Έλληνας κάτοικος Ισραήλ: «Ξαφνιαστήκαμε, αποτυχία των δυνάμεων ασφαλείας η επίθεση»

Κοινοποίηση:
ΔΦΒΦΔ

Αποτυχία των δυνάμεων ασφαλείας του Ισραήλ χαρακτηρίζει την ύπαρξη Παλαιστινίων κουκουλοφόρων σε δρόμους μεθοριακών πόλεων του κράτους ο Δρ. Γαβριήλ Χαρίτος, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο πανεπιστήμιο του Μπεν Γκουριόν, που ζει την ένταση που έχει ξεσπάσει μετά την σημερινή επίθεση με ρουκέτες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε:

«Οι σειρήνες ακούγονται συνεχώς στην Ιερουσαλήμ, όπως και εκρήξεις, αφού η αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ άρχισε από τις 06:30 το πρωί».

Και συνέχισε:

«Αυτή τη στιγμή ακούω κρότους βορειοδυτικά έξω από την πόλη. Οι ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας είχαν κατεύθυνση όχι μόνο τις πόλεις της μεθορίου, αλλά και το Τελ Αβίβ και άλλες πόλεις μέχρι το πιο βόρειο σημείο του κεντρικού Ισραήλ».

Σύμφωνα με τον ίδιο ακούστηκαν σειρήνες δύο φορές στην Ντιμόνα, μία πόλη στο νότιο Ισραήλ όπου υπάρχουν και πυρηνικά εργοστάσια.

«Στο διάγγελμά του ο επικεφαλής του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς, Μοχάμαντ Ντεφ, μιάμιση ώρα μετά από την αρχή των εκτοξεύσεων, ανακοίνωσε ότι αρχίζει η επιχείρηση “θύελλα του Αλ-Άκσα”  και τη συνέδεσε με τον αυξημένο αριθμό Εβραίων πιστών που στη διάρκεια των εορτών τους, ανέβηκαν στο προαύλιο του τεμένους Αλ-Ακσα στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ», είπε ο καθηγητής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: