Έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης ο ανώτερος Παναθηναϊκός απέναντι στην Μπότεφ (2-1)

Κοινοποίηση:
ΠΑΟ - Μπότεφ 2-1

Το πρώτο σημαντικό βήμα πρόκρισης με φόντο τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League πέτυχε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας με 2-1 της μαχητικής Μπότεφ στο ΟΑΚΑ. Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός, αφού μόλις στο 9’ άνοιξε το σκορ. Μετά από βαθιά μπαλιά του Μλαντένοβιτς ο Γερεμέγεφ αφού κατέβασε υποδειγματικά την μπάλα, με πλασέ εκτέλεσε για το 1-0. Το γρήγορο γκολ απελευθέρωσε τους «πράσινους», οι οποίοι ειδικά στο πρώτο μέρος παρουσίασαν ψήγματα της συστηματικής δουλειάς που γίνεται από τον Ντιέγκο Αλόνσο και τους συνεργάτες του.
Στο 22’ και μετά από όμορφο συνδυασμό των Μπακασέτα – Βαγιαννίδη η μπάλα έφτασε στον Γερεμέγεφ, ο οποίος ωστόσο αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στο 37 χάθηκε νέα τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με εξαιρετική ενέργεια του Βαγιαννίδη, του οποίου το γύρισμα πέρασε από όλους, η μπάλα έφτασε στον Βιλένα που πλάσαρε αλλά ο Ταμ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή! Στο 43’ ο πολύ δραστήριος Τζούριτσιτς κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Ταμ και ο Μπακασέτας από την άσπρη βούλα διπλασίασε τα τέρματα του «Τριφυλλιού».
Στο 71΄η Μπότεφ μείωσε το σκορ. Από ένα φθηνό λάθος από τον Βιλένα, ο Σέκουλιτς πήρε την μπάλα έκανε το γύρισμα και ο Κορόσετς σκόραρε σε κενή εστία για τα 2-1. Ο Παναθηναϊκός στο 77’ έχασε την σπουδαιότερη ευκαιρία του όταν το σουτ του Τζούριτσιτς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: