για υπακοή εντολών απευθείας από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αναρωτώμενος: «Δεν κατανοείτε ότι δεν είστε υπάλληλος του συγκεκριμένου εντολέα σας αλλά οφείλετε να υπηρετείτε ως λειτουργός της Δικαιοσύνης τον Έλληνα Πολίτη;»

Παράλληλα, εξηγώντας και τους λόγους για τους οποίους αποκαλεί και τον Εφέτη ανακριτή Λάρισας, Σωτήρη Μπακαΐμη, «μαριονέτα διαφόρων σεναριογράφων και σκηνοθετών, σε ένα εξαιρετικά κακόγουστο θέατρο σκιών», αξιώνει –επιτέλους- απαντήσεις από πλευράς της για αυτές τις παραλείψεις: «Επειδή λοιπόν και εσείς αποδεικνύεστε εξαιρετικά κακή επιλογή στον ρόλο σας και καθώς έχουμε κουραστεί από την παραπάνω μαύρη φαρσοκωμωδία, ιδίως λόγω του πένθους που βιώνουμε, θα πρέπει όχι απλώς να δώσετε απαντήσεις για όσα πράξατε ή δεν πράξατε».

Ο θάνατος του γιου της Σοφίας Αποστολάκη και η προσβλητική παραγγελία της Αδειλίνη

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης αναφέρεται και στην ανάκριση που έχει ξεκινήσει για τη δολοφονία του Βασίλη Καλογήρου, γιού της Σοφίας Αποστολάκη και την «αχρείαστη» και «προσβλητική» παραγγελία που έκανε προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας να καλέσει την κυρία Αποστολάκη για κατάθεση, ενώ αναρωτιέται γιατί δεν επέδειξε την ίδια σπουδή και για την υπόθεση των Τεμπών:

«Σε ό,τι αφορά την συνάδελφό σας κ. Αποστολάκη και ενώ ήδη διεξάγεται ανάκριση για την δολοφονία του υιού της είχατε την  αχρείαστη και προσβλητική για την ίδια την συνάδελφο σας «πρόνοια», σαν να μην γνώριζε εκείνη τι έπρεπε να πράξει, να παραγγείλετε τα παρακάτω:

«Παρακαλούμε να ενεργήσετε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διακρίβωση των αιτίων θανάτου του Βασίλη Καλογήρου, δίνοντας τις απαραίτητες, κατά την κρίση σας, κατευθύνσεις στις ήδη επιληφθείσες του θέματος και διενεργούσες αυτεπάγγελτη προανάκριση αστυνομικές αρχές. Στο πλαίσιο αυτής, να λάβετε ο ίδιος κατάθεση της κ. Σοφίας Αποστολάκη, η οποία έχει διατυπώσει δημόσια υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια σε βάρος του ανωτέρω υιού της, προκειμένου να κατονομάσει το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που θεωρεί υπαίτια γι’ αυτήν, προσκομίζοντας και τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία. Να εξεταστούν επίσης και ο πατέρας, καθώς και ο θείος του θανόντος. Να μας ενημερώσετε σχετικά».

«Γιατί δεν πράξατε το ίδιο και για την πλήρη αλλοίωση του πεδίου του εγκλήματος των Τεμπών, ακόμη και με εκσκαφή και δημιουργία μιας τεράστιας τάφρου;» συνεχίζει. «Υπάρχει άλλη εξήγηση από το οφθαλμοφανές γεγονός, όπως ομολογείται σε δύο τουλάχιστον Δελτία Τύπου της Κυβέρνησης, ότι «ο αρουραίος» που το οργάνωσε είναι αυτός που σας διόρισε στην θέση που βρίσκεστε, δηλαδή ο ίδιος ο φερόμενος Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης;» 

Οι παραλείψεις και ανεπάρκειες της Γεωργίας Αδειλίνη

Ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρει αναλυτικά όλα τα σημεία των παραλείψεων της Γεωργίας Αδειλίνη στη διάρκεια της έρευνας και της ζητά απαντήσεις για καθένα έκαστο εξ αυτών, εντός τριημέρου. Συγκεκριμένα:

«Α) Δεν περιφρουρήθηκε από την πρώτη στιγμή το πεδίο του εγκλήματος και δεν δημιουργήθηκε η διπλή περίμετρος πέριξ αυτού, ώστε να εισέρχονται κατόπιν ελέγχου και με αυστηρή τήρηση πρωτοκόλλου εισερχομένων, μόνο οι έχοντες σχέση με την έρευνα, όπως προβλέπει η 4η ΣΔΑΑ. 

Β) Δεν διενεργήθηκε ποτέ με αυτεπάγγελτη δράση της Δικαιοσύνης ανακριτική διαδικασία που να δίδει απαντήσεις στο ποιος και γιατί βεβήλωσε πλήρως την σκηνή του εγκλήματος, ούτε γιατί ολιγώρησαν για την προστασία του οι ανακριτικές και προανακριτικές αρχές.

Γ) Δεν έγινε άμεση δέσμευση και κατάσχεση των υλικών φορέων του βιντεοληπτικού υλικού από το σύνολο των καμερών του δικτύου ειδικά σε ότι αφορά την πορεία του εμπορικού τρένου, με αποτέλεσμα αυτό να απωλεστεί. Μάλιστα δόθηκε στον Εφέτη Ανακριτή δίσκος από τον επιβατικό σταθμό και μάλιστα σπασμένος, αντί του εμπορικού σταθμού φόρτωσης του μοιραίου τρένου, που ζητήθηκε, με γελοίες δικαιολογίες για το δήθεν «σφάλμα».

Δ) Δεν έγινε άμεση δέσμευση και κατάσχεση των υλικών φορέων των ηχητικών αρχείων που αποτύπωναν τις συνομιλίες των μηχανοδηγών με τον μοιραίο σταθμάρχη, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει ποικίλες παρεμβάσεις στο σχετικό υλικό, παρά τα όσα ο προφανώς τρομοκρατημένος πραγματογνώμονας αναφέρει.

Ε) Δεν έγιναν νεκροψίες και δεν συντάχθηκε ούτε μια έκθεση αυτοψίας από τις αρμόδιες ιατροδικαστικές αρχές, καθώς το κλιμάκιο με τον κ. Καρακούκη, προφανώς είχε άλλες εντολές και όχι την εφαρμογή του νόμου, γεγονός που οδήγησε στο να μην υπάρχει έστω απλή χαρτογράφηση της θέσης εκάστης σορού.

ΣΤ) Δεν συγκεντρώθηκε βιολογικό υλικό, όπως προβλέπεται στην 4η ΣΔΑΑ και δεν διενεργήθηκα σε αυτό τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ασφαλές συμπέρασμα για τις χημικές ουσίες που προκάλεσαν την πυρόσφαιρά και την φωτιά, ενώ και αυτό που συγκεντρώθηκε απορρίφθηκε μόλις 40 ημέρες μετά.

Ζ) Δεν συντάχθηκε άμεσα ολοκληρωμένη έκθεση αυτοψίας από το Ανακριτικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.).

Η) Δεν ασκήθηκαν άμεσα διώξεις για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από ενδεχόμενο τουλάχιστον δόλο, του εμπρησμού και της έκρηξης, προκειμένου να γίνει άμεση άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και να εξεταστούν άμεσα οι συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκομένων και αυτό επέτρεψε να στηθεί ένα άνευ προηγουμένου μύθευμα περί δήθεν αναγκαίας κυβερνητικής παρέμβασης για μεταβολή του νόμου, ώστε να είναι επιτρεπτή η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ακόμα και για πλημμελήματα υπό προϋποθέσεις.   

Όταν βέβαια έγινε η συγκεκριμένη προαποφασισμένη, με συμμέτοχους εσάς την ίδια και τον ανακριτή, αχρείαστη και προσχηματική κίνηση, μετά από ένα έτος, ήδη τα στοιχεία των συνομιλιών είχαν απωλεστεί και αυτό ακριβώς απάντησαν οι σχετικές τηλεφωνικές εταιρίες. 

Θ) Επιτρέψατε να θεωρηθεί πρόοδος της διαδικασίας το γεγονός ότι περιορίστηκε με δήθεν επίσης μεταρρυθμιστική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης των εμπλεκομένων δραστών, σε δύο πρόσωπα το κρίσιμο ζήτημα της ολοκλήρωσης της ανάκρισης και της παραπομπής των κατηγορουμένων στον Δικαστήριο, παρακάμπτοντας δήθεν για την επιτάχυνση της διαδικασίας τον θεσμικό ρόλο των Δικαστικών Συμβουλίων, ενώ γνωρίζατε το βάρος της ευθύνης και των διλημμάτων για το συγκεκριμένο ειδικά κρατικό έγκλημα με πλήθος εμπλεκομένων μελών της Κυβέρνησης.

Ι) Δεν ξεκίνησε άμεσα η έρευνα και δεν έγιναν άμεσα δειγματοληψίες με αποτέλεσμα  τα δείγματα χημικών ουσιών που βρέθηκαν από το χημείο του Κράτος να είναι ελάχιστα και σε κάθε περίπτωση αποδυναμωμένης ποσοτικής και ποιοτικής σύστασης.

Κ) Δεν επιτράπηκε στην ομάδα Anubis να συνδράμει στην εύρεση βιολογικού υλικού με αποτέλεσμα να παραμένει μία τουλάχιστον αγνοούμενη.  

Λ) Το χημείο του Κράτους υποβάθμισε σκόπιμα τόσο τις ποιοτικές όσο και τις ποσοτικές αναλογίες των υδρογονανθράκων που βρέθηκαν στις δειγματοληψίες και διέδωσε τις ψευδείς θεωρίες περί ελαίων σιλικόνης ως παραγόντων που προκάλεσαν την πυρόσφαιρά και την φωτιά.  

Μ) Επιτρέψατε σε ένα ατάλαντο πλάσμα που σφετερίζεται την ιδιότητα του Πρωθυπουργού της χώρας να παριστάνει τον ψευδοπροφήτη και να υπαγορεύει ουσιαστικά στην Δικαιοσύνη πότε και ποια θεωρία ή αποδεικτικό στοιχείο θα υιοθετηθεί κατά την εξέλιξη της ανάκρισης και της έρευνας.    

Ξ) Δεν ορίστηκαν άμεσα πραγματογνώμονες κατάλληλων ειδικοτήτων, όπως χημικοί μηχανικοί, ενώ και σε αυτούς που ορίστηκαν ουδέποτε τέθηκε το ερώτημα για το τι προκάλεσε την πυρόσφαιρά και την φωτιά.

Ο) Ο ανακριτής δεν προσέλαβε επιστημονικούς συμβούλους, ενώ αυτό αποδείχθηκε απολύτως απαραίτητο, με αποτέλεσμα η ανακριτική διαδικασία όχι απλώς να καθυστερεί αλλά να οδηγείτε και σε άτοπα. 

Π) Δεν εστάλη ούτε μια δικογραφία που να αφορά πολιτικά πρόσωπα και μέλη της κυβέρνησης με πρωτοβουλία της Δικαιοσύνης, ενώ υπήρξε αδικαιολόγητη καθυστέρηση της προώθησης των δικογραφιών που δημιουργήθηκαν κατόπιν μηνύσεων μας.

Ρ) Δεν ασκήθηκε ούτε μια αυτεπάγγελτη δίωξη για την πλήρη αλλοίωση του πεδίου.

Σ) Δεν παραγγείλατε την άμεση εξέταση του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τριαντόπουλου σύμφωνα με το άρθρο 215 ΠΚ, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για όσα ομολογούνται για την δράση τους στην «αποκατάσταση του πεδίου» όπως αναλύθηκε.

Τ) Δεν απαιτήσατε ούτε μια θέση σε διαθεσιμότητα οποιουδήποτε εμπλεκόμενου και μάλιστα ακόμη και μετά την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον τους για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ανεχθήκατε αυτοί να προάγονται απρόσκοπτα.

Υ) Επιτρέψατε την δημιουργία εντυπώσεων με την προσκόμιση αποδεικτικού υλικού παρά τον νόμο, καθώς αυτό δεν προσκομίστηκε από τον ιδιοκτήτη του αλλά από τρίτους και μάλιστα δίχως να προηγηθεί στοιχειώδης ανακριτική επιβεβαίωση του επικαλούμενου ιστορικού της εύρεσης του, όπως χαρακτηριστικά συνέβη με τα κατασκευασμένα βίντεο που προσκομίστηκαν από την εταιρία  Interstar.

 Φ) Δεν απαιτήσατε την άμεση κατάσχεση των πρωτοτύπων φορέων που υποτίθεται εμπεριείχε το αρχικό έστω αντίγραφο του ως άνω βιντεοληπτικού υλικού, με αποτέλεσμα όταν αυτό συνέβη μετά από πενθήμερο να παρουσιάζονται τραγελαφικές εκδοχές της δήθεν αλήθειας περί του ότι το κρίσιμο υλικό σβήστηκε ως δια μαγείας και κατόπιν ανακτήθηκε με την χρονοσήμανση όμως του ψηφιακού του περιεχομένου να είναι εντελώς αναντίστοιχη του επικαλούμενου ιστορικού. 

Χ) Επιτρέπετε στον Εφέτη Ανακριτή να χρησιμοποιεί ως δήθεν επιστημονικούς Συμβούλους τους «πραγματογνώμονες» που ορίστηκαν από την Τροχαία, οι οποίοι όχι μόνο είναι άσχετων με την έρευνα επιστημονικών ειδικοτήτων, όχι μόνο είναι υπάλληλοι ο ένας της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και μάλιστα επελέγη ως πραγματογνώμονας σε χρόνο που τις εντολές για την παράνομη σε ότι αφορά την πλήρη αλλοίωση του πεδίου δράση έδιδε μέσω αυτής, ο ήδη διωκόμενος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κ. Αγοραστός και ο έτερος είναι υπάλληλος της αποκεντρωμένης διοίκησης, δηλαδή του Κράτους, αλλά έχουν μηνυθεί για τις παράνομες πράξεις και παραλήψεις τους και έχουν διαψευστεί πλήρως για τις θεωρίες που ανέπτυξαν σχετικά με τα έλαια σιλικόνης.  

Ψ) Διατηρείτε στην θέση του και μάλιστα μόνο του έναν άνθρωπο που έχει αποδειχθεί τουλάχιστον ανεπαρκής, αφού δεν είναι δυνατόν να απορρίπτει αίτημα πατέρα για εκταφή του υιού του, προκειμένου οι τοξικολογικές εξετάσεις της σορού να μας δώσουν τα αναζητούμενα στοιχεία για τις χημικές ουσίες  που προκάλεσαν τα γνωστά θανατηφόρα φαινόμενα και εκείνος να το αρνείται με πρόσχημα την δήθεν ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας, αιτιολογία απορριπτική που επιχειρείται βέβαια να εδραιωθεί σε αναληθή προϋπόθεση, αφού επι της ουσίας η έρευνα δεν έχει καν ξεκινήσει.  

Ω) Τι από τα παραπάνω κρίνετε ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά εντός τριημέρου και ποιος λόγος θεωρείτε ότι υπάρχει να παραμείνετε στην θέση σας εάν δεν το πράξετε;»

Διαβάστε αναλυτικά το υπόμνημα Κωνσταντινίδη προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Το «Κακόψυχο αφεντικό» και οι υπάλληλοί του, όποιοι και αν είναι!

  2. Πεντακοσιες μυνησεις να κανουν,δε θα γινει απολυτως τιποτα.
    Δεν υπαρχει καμμια δικαιοσυνη στο ελλαδισταν,ειναι πληρως ελεγχομενη απο την κυβερνηση.
    Με δυο λογια,ειναι υπαλληλοι της κυβερνησης και εκτελουν τυφλα τις εντολες της.
    Δικος τους βολευτης το εχει πει δημοσια σε τηλεοπτικο καναλι πριν εναμιση χρονο.
    Παρτε το χαμπαρι επιτελους,γιατι ειστε απιστευτα αφελεις,δικαιοσυνη στο ελλαδισταν δεν υπαρχει.

  3. Ας αναλογισθεί ο κάθε απλός,πολίτης οτι ,αφού φέρονται έτσι προσβλητικά και μέ θράσος εναντι συναδέλφων τους ,ανωτατων δικαστικών και μάλιστα γονέων ενός δολοφονημένου ,που μόλις προχτές έθαψαν το παιδί τους, ας αναλογισθούμε λοιπόν ,πώς φέρονται και αν οι άνθρωποι αυτοί μπορούν ποτε να δούν έναν απλό πολίτη και όχι τον καθε Κοντομηνά η Ολιγάρχη, ως κάτι παραπάνω απο ενα σκουπίδι.

  4. Τι; Ποια παραίτηση κυρά μου; Δεν αρκούν οι παραιτήσεις. Είναι ποινικά αδικήματα αυτά! Παρακωλύουν το έργο της δικαιοσύνης στην ανάδειξη της αλήθειας. Μας κοροϊδεύουν στα μούτρα μας και θα τη γλιτώσουν με μια παραίτηση;; Όλοι εμείς αν κάναμε κάτι αντίστοιχο στην δουλειά μας, θα τη γλιτώναμε με μια παραίτηση; Δεν θα μας πήγαιναν φυλακή;;;;

  5. Δεν διανοήθηκαν ,μέσα στην απέραντη αλαζονεία της Εξουσίας τους, ότι αυτή ίσως να είχε κάποιο όριο, την οργή και τον πόνο του γονέα και του συγγενούς ..Ολη η Ελλάδα είναι μαζί σου,Κύριε Κωνσταντινίδη!

  6. Καλή δύναμη σε αυτούς τους ανθρώπους. Πραγματικά εκπλησομαι πως έχουν τέτοια υπομονή και αντέχουν τέτοια μποχα. Απέραντος σεβασμός.

  7. Μα είναι υπάλληλος του κουλι, όλοι οι δικαστικοι και εισαγγελείς διορισμένοι από το κουλι είναι
    Δεν πρόκειται να παραιτηθεί, είναι καλά τα λεφτά
    Η ντικεουσινι ειναι πλήρως ελεγχόμενη

Leave a Response