02/10/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Έκρηξη βόμβας αναστάτωσε αεροδρόμιο στην Ιαπωνία – Δημιούργησε κρατήρα διαμέτρου επτά μέτρων

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Αναστάτωση προκλήθηκε στο αεροδρόμιο Μιγιαζάκι της Ιαπωνίας την Τετάρτη (2/10) από την έκρηξη βόμβας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου,η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθεί ένας μεγάλος κρατήρας σε πιάτσα ταξί και πάνω από 80 πτήσεις να ακυρωθούν.

Αξιωματούχοι του υπουργείου δήλωσαν ότι δεν υπήρχαν αεροσκάφη κοντά όταν εξερράγη η βόμβα.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η έρευνα των δυνάμεων αυτοάμυνας και της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από αμερικανική βόμβα βάρους 500 κιλών και ότι δεν υπάρχει περαιτέρω κίνδυνος.

Ένα βίντεο που καταγράφηκε από μια κοντινή σχολή αεροπορίας έδειξε την έκρηξη να εκτοξεύει κομμάτια ασφάλτου στον αέρα σαν σιντριβάνι. Βίντεο που μεταδόθηκαν από την ιαπωνική τηλεόραση έδειχναν έναν κρατήρα που φέρεται να έχει διάμετρο περίπου επτά μέτρα και βάθος ένα μέτρο.

Το αεροδρόμιο Μιγιαζάκι κατασκευάστηκε το 1943 ως πρώην πεδίο εκπαίδευσης πτήσεων του αυτοκρατορικού ιαπωνικού ναυτικού, από το οποίο απογειώθηκαν κάποιοι πιλότοι καμικάζι για αποστολές αυτοκτονίας.

Ένας αριθμός μη εκραγμένων βομβών που είχαν πέσει από τον αμερικανικό στρατό κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είχαν ανακαλυφθεί στην περιοχή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response