ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ: Ο γιος του Τζορτζ Σόρος αναλαμβάνει ρόλο-κλειδί στην Ουκρανία [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
Στιγμιότυπο οθόνης (565)

Ο Αλεξάντερ Σόρος, γιος του γνωστού επενδυτή Τζορτζ Σόρος και επικεφαλής των Open Society Foundations, πραγματοποίησε επίσκεψη στο γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η συνάντηση αυτή είχε ως κύριο θέμα τις πιθανές επενδύσεις στην Ουκρανία, καθώς και την αποκατάσταση κρίσιμων υποδομών που έχουν πληγεί.

 

Η επίσκεψη του Αλεξάντερ Σόρος προκάλεσε το ενδιαφέρον των ρωσικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία ανέφεραν ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν λεπτομερώς τις συμφωνίες και τα σχέδια που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Επίσης, στην ατζέντα ήταν και η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων Ρώσων και πιθανή μεταφορά τους στην Ουκρανία αλλά και η πίεση μέσω κυρώσεων στην Μόσχα.

Όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ η επίσκεψη έρχεται την ώρα που σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κοινών εσωτερικών ελέγχων από τον Μάρτιο τον Ιούλιο του 2024, το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με την Ουκρανική Κρατική

Τελωνειακή Υπηρεσία εντόπισε σημαντικούς κινδύνους παράνομης χρήσης ανθρωπιστικής βοήθειας αξίας 4,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

Comments are closed.