Ένας πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο στρατηγός Φλώρος στον… ΑΝΤ1 του Θοδωρή Κυριακού

Κοινοποίηση:
flwros

Η είδηση ότι επέρχεται συμφωνία μεταξύ του Θοδωρή Κυριακού και του στρατηγού Φλώρου, ώστε ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ να τεθεί στη δούλεψη της K Group όπως αποκάλυψε το Militaire, προκαλεί αίσθηση αλλά και σκέψεις για τον πραγματικό ρόλο που θα μπορούσε να έχει ένας φρέσκος απόστρατος και μάλιστα πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ σ´ ένα επιχειρηματικό και επενδυτικό Όμιλο.

Η Κ.Group περιλαμβάνει τη ναυτιλιακή εταιρία, τον όμιλο ψυχαγωγίας και ενημέρωσης ΑΝΤΕΝΝΑ και πολλές άλλες δραστηριότητες διεθνούς εμβέλειας όπως για παράδειγμα, μέσω της νεοϋρκέζικης επενδυτικής τράπεζας Raine Group, στην οποία ο Θ. Κυριακού είναι βασικός μέτοχος και συνεπενδυτής με τον Sir Martin Sorel, τον σεΐχη του Άμπου Ντάμπι, την China Media Capital κ.α.

Μια πρώτη εξήγηση που μπορεί να δοθεί βασισμένη στη λογική και την ιστορία του Ομίλου Κυριακού είναι ότι ανέκαθεν ο ιδρυτής Μίνωας Κυριάκου είχε στη δούλεψή του αποστράτους ανώτατου βαθμού στους όποιους ανέθετε διοικητικούς ρόλους.

Ένας επιπλέον λόγος για την «αναγκαιότητα» ένταξης του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην K.Group θα μπορούσε να είναι ότι οι πλείστες δραστηριότητες που αναπτύσσει διεθνώς γεγονός που καθιστά αναγκαίο ένα στέλεχος με γεωπολιτική αντίληψη και το οποίο λόγω της πρότερης θέσης που κατείχε διαθέτει γνωριμίες και μπορεί άμεσα να έρθει σε επαφή με πρόσωπα «κλειδιά» αναγκαία για τα νέα deals που κλείνει συνεχώς η K Group.

Για την πιθανή πρόσληψη του στρατηγού Φλώρου στη K. Group ενδεχομένως να έχει συντελέσει η κοινή φιλία που έχουν οι δυο άνδρες με τον Γ. Τσούνη, πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, αλλά και οι επαφές που έχει αναπτύξει ο στρατηγός με τις χώρες του Αραβικού Κόλπου στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση των Χούθι.

Οι στενές του Θ. Κυριακού με τον διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας και τον σεΐχη του Άμπου Ντάμπι είναι τόσο στενές που έχουν εντυπωσιάσει τις ΗΠΑ και γι’ αυτό αναθέτουν στον πρόεδρο της K Group ειδικές αποστολές, ιδίως τον τελευταίο καιρό που έχει κορυφωθεί η ένταση στην Μέση Ανατολή. Ενδεχομένως σ´ αυτόν τον τομέα της παρασκηνιακής διπλωματίας να είναι χρήσιμη η εμπλοκή του απόστρατου στρατηγού. Πρόκειται για μια πρακτική που εφαρμόζουν όλες οι χώρες με γεωπολιτική εμβέλεια πέραν των συνόρων τους.

Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος που συνήθως παραμένει μυστική και αδιευκρίνιστη. Το ενδεχόμενο η K Group να στοχεύει ή της έχει ζητηθεί άνωθεν να επεκταθεί και στον τομέα των αμυντικών προμηθειών εντός και εκτός των τειχών και πάντα. Η ιστορία των μεγάλων αμυντικών προμηθειών της δεκαετίας 1996-2006 κατέδειξε ότι οι μίζες στα πολιτικά πρόσωπα περνούσαν και «ξεπλένονταν» μέσα από επιχειρηματικούς κολοσσούς που είχαν δραστηριότητα στη Ναυτιλία διότι μόνο μέσα από τη ναυτιλία χάνονται τα ίχνη. Οι αμυντικές προμήθειες στο άμεσο μέλλον αναμένεται να πολλαπλασιαστούν και να κυριαρχήσουν σε όλο τον κόσμο λόγω της αστάθειας και των κρίσεων από την υπερκαυκασία και τη Μέση Ανατολή και από τη βόρειο Αφρική μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό.

Ανάγκες για νέες αγορές όπλων δεν έχει μόνο η Ελλάδα αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη, οι χώρες των Βαλκανίων και του Αραβικού Κόλπου. Όλες αυτές οι χώρες δηλαδή στις οποίες δραστηριοποιείται ποικιλοτρόπως η Κ Group.

Επομένως και στον τομέα αυτό ο στρατηγός Φλώρος θα μπορούσε να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια καθώς έχει την εμπειρία να κινείται παρασκηνιακά ως αίλουρος στον μυστικό κόσμο του λαβυρίνθου της αγοράς όπλων.

Ο καθένας θα μπορεί να κάνει πλείστες όσες σκέψεις και να καλπάσει η φαντασία του ως προς πιθανή πρόσληψη του στρατηγού Φλώρου στη Κ Group για την οποία σημειωτέον δεν έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από τον Όμιλο.

Πηγή: ieidiseis.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ……o Kyriakoυ λες και βρισκεται στην δεκαετια του 1960 ….τοποθετει ασχετοτεμπεληδες σε διοικησεις σοβαρων τμηματων επιχειρησεων….οι ενστολοι διοικητικοι που δουλεψαν περα απο την ”παρακολουθηση” ?

Comments are closed.