Ο Χρήστος Χούπας, πατέρας της Ελπίδας που βρήκε τραγικό θάνατο στο έγκλημα των Τεμπών, το πρωί του Σαββάτου (8/3), μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και τόνισε πώς «στο Κουλούρι, δεν ήθελα να πάω αλλά πήγα τελικά, ήρθα κατάφατσα με την φρίκη».
«Για να μην αναμασάω τα λόγια μου και πω ζητώ τον κατεξοχήν δολοφόνο της κόρης μου, που έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Καραμανλής, που το έχω πει κατά κόρον τώρα τελευταία, αλλά θα συνεχίσω και να το λέω όσο ζω και βλέπω ότι δεν γίνεται τίποτα διότι ξεγέλασε τον κόρη μου κτλ., έχω να πω το εξής:
Όπως λέει ο ίδιος:
«Η Βουλή νομοθετεί και η οποία με τα υπάρχοντα εργαλεία σήμερα περιβάλλουν με στοργή τον δολοφόνο του παιδιού μου. Ξεγέλασε τα 400 άτομα, τους έπεισε ότι είναι ασφαλές το τρένο και πήγε παραπάνω και την σκότωσε. Και ο εθνικός μας βλαξ το ομολόγησε κιόλας και είπε ότι δεν θα κόβαμε εισιτήρια».
«Ήρθα κατάφατσα με την φρίκη»
Σχετικά με την παρουσία ειδικού κλιμακίου στο Κουλούρι, δύο χρόνια μετά το δυστύχημα, προκείμενου να ερευνήσει τα συντρίμμια των αμαξοστοιχιών, τονίζει:
«Δεν αντέχουν άλλο την πίεση του κόσμου και προσπαθούν με παιδαριώδη επιχειρήματα, παίζοντας με τις λέξεις, να κρύψουν αυτό που έκανε, το υγρό που έκανε την έκρηξη, τα έλαια σιλικόνης τάχα δήθεν. Δεν είναι αυτά. Να μας απαντήσουν γιατί μεταφέρανε τα χώματα, να μας απαντήσουν γιατί μύριζαν τα ρούχα του παιδιού μου, υπάρχουν πολλά ερωτήματα».
«Αν θέλανε να λάμψει η αλήθεια και δεν σκορπίζανε ντε και καλά σκοτάδι οι ίδιοι, με μία άρση του τηλεφωνικού απορρήτου τριών τεσσάρων προσώπων, έληξε το ζήτημα. Γιατί δεν το κάνουν;», σημειώνει.
Φανερά συγκινημένος και χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του, λέει:
«Στο Κουλούρι, δεν ήθελα να πάω αλλά πήγα τελικά, ήρθα κατάφατσα με την φρίκη. Όταν μιλάμε για φρίκη, μιλάμε για φρίκη. Την κόλαση είδαμε. Δεν περίμενα να δω τέτοιας έκτασης φρίκη».
Πρέπει να βρεθούν τα οστά των παιδιών και να θαφτούν.