Έλον Μάσκ: Χρησιμοποίησε μια πανέξυπνη μέθοδο για να εντοπίσει υπάλληλο της Tesla που διέρρεε εμπιστευτικές πληροφορίες

Κοινοποίηση:
Ελον Μασκ

Ο Elon Musk εξήγησε με τον καλύτερο τρόπο στους υπαλλήλους του να μην προσπαθούν να τον προδώσουν, καθώς βρήκε έναν πανούργο τρόπο για να πιάσει έναν υπεύθυνο της Tesla που διέρρεε εμπιστευτικές πληροφορίες, σύμφωνα με το gazzetta.gr

Από την Tesla έως τη SpaceX και τη Neuralink, ο Musk μοιράζεται συχνά με μεγάλη χαρά λεπτομέρειες σχετικά με τα τρέχοντα εγχειρήματά του μέσω μιας άλλης εταιρείας του, της X.

Ο επιχειρηματίας δημοσιεύει τακτικά ενημερώσεις για τις επιτυχίες των εταιριών του για να τις δει ο κόσμος, αλλά προφανώς υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που θέλει να κρατήσει μυστικές. Ωστόσο, ένας πρώην υπάλληλος της Tesla κατάφερε να διαρρεύσει μερικές από τις πιο εμπιστευτικές πληροφορίες της εταιρίες, γεγονός που εξόργισε τον Musk.

Συγκεκριμένα, μια διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών έλαβε χώρα το 2008, πέντε χρόνια μετά την ίδρυση της Tesla.

Ένας περίεργος χρήστης του X ζήτησε από τον Musk περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαρροή σε μια ανάρτηση στο X το 2022, όταν έκανε tag τον ιδρυτή και έγραψε: «Elon το 2008 πώς έπιασες εκείνον τον υπάλληλο που διέρρευσε τα εμπιστευτικά δεδομένα της Tesla και τα πούλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο;».

Ο Musk απάντησε κατευθείαν, ενώ χαρακτήρισε την ιστορία ως «ενδιαφέρουσα», προτού αποκαλύψει την ιδιοφυή μέθοδο που χρησιμοποίησε η ομάδα του για να βρει ποιος ήταν υπεύθυνος για την κοινοποίηση των πληροφοριών.

Εξήγησε: «Στείλαμε μηνύματα που φαινόταν να είναι πανομοιότυπα σε όλους, αλλά το καθένα ήταν κωδικοποιημένο με ένα ή δύο κενά μεταξύ των προτάσεων, σχηματίζοντας μια δυαδική υπογραφή που αναγνώριζε την διαρροή.» Εντοπίζοντας την ίδια υπογραφή στις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει, ο Musk κατάφερε να εντοπίσει τον υπεύθυνο.

Οι χρήστες του X επαίνεσαν την πλοκή ως «έξυπνη», με ένα άτομο να ρωτά τον Musk ποιος την είχε σκεφτεί.

Ο Musk απάντησε λέγοντας ότι η μέθοδος ήταν όλη δική του, αν και εμπίπτει σε μια κατηγορία γνωστή ως «παγίδα καναρινιού».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: