Έκτακτη επικοινωνία των ΥΠΑΜ Ρωσίας-ΗΠΑ για τον πόλεμο: Οργιάζουν οι φήμες

Κοινοποίηση:
Belousov-minister-of-Russia

Δεν γίνονται τυχαία αυτού του είδους οι επαφές…

Έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία είχαν προ μερικών ωρών ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας, Andrei Belousov, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Lloyd J. Austin III.

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν η πρωτοβουλία της επικοινωνίας ανήκε στον… γραφειοκράτη Belousov, ο οποίος φημίζεται για την σκληρότητα αλλά και τον επαγγελματισμό του.

Αντικείμενο της συζήτησης βεβαίως ήταν η ολοένα και κλιμακούμενη σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο υπουργός (Lloyd Austin) επεσήμανε τη σημασία της διατήρησης ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας», ήταν η λιτή ανακοίνωση της Ουάσινγκτον.

Η συγκυρία βεβαίως δεν είναι τυχαία. Έρχεται λίγες ώρες μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και τις ανακοινώσεις των ΗΠΑ δια στόματος του ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, πως μαχητικά F-16 στέλνονται ήδη στην Ουκρανία.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας των στιγμών είναι πως οι δύο άνδρες επικοινώνησαν για 2η φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα.

Κατά πολλούς αυτό σχετίζεται και με τις εξελίξεις στο πεδίο της μάχης και ιδίως μετά τον φερόμενο θάνατο πολλών Αμερικανών στρατιωτικών στα τελευταία στοχευμένα χτυπήματα των Ρώσων κατά αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων (βλ. HIMARS) στην Ουκρανία!

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας δημοσιογράφος με έδρα τη Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός, αναφέρει τα εξής:

Πληροφορίες, λοιπόν, ότι ο υπουργός Άμυνας των #USA κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του τις προάλλες έχοντας πιθανώς έναν πολύ σαφή λόγο: το θάνατο πολλών Αμερικανών στρατιωτών, ίσως και με ένα μόνο ρωσικό χτύπημα στην #Ukraine️. Ομολογώ είχα αυτήν την απορία πολύ καιρό: γιατί από τους πρώτους κιόλας μήνες του πολέμου μαθαίναμε και βλέπαμε επισήμως δυτικούς, Βρετανούς, Αμερικανούς, λοιπούς Ευεωπαίους κλπ στρατιωτικούς, νεκρούς και συλληφθέντες, ενώ στη συνέχεια που αγρίεψαν τα πράγματα πολύ περισσότερο, επομένως και η σχεδόν ανακοινωμένη πλέον δυτική εμπλοκή, δεν βλέπουμε περισσότερους, αλλά πρακτικά κανέναν; Μοιάζει όλο αυτό με κάποιου είδους συνεννόηση. Το θέμα μοιάζει “ταμπού”, όπως π.χ. και ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων, κυρίως μεταξύ στρατιωτικών, Ρώσων και Ουκρανών.

Δείτε πλάνα από τα χτυπήματα των Ρώσων κατά δυτικών συστημάτων στις 9/7:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: