Έγκλημα για ένα ζευγάρι παπούτσια! «Φοβήθηκα ότι θα σκότωνε τη μάνα μας…»

Κοινοποίηση:
c20cbdedfb95e92e588136f277eef708_L

Ποινή κάθειρξης 16 ετών και 5 μηνών στον 55χρονο που σκότωσε τον αδελφό του στη Γρανίτσα…

Η δεύτερη πράξη του δράματος, που είχε συγκλονίσει τον περασμένο Αύγουστο, παραμονή της Παναγίας, το Πανελλήνιο, με έναν άνδρα να σκοτώνει στη Γρανίτσα Ευρυτανίας τον 52χρονο αδερφό του με καραμπίνα, μαζί με το άλογο που είχε μαζί του, παίχτηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024.

Ο κατηγορούμενος 55 ετών σήμερα, κλήθηκε να υπερασπιστεί τον εαυτό του για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της θανάτωσης ζώου.

Στην απολογία του δε θέλησε να πει πολλά, παρά μόνο ότι ζητεί συγχώρεση από το Θεό και την οικογένειά του. «Φοβήθηκα ότι θα σκότωνε τη μάνα μας. Δε φοβήθηκα για μένα», είπε, σημειώνοντας ότι όλα ξεκίνησαν για ένα ζευγάρι παπούτσια που εκείνος έβαλε σε άλλο μέρος και ο αδερφός του τα ζητούσε επίμονα και με πολύ άσχημο τρόπο!

Πως έγινε το κακό…

Νωρίτερα, η μητέρα θύτη και θύματος, αλλά και η αδελφή τους, είχαν περιγράψει πως έγινε το κακό. Ειδικότερα, η μητέρα που ήταν και αυτόπτης μάρτυρας, με δάκρυα στα μάτια είπε: «Είμαι στη χειρότερη θέση. Ο ένας μου γιος είναι στη φυλακή κι ο άλλος στο χώμα».

Σύμφωνα με την τραγική μάνα, ο μικρός της ο γιος είχε έρθει στο σπίτι φωνάζοντας και ψάχνοντας τα παπούτσια του κι ενώ εκείνη του είχε ετοιμάσει την τσάντα με την οποία θα έφευγε στο βουνό στα ζώα. Τότε εκείνος άρχισε να βρίζει και να απειλεί ότι θα σκοτώσει τον αδερφό του. Περιέγραψε το γιο της ως βίαιο και εκείνη τη μέρα είχε πει πολλά άσχημα πράγματα στον αδερφό του, ενώ κι εκείνη την απειλούσε και την έβριζε.

Τη συγκεκριμένη συμπεριφορά επιβεβαίωσε και η αδελφή του θύματος, περιγράφοντάς τον ως εσωστρεφή και με προβλήματα από το ποτό άνδρα, που στα παιδικά του χρόνια είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει. Όπως κατέθεσε, πιστεύει ότι ο αδερφός της ότι έκανε το έκανε γιατί φοβήθηκε για τη ζωή της μητέρας τους και πυροβόλησε τον άλλο της αδερφό.

Η ποινή

Τελικά με την ψήφο των τεσσάρων (4) ενόρκων, ο κατηγορούμενος κρίθηκε κατά πλειοψηφία ένοχος για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε βρασμό ψυχικής ορμής όμως και όχι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που ήταν η αρχική κατηγορία και ήταν και η άποψη των τακτικών δικαστών που μειοψήφησαν (3).

Επίσης κατά πλειοψηφία κρίθηκε αθώος για την πράξη της θανάτωσης ζώου.

Τέλος το Δικαστήριο αναγνωρίζοντας ως ελαφρυντικό τον πρότερο σύννομο βίο του κατηγορουμένου, του επέβαλλε ποινή κάθειρξης 16 ετών και 5 μηνών για την ανθρωποκτονία από πρόθεση εν βρασμώ ψυχής, της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας, χωρίς να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του, κάτι που σημαίνει ότι θα παραμείνει στις Φυλακές Κορυδαλλού τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

«Επισυνέβη μια οικογενειακή τραγωδία. Το Δικαστήριο έκανε δεκτό τον ισχυρισμό μας ότι ο κατηγορούμενος ωθήθηκε στην πράξη του από βρασμό ψυχικής ορμης μετά από μια μακροσκελή ακροαματική διαδικασία. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη», ήταν η δήλωση της συνηγόρου του Νάντιας Β. Γώγουλου στο LamiaReport.

Πηγή: lamiareport.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response