Έλληνας πιλότος εκπαιδεύει Ουκρανούς στα F-16;;

Κοινοποίηση:
poli simantiko

Κρυφή Αποστολή στο Κίεβο: Έλληνας πιλότος εκπαιδεύει Ουκρανούς στα F-16 και  μεταφέρει την Τεχνογνωσία της Πολεμικής Αεροπορίας

Πριν από λίγες ημέρες ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δ. Χούπης μιλώντας  σε πάνελ στο Συνέδριο για την Ασφάλεια της Μαύρης Θάλασσας και των Βαλκανίων κάλεσε τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ να στηρίξουν με κάθε δύναμη την νίκη του Κιέβου, καθώς σε περίπτωση ήττας η ρωσική επιθετικότητα θα στοχοποιήσει έθνη της Συμμαχίας.

Χθες έγινε μια σχετική αποκάλυψη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που δημοσιεύει το DP, Έλληνας πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκεται ήδη στο Κίεβο, εκπαιδεύοντας Ουκρανούς στην επιχειρησιακή χρήση των μαχητικών F-16. Η αποστολή αυτή, που κρατείται μυστική από την ελληνική κυβέρνηση, εντάσσεται στο πλαίσιο του “συνασπισμού εκπαίδευσης στο F-16”, που συγκροτήθηκε στις 13 Ιουλίου 2023 στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Η Ελλάδα Κρύβει τη Συμμετοχή της

Η Ελλάδα ανακοίνωσε την ένταξή της στον συνασπισμό στις 21 Αυγούστου 2023, μετά από συνάντηση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση έχει επιλέξει να κρατήσει τη συμμετοχή της αυτή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η Τεχνογνωσία της Πολεμικής Αεροπορίας στη διάθεση της Ουκρανίας
Η Πολεμική Αεροπορία, με σχεδόν τέσσερις δεκαετίες εμπειρίας στα F-16 και λόγω της διαρκούς τουρκικής επιθετικότητας, διαθέτει τεράστια γνώση στην επιχειρησιακή αξιοποίηση του μαχητικού, ιδιαίτερα σε αποστολές αέρος-αέρος και εγγύς εναέρια μάχη.

Η παρουσία του Έλληνα πιλότου στο Κίεβο αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τους Ουκρανούς να αποκτήσουν αυτήν την πολύτιμη τεχνογνωσία.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης F-16

Στο πλαίσιο του συνασπισμού, δημιουργήθηκε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης F-16 (EFTC) στη Ρουμανία, το οποίο άρχισε να λειτουργεί στις 13 Νοεμβρίου 2023. Το κέντρο αυτό, που χρηματοδοτείται από όλα τα μέλη του συνασπισμού, παρέχει εκπαίδευση σε Ουκρανούς πιλότους, τεχνικούς και προσωπικό υποστήριξης.

Η απόφαση της κυβέρνησης να κρατήσει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον διεθνή συνασπισμό και την αποστολή του Έλληνα πιλότου στο Κίεβο μυστική, εγείρει ερωτήματα. Ποιοι είναι οι λόγοι πίσω από αυτήν την επιλογή; Τι προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση από τους Έλληνες πολίτες;

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ , ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ……
    Ο ΜΗΤΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΑΓΕΙΣ ΣΤΟΝ ΘΕΙΟ ΣΑΜ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΚΡΑΝΟ ΠΙΛΟΤΟ , ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ…..
    ΝΤΡΟΠΗ…
    ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΩΡΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ; ΣΑΜΑΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟ;ΟΧΙ ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ….ΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ…….ΟΦΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ, ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΙ ΕΜΑΣ …

  2. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη.

  3. Το 30ωρο συμπληρώνει ρε παιδιά, το ψωμάκι του πήγε να βγάλει
    γιατί εδω στην Ελλαδίτσα των κοριτσιών (Κούλας και Κατίνας)
    πετάνε σχεδόν μόνο σε Εθνικές εορτές!!!!!!!!

  4. Ανακατευόμαστε πολύ με τους Ουκρανούς και θα την πατήσουμε άσχημα στο μέλλον. Με τις βλακείες που κάνουμε να μην παραξενευτούμε άμα πέσει κανένας κινζάλ στο κεφάλι μας αύριο μεθαύριο.

  5. Απλά σκουπίδια έχεις στο μυαλό σου καγκουρα

  6. Κανενα κρητικο σκουληκι της κουλας θα ειναι σφαξιμο θελει ευχομαι οι ρωσοι να τον λιωσουν το ανθελληνικο σκουληκι. αμ ο αλλος ο χλαπας ο ακανες? τι στρατηγος εισαι ρε μαλακα? αν σε ειχα διπλα μου θα σου ξεριζωνα την καρδια κολο εφιαλτη.

  7. Ο/Η ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ λέει:

    ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ Η ΙΚΑΡΩΝ ΒΓΑΖΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ???

Comments are closed.