Έκρηξη στο Τελ Αβίβ: Ρουκέτα από τον Λίβανο προκαλεί ανησυχία

Κοινοποίηση:
israel_jerusalem

Το απόγευμα της Δευτέρας, 21 Οκτωβρίου, μια ισχυρή έκρηξη αντήχησε στο Τελ Αβίβ, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF), η έκρηξη προήλθε από ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από το Λίβανο και προσγειώθηκε σε μια ανοιχτή περιοχή, χωρίς να προκαλέσει ζημιές ή θύματα.

 

Οι IDF ανέφεραν ότι δεν εκδόθηκαν σειρήνες προειδοποίησης για την επίθεση, καθώς η ρουκέτα δεν θεωρήθηκε απειλή για τον πληθυσμό. Αυτή η διαδικασία είναι τυπική όταν οι αρχές κρίνουν ότι η πτώση της ρουκέτας δεν θα έχει σοβαρές συνέπειες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, περίπου 45 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν επίσης από το Λίβανο προς τα Υψώματα του Γκολάν. Όπως και στην περίπτωση του Τελ Αβίβ, οι περισσότερες από αυτές τις ρουκέτες προσγειώθηκαν σε ανοιχτές περιοχές, αποφεύγοντας έτσι πιθανές καταστροφές ή θύματα.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην περιοχή, με τις IDF να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και να είναι έτοιμες να αντιδράσουν σε οποιαδήποτε νέα απειλή.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response