Έναν 63χρονο καταδεικνύει το FΒI ως το φερόμενο βομβιστή, στο Nashville.

Κοινοποίηση:
nashville

Οι αρχές στο Τενεσί την Κυριακή κατανόμασαν έναν 63χρονο κάτοικο του Νάσβιλ ως δράστη της μεγάλης έκρηξης που σημειώθηκε το πρωί των Χριστουγέννων έξω από συτγκρότημα κατοικιών και επιχειρήσεων , στο νοτιοανατολολικό τμήμα της πόλης και είχε ως συνέπεια το θάνατο του βομβιστή και τον ελαφρύ τραυματισμό τριών ακόμα ατόμων.

Επιπλέον από την ισχυρότατη έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, που ήταν κρυμένη μέσα σε ένα βαν – τροχόσπιτο, μετέτρεψε σε συντρίμμια ένα μεγάλο τμήμα του ιστορικού κέντρου του Νάσβιλ.

Ο Anthony Quinn Warner, εργολάβος τεχνολογίας πληροφοριών από το νοτιοανατολικό προάστιο της Αντιόχειας, υποκίνησε και σκοτώθηκε στην έκρηξη, σύμφωνα με πηγές επιβολής του νόμου σε βραδινή ενημέρωση Τύπου.

«Ο Warner είναι ο βομβιστής», δήλωσε ο Don Cochran, πληρεξούσιος των ΗΠΑ για τη μεσαία συνοικία του Tennessee. «Ήταν παρών όταν έκλεισε η βόμβα, και χάθηκε κατά τον βομβαρδισμό».

Οι ερευνητές ταίριαξαν το DNA από ανθρώπινο ιστό που βρέθηκε στην τοποθεσία με δείγματα που συλλέχθηκαν από ένα όχημα που χρησιμοποίησε ο Warner, σύμφωνα με τον David Rausch, διευθυντή του γραφείου ερευνών του Tennessee.

Επιπρόσθετη ταυτοποίηση κατέστη δυνατή από στοιχεία που εντοπίστηκαν στη σκηνή της έκρηξης της Παρασκευής, η οποία έλαβε χώρα σε εγκατάσταση που ανήκει στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T, και η οποία έκλεισε ή εξασθένισε τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας σε πολλές άλλες πόλεις.

Ο Ντάγκλας Κόρνεσκι, ο ειδικός πράκτορας που είναι υπεύθυνος για το γραφείο του FBI στο Μέμφις, δήλωσε ότι ένας αριθμός ταυτοποίησης οχήματος που βρέθηκε στα συντρίμμια ήταν από ένα αυτοκινούμενο όχημα RV που χρησιμοποιήθηκε ως κινητή βόμβα και καταχωρήθηκε στον 63χρονο.

«Δεν υπάρχει ένδειξη ότι εμπλέκονταν άλλα άτομα», είπε ο Κορνσίσκι. «Ελέγξαμε ώρες ασφαλείας βίντεο που περιείχαν το όχημα αναψυχής, δεν είδαμε να συμμετέχουν άλλοι άνθρωποι».

Ο Warner είχε ανακηρυχθεί νωρίτερα την Κυριακή ως άτομο ενδιαφέροντος για την έκρηξη που πραγματοποιήθηκε έξω από μια εγκατάσταση που ανήκει στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T και η οποία έκλεισε ή εξασθένισε τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας σε πολλές άλλες πόλεις.

Πράκτορες από το FBI και το γραφείο αλκοόλ, καπνού, πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών (ATF) πέρασαν το Σαββατοκύριακο ψάχνοντας στο σπίτι της Warner, η οποία κάποτε είχε μια εταιρεία που ειδικεύεται σε συναγερμούς διαρρήκτη.

Ο Ράουζ είπε στους δημοσιογράφους την Κυριακή ότι η Warner δεν ήταν στο ραντάρ πριν από τα Χριστούγεννα. Ομάδες ερευνητών συνεχίζουν να χτενίζουν τον τόπο του βομβαρδισμού την Κυριακή για ενδείξεις και επεκτάθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης.

Νωρίτερα ένα τηλεοπτικό κανάλι ειδήσεων του Νάσβιλ ανέφερε ότι o Warner εργάστηκε ως σύμβουλος πληροφορικής για μια εταιρεία ακινήτων, Fridrich και Clark.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων και συναδέλφων του 63χρονου υπόπτου, ο  Warner o  οποίος ζούσε μόνος ανέκαθεν ήταν κλειστός και λίγο περίεργος ως χαρακτήρας, Κάποιοι θα τον χαρακτήριζαν ως “κολλημένο με την τεχνολογία και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές”.

Όσο για την εταιρεία τηλεπικοινωνιων ΑΤ&Τ όπου εργαζόταν, ο  Warner  ελιχε επιλέξει να εργάζεται με τηλεγρασία από το σπίτι.

Οι ερευνητές του FBI οι οποίοι αναζητούν τα αίτια, πίσω από τη βομβιστική επίθεση, συνδέουν τον 63χρονο με τις θεωρίες συνωμοσίας αναφορικά με το κακό που μπορεί να προκαλέσει στην ανθρωπότητα η επερχόμενη επικράτηση της τεχνολογίας 5G,  που σύμφωνα με τους ασπαστές συγκεκριμένων απόψεων, στόχο έχει τον έλεγχο της ζωής των ανθρώπων.

Επίσης, οι διωκτικές αρχές θεωρούν πως ο Warner ενήργησε μόνος και δεν υπάρχουν συνεργοί του 63χρονου φερόμενου βομβιστή.

Πηγή: Guardian, Associated Press

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: