Ένα- ένα μας τα φανερώνουν τα σχέδια: «Η Θεία Κοινωνία πρέπει να αποφευχθεί μέχρι να έχουμε ασφαλές εμβόλιο», λέει ο Ηλίας Μόσιαλος

Κοινοποίηση:
1

Θέση για την αποφυγή της Θείας Κοινωνίας μέχρι να ανακαλυφθεί ένα ασφαλές εμβόλιο κατά του κορωνοϊού παίρνει ο Ηλίας Μόσιαλος.

Παρά τις ενστάσεις της Ιεραρχίας που δηλώνει αδιαπραγμάτευτη την Θεία Κοινωνία, ο Ηλίας Μόσιαλος ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξή του, επισημαίνει: «Η γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να αποφευχθεί (σ.σ. η Θεία Κοινωνία) με τη σημερινή της μορφή, μέχρι να έχουμε ασφαλές εμβόλιο. Θα πρέπει να εξεταστεί εάν μπορεί να γίνει με διαφορετικό και ασφαλή τρόπο. Να τονίσω εδώ πως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έχει καλέσει τους πιστούς να γίνουν οι ίδιοι Κοινωνία και να γίνουν δωρητές αίματος και πλάσματος. Αυτή είναι μια έμπρακτη απόδειξη αγάπης για τον συνάνθρωπό μας» τονίζει ο καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics και σύµβουλος της κυβέρνησης για την αντιµετώπιση του Covid-19 σε συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής».

Σπεύδει να προσθέσει δε πως οι ιοί μπορεί να μεταλλάσσονται συνεχώς, αλλά οι περισσότερες τροποποιήσεις στον γενετικό τους κώδικα δεν επιφέρουν σημαντική διαφορά στη δομή τους. «Η πραγματική ανησυχία μας έγκειται στο εάν ο ιός μεταλλαχθεί τόσο ώστε το εμβόλιο να μη λειτουργεί. Οσο για το δεύτερο κύμα, μπορούμε να κάνουμε μόνο υποθέσεις για το εάν θα επανέλθει το φθινόπωρο, εφόσον η νόσος γίνει εποχική τις επόμενες εβδομάδες. Αν συμβεί όμως, θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για την επόμενη φάση».

Ο κ. Μόσιαλος επισημαίνει ότι η Ελλάδα αρχικά αναχαίτισε δραστικά τη µετάδοση του ιού µε το να πάρει µέτρα περιορισµού κατ’ οίκον άµεσα και τώρα «η σταδιακή αποκλιµάκωση των µέτρων στοχεύει στην ελαχιστοποίηση του ρίσκου».

«Η πανδηµία Covid-19 είναι ένα φαινόµενο χωρίς προηγούµενο για όλους µας. Γι’ αυτό τον λόγο υπήρξε και διαφοροποίηση στην αντιµετώπιση και υστέρηση στις αντιδράσεις µεταξύ διαφορετικών χωρών. Εχω τοποθετηθεί από πολύ νωρίς δηµόσια για την αποκλιµάκωση και η θέση µου όπως πάντα βασίζεται σε µελέτες και έχει γνώµονα την ποσοτικοποίηση του ρίσκου. Η σταδιακή αποκλιµάκωση στοχεύει εκεί, να µετράµε δηλαδή στο τέλος κάθε σταδίου τις επιπτώσεις της άρσης των µέτρων και να υπολογίζουµε το ρίσκο της τακτικής που ακολουθήθηκε» επισημαίνει. Τονίζει δε ότι μια αξιόπιστη σταθερά αξιολόγησης είναι η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκοµεία και στις ΜΕΘ. «Μικρή αύξηση σηµαίνει προχωράµε µε εµπιστοσύνη στο µέτρο που αποσύρθηκε. Εάν είναι µεγάλη και δηµιουργεί πίεση στο σύστηµα υγείας, τότε το µέτρο που αποκλιµακώθηκε µπορεί να επανέλθει και έναντι αυτού να δοκιµαστεί κάποιο άλλο. Από την πλευρά της δηµόσιας υγείας, για να µειώσουµε το ρίσκο πρέπει να εντοπίσουµε σε ποιες πληθυσµιακές οµάδες η θνητότητα είναι πολύ υψηλή. Πρακτικά αυτό σηµαίνει ότι όσοι ανήκουν ταυτόχρονα στο ενεργό εργατικό δυναµικό και στις ευπαθείς οµάδες, ιδανικά πρέπει να συνεχίζουν να εργάζονται από το σπίτι και να προσέχουν πολύ περισσότερο. Αυτό δεν σηµαίνει πως θα είναι εγκλωβισµένοι στο σπίτι, καθώς κανένας δεν θα τους απαγορεύσει να κυκλοφορούν».

Ερωτηθείς αν με το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων τον φοβίζει η πιθανή αλυσίδα κρουσμάτων από τα παιδιά στον γονιό και στον παππού στη συνέχεια, ο κ. Μόσιαλος απαντά: «Είμαι προβληματισμένος γενικότερα με την ασυμπτωματικότητα και τη μεταδοτικότητα ως χαρακτηριστικά αυτής της νόσου. Η ποσοτικοποίηση της πρώτης θα βοηθήσει να εξαγάγουμε και επιδημιολογικά συμπεράσματα. Επιπρόσθετα, οι περισσότερες μελέτες σε ασθενείς με Covid-19 έχουν επικεντρωθεί σε άτομα που νοσηλεύτηκαν και είχαν σοβαρή συμπτωματική νόσο. Παρόμοια δεδομένα και στοχευμένες μελέτες απαιτούνται επειγόντως στους συμπτωματικούς ασθενείς που δεν έχουν νοσηλευτεί αλλά και σε όσους αποδειχθεί πως βίωσαν ασυμπτωματικά τη λοίμωξη Covid-19».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

  1. Ο κύριος Μοσιαλος και ο κάθε μοσχαρος, δεν έχει ιδέα, δεν έχει μυρωδιά από πνευματική ζωή.Πως εκφέρεις γνωμη χωρίς να έχεις την απαραίτητη εμπειρία και γνώση; Πώς μπορείς να μιλάς για τον Κύριο όταν δεν έχεις μπει καν στον κόπο να Τον γνωρίσεις; Πως τολμάς να βλασφημεις τα Θεία και μάλιστα σε υπέρμετρο βαθμό,τον ίδιο τον Κύριον που για χάρη της αγάπης Του προς το δημιούργημα Του,εσένα, εμένα, όλους μας, θυσιάστηκε και μας προσφέρει το Τίμιο Σώμα και Αίμα Του,εις Ζωήν Αιωνιον!!! Είναι δυνατόν Αυτός που προσφέρει απλόχερα την Ζωή,σε όποιον θέλει να Τον ακολουθήσει, να είναι εστία μικροβίων;Θου Κύριε, φυλακή τω στοματι μου!Ο Θεός να μας λυπηθεί όλους και να μας συγχωρέσει για την κατάντια μας.Μετανοια όλοι μας και ώρα να ξεσηκωθούμε , λαός και κλήρος.Τι περιμένουμε πια; φτάνουν οι αγαπολογιες!Ώρα να σηκώσουμε ανάστημα.Για τον Χριστό μας!!!

  2. Καταπατάει το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων. Αντι-ρατσιστικός νόμος υπάρχει?

  3. Σε λίγο θα ρωτάνε τους ετοιμοθάνατους αν πριν αρρωστήσουν είχαν λάβει την Θεία Κοινωνία !

  4. Ο κάθε Μόσιαλος μπορεί νά έχει “άποψη”, όπως έχει καί κ@λοτρυπίδα.
    Ας κάνουν ενα “restart” εκεί στήν Ν.Δ. γιατί μεγάλη κατηφόρα έχουν πάρει μέ τά μπουμπούκια που έχουν μαζέψει γιά στελέχη [ήτοι κοτσάνια] που μόνο κοτσάνες με βεληνεκές όλμου πετάνε, καί εκτός από μάσκες, δέν μάς περισεύουν κράνη.

  5. Ιδιωτική Προσευχή η κοινή λατρεία;

    Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ίδρυσε νέο κοινωνικό σώμα ,την Εκκλησία,
    Καλεί τους απομακρυσμένους στην παθολογική μοναξιά τους ,να μετακινηθούν,να αφήσουν την απομόνωση τους ,την ψυχική απόσταση,να συμπηξιυν κοινότητα των λυτρουμενων
    Αυτή είναι η Ουσία της Θείας Ευχαριστίας
    ΕΝΩΤΙΚΗ
    Τους κατεσπασμενους και χωρισμένους να αγαπηθούν ,να γνωρισθουν,διότι έγιναν μέλη του ενός και ίδιου σώματος ,του Χριστού
    Ιερευς Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Ιωαννης Σερραιος

  6. Η θεία Λειτουργία η Ευχαριστία είναι η σφραγίδα της Νέας Διαθήκης(συμφωνίας δηλ) μεταξύ του Χριστού και των βαπτισμενων Ορθοδόξων Χριστιανών,
    Ιδιαίτερα ο Απ Παύλος εμβαθύνει στο μυστήριο του Χριστού ,ως προϋπόθεση για την δόξα της Αναστάσεως όλων,
    Θάνατος και Ανάσταση αποτελούν ένα μυστήριο
    Συγχρόνως όλοι οι ομοψυχοι με το ίδιο αυτό πιστεύω συγκροτούν κοινωνια_κοινοτητα,διότι μετέχουν στο ίδιο ενοποιητικό μυστήριο.
    Όπως το επεξηγεί ο Απόστολος Παύλος”Ότι εις Άρτος,εν Σωμα, οι πολλοί εσμέν,οι γαρ πάντες εκ του ενός Άρτου μετεχομε ν”
    Αυτά τα λίγα για κάποιους περιθωριοποιημένους αρνησιχριστους που τα βάζουν με τον Τριαδικό Θεό
    Σκληρό προς κέντρα λακτιζειν ,,
    Με πολύ αγάπη
    Ιερεύς της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας
    Ιωάννης ο Σερραίος

  7. Κατ’ουσίαν μιλάει για απευθείας άρνηση του ίδιου του Ιησού Χριστού ο οικονομολόγος-εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Στην ημέρα της κρίσης τι θα πουν όσοι απαρνηθούν τη Θεία Κοινωνία (ιερείς και λαϊκοί); Ότι το κράτος την ανακήρυξε επικίνδυνη για την υγεία; Ούτε θα ξέρουν που θα κρυφτούν.

  8. ΑΝΤΕ ΠΝΙΓΕΙΤΕ ΑΘΛΙΑ ΜΑΣΟΝΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ! ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΙΟ ΣΑΣ. ΜΑΚΡΥΑ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΤΑ ΚΟΨΟΥΜΕ.

  9. Ως πότε θα τους ανεχόμαστε χωρίς να αντιδράμε;Ως πότε θα δεχόμαστε αυτή την ταπείνωση;

  10. Να παει να γμθ ο Μοσιαλος με 2πλη καποτα

  11. Η 21η Μαίου κοντεύει και απ’ ότι φαίνεται ούτε αυτή θα γιορταστεί.Να δούμε τι δικαιολογία θα βρουν για τις 15 Αυγούστου.Ουαί κι αλίμονό τους.

  12. Η θεία κοινωνία είναι όπλο, ασπίδα, φάρμακο και δύναμη για τους πιστούς…Να μην επιτρέψουμε ξανά να κλείσουν τους ναούς μας και να μας αφήσουν χωρίς το Σώμα και το Αίμα του Θεού μας… “Γεύσασθε και ίδετε ότι χρηστός ο Κύριος”

  13. Και εμείς θα κάτσουμε να κάνουμε ότι μας λένε οι απόγονοι του Μαρξ του ορκισμένους εχθρού του Θεού ?

Comments are closed.