Έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων: Βροχές και καταιγίδες το απόγευμα

Κοινοποίηση:
vroxes

Σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024, ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει έντονα φαινόμενα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι η Θεσσαλία, η Πιερία, οι Σποράδες, η βόρεια Εύβοια και η Φθιώτιδα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το απόγευμα, ενώ υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες καταιγίδες και στη δυτική Κρήτη.

 

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και γενικά ασθενείς, με την κατάσταση στο Αιγαίο να χαρακτηρίζεται από βόρειους ανέμους που θα πνέουν με ένταση 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια τμήματα της χώρας, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 27 έως 29 βαθμούς.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο προειδοποίησης για τα επικείμενα καιρικά φαινόμενα. Συνιστάται στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να παρακολουθούν τις ενημερώσεις για την εξέλιξη του καιρού.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Τετάρτη (18-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες κατά τόπους στη Θεσσαλία, την Πιερία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τη Φθιώτιδα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και από ισχυρούς ανέμους.

 

89 mm το ύψος βροχής στην Καλαμπάκα

Βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 18/09 σε μεγάλο τμήμα της χώρας, με αρκετούς μετεωρολογικούς σταθμούς του δίκτυου σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr να καταγράφουν σημαντικά ύψη βροχής, με το μεγαλύτερο ύψος έως τις 08:30 της Τετάρτης να καταγράφεται στην Καλαμπάκα με 89 mm.

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το απόγευμα – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr τα οκτώ οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 18/09, παρουσιάζονται στον ενσωματωμένο πίνακα της παρακάτω εικόνας. Η πανοραμική εικόνα προέρχεται από την κάμερα στην Καλαμπάκα, η οποία ανήκει στο meteolive.gr και έχει ενταχθεί στο δίκτυο καμερών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Περισσότερες όμορφες φθινοπωρινές εικόνες από διάφορα μέρη της χώρας μας, μπορείτε να δείτε στις μετεωρολογικές κάμερες του δικτύου μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response